A mosó- és szárítógép összeépítése keret segítségével

/ május 26, 2016/ mosógép, Oktató, szárítógép, Tanácsadás

A szárítógép praktikussága megkérdőjelezhetetlenné vált a mai rohanó világban. Megkönnyíti a háztartás vezetését, legfőképp a háziasszonyok életét. Időmegtakarítás szempontjából kitűnő választás, hiszen nem kell órákat várnunk arra, hogy megszáradjanak a ruháink. Ez leginkább akkor nagy segítség, ha valamit sürgősen ki kellett mosnunk és még sürgősebben fel is szeretnénk venni. Helytakarékosság szempontjából mindenképp érdemes elgondolni azon, hogy a mosó- és szárítógépet egymás tetejére helyezzük. Ez természetesen akkor lehetséges, ha mindkét gép elöltöltős, így kényelmesen be tudjuk pakolni a ruhákat anélkül, hogy komolyabb bonyodalmakba ütköznénk.

Egy speciális keret segítségével a szárítógép és a mosógép könnyedén összeépíthető.

Lehetséges-e a mosógép és szárítógép egybeépítése?

A válasz: igen. Érdemes befektetni egy szárítógépbe, hiszen az előbb említett tulajdonsága mellett számos más előnye is van, amelyre szükség lehet a hétköznapokban. Ha pedig mosógépünk már van, nem feltétlen kell újat vennünk csak azért, hogy szárító funkcióval is rendelkezzen. Ezt egyébként sem ajánljuk. Egyszerűbb, ha egy különálló szárítógép vásárlásába fektetünk, bár nem hátrány, ha a két gép márkája azonos, hiszen ezeket egyszerűbb lesz összeépíteni.

Ahhoz, hogy a két gépet össze tudjuk szerelni, egy keretre lesz szükségünk, amely kiegészítő termékként bármely szárítógéphez kapható.

  • Lényege, hogy ennek segítségével biztonságosan és gyorsan rögzíthetjük a szárítógépet a mosógépre.
  • A keretek közül is számos verzió közül válogathatunk, az egyik legpraktikusabb az a típus, amely kihúzható rakodópolccal van ellátva.
  • Olyat keressünk, aminek változtatható szélességű a rögzítő keret része, mert ennek előnye, hogy bármely márkájú készülékeket összeépíthetünk vele. Pl. LG szárítógép és Electrolux mosógép.

Miért nem elég a szárítógépet a mosógép tetejére rakni?

Egyiket sem arra tervezték, hogy megtartson ekkora súlyt. Az alsó gép teteje beszakadhat! Biztonságosabb, ha keretet használunk ahhoz, hogy a két gép stabilan álljon egymáson, anélkül, hogy balesetveszélyesek lennének. Helytakarékosság szempontjából ennél jobb megoldás az összeépítésre nem igazán létezik.

Figyelem!

A legbiztonságosabb és legkörültekintőbb használat mellett is előfordulhatnak vis majorok és természetesen a háztartási eszközeink amortizációjával is számolnunk kell. Hogy a gyártói garancia lejárta után is legyen működő megoldásunk, a gyártói garancia lejárta előtt 60 nappal még megköthető a kiterjesztett garancia és a baleseti garancia.

A lehetőségekről tájékozódjon Fogalomtár című bejegyzésünkből, valamint használja kalkulátorunkat, hogy minél teljesebb képet kapjon.

Mindezek mellett, ha úgy dönt, szárítógépet vásárol, akkor két lényeges dolgot ajánlunk:

Ismerje meg a hosszú életű háztartási gépek titkát!