Így üzemelj be jól egy szárítógépet

/ október 26, 2016/ Használati utasítás, Karbantartás, szárítógép

Olvasási idő: 3 perc

A gyártók igyekeznek megkönnyíteni az életünket olyan készülékekkel, mint a mosogatógép vagy a szárítógép. Utóbbi rendkívül praktikus, hatékony és használni is egyszerű. Az egyetlen fennakadást a beüzemelése okozhatja, ezért összeszedtük az esetlegesen felmerülő kérdéseket, aztán megválaszoltuk őket.

7436959 - guy clothes and towels in the dryer. fresh, clean and ready to fold.

Nincs még szárítógéped? Gondoltál már arra, milyen jó lenne, ha a mosás után nem kéne a teregetéssel bajlódnód? Ha nem kéne fél napot várnod arra, hogy megszáradjanak a kimosott ruhák a szárítón (főleg télen)? Ha a válaszod igen, a szárítógép a neked való háztartási gép. Ha még csak keresed a szárítógéped, akkor olvasd el ezt a cikket is és kérj segítséget a választásban az ügyfélszolgálatunktól.

Szárítógép beüzemelés kisokos:

Hova rakd a szárítógépet?

szárítógép mosógép összeépítésA lakásnak azon részére, ahol a padló teljesen vízszintes és hőálló, azaz nincs szőnyeg. Fontos, hogy a magasságot és a vízszintet is állítsd be. A kevés hely esetén praktikus megoldás amikor egy összeépítő keret segítségével a mosógép tetejére szereljük a szárítógépet.

Hogyan helyezd el?

Ha kondenzációs szárítógéped van, figyelj arra, hogy soha ne told teljesen a falhoz, mert a készülék hátoldala felforrósodhat. A készülék alatt és mögött mindig keringjen némi levegő.

Hogyan építsd össze a szárítógépet a mosógéppel?

Helytakarékosság szempontjából az egyik legjobb megoldás, ha a mosógépet és a szárítógépet egymás tetejére rakod. Ehhez a szaküzletekben, webshopokban lehet kapni úgynevezett összeépítő keretet, amely biztosítja a két egymáson lévő gép stabilitását. Olyan keret is van, amivel a két gép közül egy polcot húzhatsz ki, ami nagyon jól jön a ruhák szétválogatásánál.

Hogyan kell beüzemelni a szárítógépet?

A használati utasítás legyen az első, amit a kezedbe veszel, miután kicsomagoltad a gépet. Ebben a kis füzetben már a legelső oldalakon megtalálod, hogyan kell beüzemelni a szárítógépet.

Maga a folyamat ugyanolyan, mint a mosógép esetében. Azzal a kivétellel, hogy a szárítógépben nincsenek dobrögzítő csavarok, amiket ki kellene csavarnod. Szóval nagyjából annyi a beüzemelés, hogy a helyére tesszük a gépet, vízszintbe állítjuk és elkezdjük nyomkodni a rajta lévő gombokat.  a használati utasítás alapján elindítjuk az első programot.

Beüzemelés után egyből használhatom a készüléket?

Mielőtt elkezdenéd élvezni a szárítógép nyújtotta kényelmet, első használat előtt midnenképp tisztítsd meg az esetleges szennyeződésektől, portól a belsejét. Érdemes elindítanod egy rövid, mondjuk 30 perces programot. Van olyan modell, amin van külön teszt program. Természetesen nedves ruhát rakj bele, de olyat amit nem sajnálsz. Például egy kopott törölközőt.

Mire kell még figyelned?

Most jön a nehezebb rész a szárítógép használatnak. Figyelj rá, hogy a víztartályt minden szárítási ciklus után ki kell ürítened. A készülék rendszeres használata során a szárítógépben található szűrők összegyűjtik a ruhákról a bolyhokat, ezért érdemes néha kitisztítanod azokat.

Több szűrő is van a szárítógépekben, ezeket ki kell tisztítani rendszeresen. Segítséget itt találsz, hogy mit – mikor tisztíts ki, illetve a géphez kapott használati utasításban.

Mikor kell szakembert hívnod?

Ha egyedül vagy és nincs aki segítsen a szárítógép felemelésében, akkor kérj segítséget. Szomszédot, barátot vagy valakit a családból. A szárítógép beüzemeléséhez szakember segítségére nem lesz szükséged. A leginkább “szakmai” lépése a beüzemelésnek a konnektorba dugása a gép tápkábelének.

A vízszintbe állításhoz azonban legalább két ember kell akkor is, ha nagyon erős vagy és már a helyén a szárítógép. Ne csináld egyedül nehogy megsérülj te vagy a csillogóan új szárítógéped.

Amennyiben végképp elakadsz és úgy érzed nem fog menni a szárítógép beállítása hívd az ügyfélszolgálatunk és segítünk. Chaten vagy akár facebook chaten is elérsz minket!

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post