Nem paranormális jelenség: magától bekapcsol a tévé éjszaka

/ június 15, 2016/ Tanácsadás, TV

Az új tévé az egész család számára hatalmas öröm. Nagy nehezen eldönteni, hogy akkor egyáltalán lesz-e új. Végigmenni fejben az összes “miért kell?” és “miért nem kell?” ponton. Aztán megvitatni a család többi tagjával. Kiválasztani –  amiben mi is tudunk segíteni -, hazavinni, bekapcsolni, veszekedni a beállításokon, melyik a rossz, melyik a jó. Aztán eljutni odáig, hogy egész nap gyönyörködik az ember először a tévében, majd a kép minőségében, meg úgy meg van elégedve magával, hiszen jó vételt csinált, jó döntést hozott.

A tévé nem azért kapcsol be magától éjjelente, mert rosszindulatú szellemek tanyáznak a nappaliban. csupán a szoftverfrissítéseit keresi.

Mi történik, amikor az éjszaka közepén magától bekapcsol a tévé?

A horrorfilmekkel úgy általánosságban nincs baj, de azért az agyunkat egy kicsit túl morbid képkocka vagy jelenet, rendesen ki tudja készíteni. Enyhe paranoia lenghet körül minket, néha hallhatunk hangokat, recseghet a padló, valami élhet a padláson, hasonlók. Csak a szokásos.

Aztán egyik este bekapcsol a tévé. Magától. Mi pedig felébredünk. Teljes sokk és ijedtség, ez mégis hogy történt? A kutya ráfeküdt a távirányítóra? Nem, merthogy nincs kutya. Talán csak álom volt. Vagy mégsem?

Elsősorban a paranoid “szellemek élnek a házamban” gondolatoktól próbáljuk meg mentesíteni az agyunkat.

Tisztázzuk a jelenséget!

Az okostévék korszakát éljük, így nem meglepő, hogy a legtöbb készülék magától gondolkozik, helyettünk akar dönteni a beállításokról, és meg akarja mondani, mit csináljunk. A legtöbb funkció persze valóban nagyon hasznos, ezért érdemes alaposan megismerni a modern kor adta tévébeállításokat, hogy a legtöbbet hozzuk ki a szerkezetből.

Ez történik, amikor magától bekapcsol a tévé

Az új tévé beállításakor általában az automatikus szoftver frissítést hagyjuk bekapcsolva, ami éjszaka próbál frissítést keresni. Leginkább a Samsung, és az új Philips tévékre jellemző ez a funkció, amelyek Android operációs rendszerrel működnek.

Ha nem akarunk éjjelente frászt kapni a tévétől, több lehetőség is a rendelkezésünkre áll

  • Kikapcsolhatjuk az automata frissítést, vagy hagyhatjuk, hogy frissítse magát a készülék.
  • Az automata bekapcsolás ellen persze felléphetünk olyan jól bevált módszerekkel, mint a TV kikapcsolása, és nem készenléti üzemmódba való helyezése.
  • Meg ki is húzhatjuk a konnektorból, de azért ez elég macerás.
  • Inkább tegyük rendbe a szoftvert, hogy elkerüljük a szívbaj kockázatát.

Az új tévé okostévé, ami rengeteg hasznos funkcióval gazdagítja az életünket. Cserébe a legtöbb, amit tehetünk érte, hogy körültekintően használjuk, rendszeresen karbantartjuk és gondoskodunk a hosszú távú biztonságáról is kiterjesztett garancia és baleseti garancia formájában. Mert szellemek ugyan nem járnak a lakásban, de véletlenek bármikor adódhatnak.