Mik a házhoz szállítás legnagyszerűbb előnyei?

/ augusztus 3, 2016/ Használati utasítás

Amikor egy új háztartási gépet vásárolunk, az általános teendők és kötelezettségek mellett a legtöbbünknek sem ideje, sem lehetősége nincs arra, hogy a kiválasztott háztartási gépet saját maga szállítsa otthonába. Ráadásul egy nagyobb készülék biztonságos szállítása több embert igényel! Erre a problémára manapság szinte minden háztartási eszközöket forgalmazó áruház biztosít megoldást, azaz házhoz szállítás szolgáltatást nyújt.

A házhoz szállítás számos előnnyel jár, például a a szállítás minden felelőssége a céget terheli.

3601394 – deliveryperson standing with van holding clipboard and box smiling

Miért lehet szükség a házhoz szállítás szolgáltatás igénybevételére?

Abban a korban élünk, amikor senkinek semmire nincs ideje. Folyamatosan rohanunk egyik helyről a másikra. Otthonról a munkahelyünkre, aztán a gyerekért az iskolába, majd haza. Másnap pedig ugyanez a forgatókönyv játszódik le. Hétvégén pedig még több felé szakadunk, rendszeresen azt kívánva, hogy bár lehetnénk egyszerre több helyen egy időben.

Ezért jó megoldás, hogy legalább a megrendelt termékeink szállítását profikra bízzuk. Ma már egyre többet vásárolunk webáruházban és ezeknél szinte természetes, hogy kiszállítják a megvásárolt készülékeinket a címünkre. Sokszor mindezt ingyen adják, benne van az árban.

Mik a kiszállítás előnyei?

 • Például az, hogy kényelmes.
  • Nem kell felesleges köröket futnunk az otthonunk és a szaküzlet között. Más oldja meg helyettünk a dolgot, anélkül, hogy nekünk bármiféle kellemetlenséget okozna.
 • Akinek nincs autója, vagy nem megfelelő méretű a csomagtér, annak nem kell szívességet kérnie.
  • Régen, amikor például hűtőt akartunk venni, akkor kölcsön kértük a környék egyetlen furgonját a szomszédtól, hogy elhozzhassuk a boltból. Mára ehelyett pár kattintás és a megrendelés után a konyhánkig hozzák a hűtőt.
 • Ha valami extra különleges gépet választottunk ki, vagy nagy értékűt, akkor nem a mi felelősségünk, hogy szállítás közben összetörtük.
  • A szállítást végző cég vállalja a felelősséget a sérülésekért, amik a szállítás közben keletkeztek. Ezért biztonságos a szállíttatás. Ugyanis mi vigyázhatunk bármennyire és tekerhetjük végtelen számú rongyba és papírba az új tévénket, mégis összetörhetjük egy erősebb hirtelen fékezésnél.
 • Nem kell azon aggódnunk, hogy mikor és hogyan fogjuk hazavinni a kiválasztott háztartási gépet.
  • Egyszerű a helyzet, mert más oldja meg helyettünk a házhoz szállításból esetlegesen adódó problémát, így számunkra már semmi más nem marad, mint megrendelni a készüléket és otthon lenni, amikor házhoz hozzák.
  • Ilyenkorra időzíthetünk nagytakarítást, főzést vagy ami épp eszünkbe jut. Valamilyen dolgunk úgyis mindenképp akad, amit a haza szállítgatás helyett csinálunk, így a házhoz szállítás szabadidőt nyer nekünk.

Egyszerű, mert más oldja meg helyettünk a házhoz szállításból esetlegesen adódó problémát, így számunkra már semmi más nem marad, mint megrendelni a készüléket és várni, amíg házhoz nem hozzák.

Megéri-e a házhoz szállítás, ha plusz költsége van?

A biztonság miatt mondjuk azt, hogy még akár egy laptopot se vigyünk mi magunk haza. Azt a rizikót, hogy pont akkor történik valami felfoghatatlan baleset velünk, amikor haza visszük az újdonsült laptopot, tévét, sütőt kerüljük el. Adjuk át a felelősséget a futárcégnek.

Ha azonban úgy döntünk, saját magunk visszük haza a kiválasztott készüléket, legyen az tévé vagy mosogatógép, és bármilyen módon megsérül a gép, a javítási költség minket terhel, erre készüljünk fel.

Amennyiben futárszolgálatot bízunk meg a háztartási gép házhoz szállításával, a futárnak kell megfizetnie a költségeket, hiszen nekik erre külön biztosításuk is van.

Első sorban javasoljuk mindenkinek, hogy ne maga szállítsa haza a megvásárolt háztartási készülékét vagy szórakoztatóelektronikai termékeket. Tudjuk, egyre könnyebbek a TV-k, az 5.1-es Hi-Fi-t elbírja egy gyerek is és a kiszemelt mosogatógépet is elbírják ketten. Nem csak a kényelme vagy az egyszerűsége miatt mondjuk azt, hogy még egy laptopot se mi magunk vigyünk haza, hanem mert így biztonságos.