A új mosogatógép beüzemelése

/ július 13, 2016/ Használati utasítás

A mosogatógép bekötése ránézésre nem tűnik egyszerűnek, pedig az, tulajdonképpen szakemberre sincs szükség. Cikkünk témája tehát, a vadonatúj mosogatógép beüzelemése, lépésről-lépésre

Egy mosogatógép beüzemeléséhez sokszor szakember segítségét kérik, pedig hozzá nem értőknek is könnyű megoldani a problémát, ha követik az alábbi lépéseket.

Egy új mosogatógép az egész családot biztosan lázba hozza. Hiszen végre nem kell naponta többször elmosogatni ahhoz, hogy tiszta tányérok kerüljenek vissza a szekrénybe! Miután kiválasztatották az álommosogatógépet és haza is szállíttatták, már csak be kell üzemelni.

A mosogatógéphez tartozó használati útmutatóban minden pontosan, lépésről lépésre le van írva. Ezek alapján pedig gyorsan beüzemelhetjük mi magunk az újdonsült családtagot. Persze a használati útmutató nem annyira kényelmes, mint a mi checklistánk itt, e sorok alatt. ⇊

Hogyan kell beüzemelni egy új mosogatógépet?

1. Csomagoljuk ki

Ezt nem részleteznénk. Nézze át a készüléket, hogy nem sérült-e és csak utána kezdje el letépni róla a csomagolást. Ha nem látszik, hogy sérült -e valahol a gép, akkor óvatosan vegye le a csomagolást, hogy amikor észrevesz rajta mégis egy apró sérülést még legyen ép csomagolóanyag, amiben visszaküldi a boltnak. Szóval inkább mégse tépje le a csomagolást úgy, mint karácsonykor az ajándékokról.

2. Tervezés

Miután a mosogatógépet gondosan kicsomagoltuk, mindent (tényleg mindent) vegyünk ki a dobozból, ami a készülékhez tartozik. A használati útmutatót alaposan olvassuk el. A beüzemelést ne egyedül csinálja, legyen segítsége a mosogatógép súlya miatt. Nem szeretnénk ha a gyönyörű, új mosogatógépe ajtaja már az első mosogatás előtt behorpadna egy rossz mozdulat miatt.

Ezután érdemes alaposan átnézni az alkatrészeket, hogy minden megvan-e. Az összes kiegészítő, amelyre szükség lesz. A két legfontosabb: két cső. Az egyiken belemegy a víz a gépbe, a másikon kijön belőle. A mosogatógépbe való polcok, tálcák, az evőeszköztároló edény is legyen meg.

3. Méretek

Győződjön meg arról, hogy minden illeszkedik a helyére. A mosogatógép hátoldalán található egy bejövő víz, illetve egy a szennyvizet elvezető cső. Ezeket értelemszerűen a megfelelő helyre kell majd csatlakoztatni. Nézzük meg előre, hogy a méretek megfelelőek -e. Nagyon rossz pár napig a félig bekötött, üresen álló gépet kerülgetni a konyhában egy apró méreteltérés miatt.

A mosogatógép is férjen be – bekötés nélkül egyelőre – a helyére. Tényleg kellemetlen élmény amikor a bekötött gép pont nem fér el ott, ahova terveztük. Ilyenkor hajlamosak vagyunk olyan szerszámokhoz nyúlni, amikhez nem kellene – később megbánjuk ezt. Tanuljon mások kárán és nézze meg előre, hogy tényleg oda fér-e a gép, ahova képzelte.

4. Mosogatógép bekötése

A mosogatógépet bekötjük, azaz csatlakoztatjuk a vízhez, szennyvízhez és áramot adunk neki. A csöveket alaposan, de ne túl szorosan húzzuk meg. Nem most kell bebizonyítani mennyire erősek vagyunk. Ha baj van, nekünk kell majd lecsavarni is azokat a műanyag szorítókat! A konnektorba dugásról csak annyit, hogy igazi rendes konnektor legyen, ne valami tákolmány hosszabbító. Mindenképp legyen földelve a konnektor, mert nem szeretnénk, ha az első vihar során meghalna a drága mosogatógép egy villámtól.

5. Mosogatógép beüzemelése

A szűrőt és a sótartályt is megfelelően rögzítsük. Segítő fotók vagy ábrák, rajzok vannak minden használati útmutatóban. A sótartályt mindenképp töltsük fel.

Mielőtt nekiesnénk a mosogatógépbe való önfeledt pakolászásnak, indítsunk el egy tisztító mosást is.

Ilyenkor érdemes az összes mosogatógéphez tartozó kiegészítőt a gépben hagyni, hogy azok is tiszták legyenek. Evőeszközt, tányért, bármit, amivel főzni akar még vagy enni belőle hagyjon ki még a mosogatásból, mert az első mosogatás alatt a gyárból a gépben maradt port és mindenféle anyagot mossuk ki a gépből.

+1 Mosogatás

Ha minden megvan, élvezhetjük a mosogatógép adta lehetőségeket és az élményt, hogy végre nem nekünk kell mosogatni.

Gondoljon a a mosogatógép jövőjére is!

Amint észrevette a beüzemelés során, új mosogatógépe egy eléggé összetett, bonyolult szerkezet. Nem titok: elég nagy esély van rá, hogy az Ön mosogatógépe el fog romlani egyszer. Belegondolt már, hogy mit fog ekkor tenni? Kit hív majd fel, amikor a bepakolt mosatlan két napja büdösödik, mert rossz a gép?

Ne gondolkodjon rajta, itt a megoldás: hívja majd a Business Box ügyfélszolgálatot. Vásároljon Kiterjesztett garanciát a mosogatógépéhez akár 5 évre és ha probléma lesz vele, akkor Önnek csak egy telefonjába kerül és munkatársaink megszervezik a rossz készülék javítását és a javítási költségeket sem Önnek kell állnia. Számolja ki kalkulátorunkban, mennyibe kerül a szolgáltatás díja az Ön mosogatógépéhez:

Kiszámolom a Kiterjesztett garancia díját

Használja bátran a kalkulátorunkat, a díjszámítás nem kerül semmibe, nincs következménye.