Mosógolyó: a mágnesgolyó, mint vízlágyító

/ október 19, 2016/ Mosás, mosógép, mosószer

Megoszlanak a vélemények a mosógolyó hatékonyságáról. Ha te is tapasztaltad már, hogy mosás után a ruhák sokkal keményebbek, durvábbak lettek, a vízlágyító vegyszerek helyett próbáld ki a mágnesgolyókat.

A mosógolyó lehetővé teszi a vegyszermentes mosást és még a vízkő és penész megtelepedését is megakadályozza.

A mosógolyó haszna a mosógép élettartamának meghosszabbításában

Egy jó minőségű mosógép nem olcsó mulatság, viszonylag sok pénzt kell belefektetnie annak, aki márkás és modern készüléket szeretne. Ahhoz, hogy a mosógép hosszú életű legyen és sokáig lehessen használni, oda kell figyelni a tisztítására és bizonyos időközönként érdemes elindítani egy programot, ami átmossa belülről a mosógépet. Tisztítószerekkel is ki lehet tisztítani, ez a legbiztosabb.

Vízlágyító vegyszerek használatával folyamatosan szennyezzük a környezetet. Ez ellen úgy tehetünk, hogy figyelemmel kísérjük a technika fejlődését, mert van lehetőségünk arra, hogy megakadályozzuk ezt a károsítást.

Egy speciális mosógolyó: a mágnesgolyó

Vagy magnetizált golyó. Ezt a golyót a mosógépbe kell rakni, mégneses erőterekkel lágyítja a vizet. Így meg tudja akadályozni, hogy a belsejében vízkő vagy vas rakódjon le, amelyek kikezdik a készülék belsejét.

Mivel a mágnesgolyó (mosógolyó) lágyítja a vizet és nem engedi, hogy vízkő rakódjon le a mosógépben, így nem csak a környezetet, de a készüléket is kíméli. A magnetizált víz csökkenti a Ca-oxalát kiválását. Így a hivatalos szöveg.

Lefordítva: a mágnes kivonja a vízből a oxigént kalciumot, ami nem más mint a rettegett vízkő.

És amellett, hogy megvédi a mosógépet, még puhává is teszi a ruhát, így kellemesebb érzés lesz felvenni azt.

A mágneses golyó működése viszont megkérdőjelezhető.

Ötletnek nem rossz, de minket nem győzött meg. Semmilyen tudományos bizonyíték vagy statisztikai bizonyítást nem találtunk arra, hogy ez valóban működne. Egy mosás alatt pedig semmilyen változás nem volt tapasztalható.

Az ötlet azonban nem rossz. Hatásos lehet a golyó helyett az a mágneses szerkezet, amit a vízvezetékre kell rászerelni.

A mágneses terek úgy lágyítják a vizet, hogy egy mágneses mezőt hoznak létre ami a vízben található nehézfémeket magához vonzza. Ezek szerint viszont úgy fejtik ki hatásukat leginkább, amikor keresztül folyik rajtuk a víz. Így az abban lévő anyagokat, amikből később vízkő képződne, porrá alakítják, azok leülepednek és nem zavarják a mosást.

Arra viszont figyelni kell, hogy az így keletkezett por is lerakódhat a mosógép alján. Ezt a problémát viszont egy tisztító mosással könnyen el lehet hárítani.

Vegyek mosógolyót?

Szerintünk felesleges, mint ahogy egyéb vízlágyítók használatát is csak akkor javasoljuk, ha szükségesek. Honnan tudjuk, hogy szükséges-e vízlágyítót használni? Egy régebbi cikkünkből kiderül.

Ha valóban fontos számunkra a mosógép épsége, ésszerűbb kiterjesztett garancia szolgáltatást kötni, hiszen így az ingyenes javítási asszisztenciával akár telefonos segítséget is kérhetünk, mellyel még a szerviz kiszállási díját is megspórolhatjuk.