Az okostévé és a böngészős videó lejátszás

/ május 24, 2016/ Okoseszközök, Smart Home, TV

Az okostévé fénykorát éljük, a gyártók újabb és újabb technológiákkal készített készülékeket dobnak piacra. A lényeg, hogy legyen megfizethető, felhasználóbarát és olyan funkciókkal rendelkezzen, amelyek megkönnyítik az ember életét. Legyen szó okos mosógépről, tévéről, hűtőről vagy egy komplett konyháról, az internet alapú háztartási készülékekre minden családnak szüksége lehet. Tehát minden olyan gép, amihez csatlakoztatható az internetes hozzáférés, okos. Hasznosak, mert időt takaríthatunk meg velük és olyan funkciókkal is bírnak, amelyek az egész családot szórakoztatják.

A smart, vagyis az okos eszközök világát éljük. Az okostévé manapság nagyon elterjedt, ami nem is csoda, hiszen rengeteg hasznos funkcióval bír.

Az okostévé legjobb funkciója

Az okostévé valódi élményt ad. Az egyik legjobb funkciója talán a böngészős videó lejátszás. Nem csak azért, mert nem feltétlen kell megvennünk egy filmet a médiatárból ahhoz, hogy jó minőségben nézzük meg, hanem mert bármikor váltogathatjuk, mit szeretnénk megnézni. Nem kell moziba mennünk ahhoz, hogy megnézzünk egy filmet, amit szeretnénk. Nem kell fél óráig kapcsolgatnunk a csatornákat, hogy találjunk olyan műsort, ami aránylag még élvezhető is.

Sztori

Ügyfélszolgálatunknak mesélte egy ügyfelünk, akinek TV-t vettünk, hogy nagyon fontos, milyen okos tévé rendszer lesz az új tévéjükön, mert a gyerekei megtanulták már kezelni azt, amelyik azelőtt volt, hogy összetört a TV. A gyerekek ugyanis szinte maguktól megtanulták, hogyan keressék meg és indítsák el a kedvenc meséiket a TV internet böngészőjében.

Sok mese fent van youtubeon vagy más videomegosztó oldalakon. Sőt! Van olyan csapat, akik kizárólag youtube csatornára készítik meséiket, hagyományos TV adásban meg sem lehet találni.

Az okostévé előnyei

  • Akkor és olyan videókat, filmeket, sorozatokat és képeket nézhetünk a tévén, amilyet csak akarunk.
  • Tárolhatjuk egy külső lemezen vagy pendriveon, de még inkább valameliyk felhő tárhelyben a gyerekekről készült felvételeket, családi videókat, a nyaralások képeit.
  • Visszanézhetjük őket bármikor anélkül, hogy a számítógépen foglalná a helyet.
  • Az okostévék platformja általában könnyen értelmezhető és kezelhető, ezáltal tényleg felhasználóbarátak.
  • Élő példa amit fentebb írtunk: a gyerekek is könnyen megtanulják a kezelésüket maguktól.

Hogyan használhatók az okostévé funkciói?

Számos alkalmazás is segít abban, hogy videókat keressünk, ezek pár gombnyomással letölthetjük az alkalmazásboltból. Néhány magyar nyelvű műsorszolgáltató is van köztük, pl., FilmBox, HBO Go, NetFlix

Ha saját eszközt használunk, akkor létrehozhatunk saját mappákat, kategóriákat és listákat, hogy mindent könnyen, elsőre megtaláljunk. Nem kell többé azon aggódnunk, hogy szombat este nincs semmi a tévében, mert az okostévé mindent elérhetővé tesz számunkra.

A hagyományos tévék ideje lejárt, az okostévék és azok szuper funkciói évről évre fejlődnek azért, hogy megkönnyyítsék az életünket. Hamarosan eljön az az idő is, amikor már csak internetalapú készülékeket lehet majd vásárolni. A különbség mindössze a kezelhetőségben, a felhasználóbarát kivitelezésben fog megmutatkozni. Nem mindegy, hogy azt a rengeteg okos funkciót milyen könnyen találjuk meg, egyáltalán rájövünk-e, hogyan kell csinálni. Mi ebben látjuk a fejlődés lehetőségét az okostévé rendszerekben.

Hogy megéri-e befektetni egy Smart tévébe? Mindenképpen. Ugyanakkor a befektetés hosszú távú védelme érdekében a vásárlással egyidejűleg gondoskodjunk a kiterjesztett garancia és a baleseti garancia megkötéséről is.