Hogyan érdemes összeépíteni a mosó- és szárítógépet?

/ május 26, 2016/ mosógép, Oktató, szárítógép

Olvasási idő: 2 perc

A szárítógép praktikussága megkérdőjelezhetetlenné vált a mai rohanó világban. Megkönnyíti a háztartás vezetését, legfőképp a háziasszonyok életét. Időmegtakarítás szempontjából kitűnő választás, hiszen nem kell órákat várnunk arra, hogy megszáradjanak a ruháink. Ez leginkább akkor nagy segítség, ha valamit sürgősen ki kellett mosnunk és még sürgősebben fel is szeretnénk venni.Szárítógép és mosógép összeépítése

Érdemes befektetni egy szárítógépbe, hiszen az előbb említett tulajdonsága mellett számos más előnye is van, amelyre szükség lehet a hétköznapokban. Ha pedig mosógépünk már van, nem feltétlen kell újat vennünk csak azért, hogy szárító funkcióval is rendelkezzen. Ezt egyébként sem ajánljuk. Egyszerűbb, ha beújítunk egy különálló szárítógépet, bár nem hátrány, ha a két gép márkája azonos, hiszen ezeket egyszerűbb lesz összeépíteni.

Helytakarékosság szempontjából mindenképp érdemes elgondolni azon, hogy a mosó- és szárítógépet egymás tetejére helyezzük. Ez természetesen akkor lehetséges, ha mindkét gép elöltöltős, így kényelmesen be tudjuk pakolni a ruhákat anélkül, hogy komolyabb bonyodalmakba ütköznénk.

Ahhoz, hogy a két gépet össze tudjuk szerelni, egy keretre lesz szükségünk, amely kiegészítő termékként bármely szárítógéphez kapható. Lényege, hogy ennek segítségével biztonságosan és gyorsan rögzíthetjük a szárítógépet a mosógépre. A keretek közül is számos verzió közül válogathatunk, az egyik legpraktikusabb az a típus, amely kihúzható rakodópolccal van ellátva. Olyat keressünk, aminek változtatható szélességű a rögzítő keret része, mert ennek előnye, hogy bármely márkájú készülékeket összeépíthetünk vele. Pl. LG szárítógép és Electrolux mosógép.

Felmerülhet a kérdés, miért nem elég csupán az, ha a mosógépet és a szárítógépet egymás tetejére rakjuk, hiszen a modern mosógépek már nem úgy centrifugálnak, hogy kiugrálnak a helyiségből és arrébb sem vándorolnak maguktól. Ez igen, azonban egyiket sem arra tervezték, hogy megtartson ekkora súlyt. Az alsó gép teteje beszakadhat! Biztonságosabb, ha keretet használunk ahhoz, hogy a két gép stabilan álljon egymáson, anélkül, hogy balesetveszélyesek lennének. Helytakarékosság szempontjából ennél jobb megoldás az összeépítésre nem igazán létezik.

Mindezek mellett, ha úgy dönt, szárítógépet vásárol, akkor két lényeges dolgot ajánlunk:

Ismerje meg a hosszú életű háztartási gépek titkát!

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post