Hogyan működik a szárítógép?

/ május 12, 2016/ szárítógép

Számtalanszor hallani a szárítógépek rengeteg előnyét, azonban egy dolog mégis sokakat visszatart a vásárlástól. Ez pedig nem más, minthogy sajnálatos módon megnöveli a villanyszámlát, tehát költséghatékonynak egyáltalán nem mondható. Bár a gyártók próbálják pénztárca-baráttá tenni szárítógép modelljeiket, és csökkenteni azok fogyasztását, a legolcsóbb megoldás még mindig a teregetés, két kézzel, szárítóra. Persze azt már tudjuk, hogy sohasem a legolcsóbb megoldás a legjobb!

A szárítógép vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy ne csak méretben passzoljon az igényeinkhez, de az otthonunk paraméterihez és a mosási szokásainkhoz is.

A legnyomósabb érvek a szárítógép mellett

Télen viszont sokkal nehezebben száradnak a ruhák, ezzel pedig háziasszonyok tízezrei küzdenek  a hideg hónapokban. A szárítógép praktikus, ehhez nem is fér kétség. Gyorsabban megszáradnak benne a ruhák, mintha egyszerűen csak kiteregetnénk, így időt spórolhatunk vele. Ahhoz azonban, hogy a számunkra legmegfelelőbb gépet szerezzük be, ismernünk kell a lehetőségeket is.

Először azt kell eldöntenünk, vajon tényleg szükség van a háztartásban szárítógépre? Ha sok helyet foglal a ruhaszárító, nem férünk el tőle, nincs helyünk vagy időnk arra, hogy teregessünk, érdemes elgondolkozni a gép beszerzésén. Működésük szerint háromféle szárítógépet különböztetünk meg: a hőszivattyús, a kondenzációs és a külső szellőztetésű szárítógépet.

Hogyan működik a szárítógép?

A hőszivattyús szárítógép egyrészt sokkal kevesebb fogyaszt, mint a másik két típus, másrészt pedig alacsonyabb hőmérsékleten szárít, így kíméli a ruhák anyagát. Szárítási ideje hosszabb, viszont olyan modern technológiával készül, amely még a hőre érzékeny textilekre sem káros.

A kondenzációs szárítógép több elemből épül fel, ezért sokkal nagyobb az esélye annak, hogy idő előtt meghibásodik. A rendszeres karbantartás elengedhetetlen, valamint a pénztárcánkat sem kíméli, hiszen jellemzően többet fogyaszt áramból mint a hőszivattyúsak.

A külső szellőztetésű szárítógépek esetében fontos, hogy a géphez olyan elvezetőnyílást kell csatlakoztatni, melyen a forró, párás levegő távozni tudjon. Ez jelentősen megnehezíti a beszerelés dolgát abban az esetben, ha ilyen típusú gépet szeretnének venni. Magyarul kell egy lyuk a falba, hogy működőképes legyen a szárítógép, hasonlóan a klíma berendezésekhez.

Figyelem!

Mindenképpen érdemes a kiterjesztett garancia és baleseti garancia szolgáltatást igénybevenni, bármelyik modellt is választjuk végül, hiszen rendeltetésszerű használat mellett is előfordulhatnak vis majorok.Ennek mikéntjéről és az egyéb tudnivalókról a Fogalomtár című bejegyzésből tájékozódhat.

Melyik szárítógép modellt válasszam?

A modernebb, hőszivattyús gépeket javasoljuk mindenképp. Kondenzációs gép sem lehet rossz választás típustól függően, ha az ára sokkal alacsonyabb egy megbízható típusúnak. Ezekről a típusokról a Business Box Ügyfélszolgálaton érdeklődhet. Egyébként vásárlás előtt olvassa el ezt a cikket is, ahol hosszabban leírtuk miért jó a szárítógép, illetve ezt, hogy megtudja, hogyan a legjobb elhelyezni a lakásban.

További információ:

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

+36 30 333 2269

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk