Hogy kell beállítani az új tévét?

/ május 5, 2016/ Használati utasítás, Oktató, TV

Az új tévé mindig nagy öröm, amely lázban tartja néhány órán keresztül az egész családot. Mit tud? Mit nem tud? Mit lehet vele és mit nem, mennyi hasznos vagy épp hasztalan funkciója van? Mindezek előtt viszont át kell esni egy meglehetősen unalmas procedúrán: beállítani az új tévét.

A DVB-T a földfelszíni, a DVB-C a normál kábeltévét, a DVB-S pedig a digitális adást jelenti. Ezek alapján ár sokkal egyszerűbb a tévét beállítani.

Miért volt nehezebb régen beállítani a tévét?

Régen sokkal nehezebben ment az új tv beállítása, mint manapság. Akkoriban állítgatni kellett az antennát, hogy legyen kép, meg kellett találni a megfelelő hangolást és képszínt, hogy aránylag nézhető legyen az adás. Mára azonban sokkal könnyebb helyzetben van mindenki, aki beújít egy modern készüléket.

Miért egyszerűbb manapság a tévé beállítása?

A gyártók valóban megtesznek mindent azért, hogy a lehető legtöbb módon kényelmet biztosítsanak a vásárlók számára:

  • Egy dobozban van minden, nem kell külön elemet keresgélni a távirányítóba, mert jár a készülékhez.
  • A tévéhez összesen nem tartozik több kábel, általában egy vagy kettő.
  • Egyre kevesebb csatlakozási lehetőség van, így képtelenség rossz helyre dugni a vezetékeket, hiszen lassan mindent HDMI kábelekkel használunk.
  • Azután pedig, hogy minden a helyére került, minden oda van bedugva, ahova kell, semmi más dolgunk nincs, mint hátradőlni a kanapén és bekapcsolni a tévét.

A tévé beüzemelés ma már olyan egyszerű, mint még soha. Az okostévék átvették az uralmat az üzletekben, ezeken mennek a szebbnél-szebb filmek. Az egyik legnagyobb előnyük, hogy a tv beállítás az automatikus varázsló segítségével pár perc alatt könnyen elvégezhető.

Hogyan kell a tévét beállítani a varázsló segítségével?

Nem kell áthívni a szomszédot vagy megkérni a „fiatalokat”, hogy állítson be mindent a készüléken. A legtöbb TV-n egy első beállítás varázsló (vagy hívjuk segédprogramnak) ugyanis lépésről lépésre végigvezeti a felhasználót a beállításokon, anélkül, hogy hasztalan dolgokra kérdezne rá.

A tévé beállításának kulcsa a türelem

Gyártónként eltérnek a módszerek, de a legtöbb egész jól használható, ha vesszük a fáradságot és figyelmesen végigcsináljuk a beállítást. A Samsung jól áttikenthető, lapozható menüt készített ehhez, az LG-nél Beanbird (egy aranyos kis madárka (-: ) segít a beállításban, a Sony szintén egy átlátható, egyszerre egy lépést engedő segédprogrammal indítja a TV-t első alkalommal. Az LG megoldása nálunk aranyérmes a móka miatt és mert imádják a gyerekek.

Ahhoz azonban, hogy a varázsló segítségével végezzük a tv beállításokat, egy dologra van szükségünk, ez pedig a türelem. Türelem ahhoz, hogy minden sort alaposan elolvassunk. Ne rohanjunk, ne csak a távirányító középső nagy gombját nyomkodjuk azért, hogy minél előbb túl legyünk a procedúrán.

Ha már a varázsló megkönnyíti számunkra a tv beállítást, mi is tehetünk magunknak egy szívességet: odafigyelünk arra, amit nyomkodunk.

Sajnos mi is tapasztaljuk, hogy bár igyekeznek a gyártók, de néha olyan sután fogalmazzák meg még ezt a segítő szándékú programocskát is, hogy képtelenség türelmesen végigvárni, elolvasni míg az ember beállítja a TV-t.

Azoknak, akik így is elakadtak és ijedten keresgélnek az interneten, hogy mit kell tenniük, vajon a TV rossz vagy ők csinálnak valamit rosszul még mindig itt a lehetőség, hogy segítséget kérjenek Ügyfélszolgálatunktól.

  • Itt jobbra van egy chat ablak,
  • de facebook chaten is elérhetőek vagyunk
  • és persze továbbra is telefonon, e-mailben.

Újabb ok, hogy alaposan végiggondoljuk, hogy milyen TV-t vásárolunk.Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen TV-t választunk. Rengeteg típus van és az igényeink  különbözőek. Nem tudod melyiket érdemes megvenni? Segítünk –>