4 érv a robotporszívó megvásárlása mellett

/ április 13, 2016/ Robotporszívó, Takarítás

Folyamatos a harc férfiak és nők között, hogy a porszívózás férfi vagy női munka. Ha még mindig nem sikerült eldönteni otthon a kérdést (vagy eldőlt, de nem tetszik), a legegyszerűbb, ha a modern technológiára bízzuk a feladatot, és átadjuk az irányítást az egyik legkedvencebb háztartási készüléknek, ami a robotporszívó. Kétségek merülnek fel vele kapcsolatban? Hoztunk négy okot, amiért érdemes elgondolkozni a beszerzésén!

Egy robotporszívó nemcsak rengeteg időt spórol meg nekünk, de sokkal kényelmesebbé teheti a hétköznapokat is. Ezáltal több időt tölthetünk a családunkkal.

Négy érv a robotporszívó beszerzése mellett

1. A robotporszívó időt takarít meg

Mert amíg a robotporszívó a földön cirkál, addig mi csinálhatunk mást is. Törölgethetünk, mosogathatunk, teregethetünk. Nem megy el fél óra azzal, hogy csak a nappalit sarokról sarokra rendesen kiporszívózzuk. Az okosabb darabok pedig beállíthatók, mennyi ideig és milyen területen szívják fel a port. Sőt, a legokosabbak már azt is tudják, hol voltak előzőleg, tehát oda feleslegesen már nem fognak visszamenni.

2. Ha beleütközik valamibe, nem okoz bajt

Néhány évvel ezelőtt a robotporszívók még faltól falig, szekrénytől kanapéig közlekedtek és nagyjából mindennek nekimentek, ami az útjukba került, majd irányt változtatták és úgy folytatták tovább a takarítást. Mára azonban a legmodernebb robotporszívó modelleken olyan szenzorok találhatók, amelyek jelzik a készülék számára, ha valami a közelükben van. Ebben az esetben pedig könnyen helyzetet és irányt változtathatnak.

3. Ha magába szív valamit, amit nem kéne, akkor sincs gond

Mert a robotporszívó hagyományos társához (vagy inkább elődjéhez?) hasonlóan szétszedhető. Tehát ha felszívja a nagyitól kapott fülbevalót, nagy eséllyel ott lesz a belsejében. Pánikra semmi ok!

4. A robotporszívó csendesen működik

Mindenki, aki valaha használt hagyományos porszívót, tudja, mivel jár mondjuk egy fél órás porszívózási folyamat. Nem elég, hogy a hangos gépektől még meg is süketül kicsit az ember, de semmit nem hall maga körül. Ezzel szemben a robotporszívó olyan halkan dolgozik, hogy észre sem vesszük, ha a környezetünkben suhan el valahol. Valamint akkor is tud le-fel járkálni amikor nem vagyunk otthon.

A robotporszívó hátránya

A robotporszívó modelleknek – ahogy minden másnak – is van ám hátránya, amit nem lenne fair nem közölni. A szívóteljesítménye jóval alacsonyabb, mint a hagyományos porszívóé. Persze ezt kompenzálja a „szorgalmával”. Többször is végigmegy egy helyen, ha szükséges.

A ára is magasabb egy ilyen masinának, mint a hagyományos társaiké. Persze ez többszörösen megtérül abból az időből, amit nem porszívózással töltünk. Hasonlóan a mosógéphez, ez a háztartási gép is időt spórol nekünk, amit magunkra vagy a családunkra szánhatunk a házimunka helyett.