Szervíz: Hogyan kapcsoljam ki az iPhone keresése funkciót?

/ február 1, 2017/ Egyéb

Olvasási idő: 2 perc

A Find my iPhone egy rendkívül hasznos funkció, segítségével bárhol megtalálhatod az iPhone-odat. Azonban a szervizelés előtt ki kell kapcsolnunk.

Az iPhone keresése vagy Find My iPhone egy nagyszerű alkalmazás az Apple iPhone okostelefonokon. Ha elhagynánk a mobilt, akkor ennek a funkciónak a segítségével kereshetjük meg a telefonunk. Olyan erős védelem ez, hogy még az Apple szervizesei sem tudják kikapcsolni a javításra leadott telefonokon!

Azonban ahhoz, hogy javítani tudják a készüléket –  akár alkatrészeket cserélhessenek benne – ahhoz ki kell kapcsolnunk az iPhone keresése funkciót.

A Find My iPhone erősebb lopásvédelem a PIN kódnál vagy bármilyen jelszónál. Az iPhone-t vagy bármilyen Apple készüléket “hozzákötjük” a saját iCloud fiókunkhoz. Így amíg fel nem törik az iCloud fiókunk, addig nem tudják a telefonunkat (tabletünk, óránk stb.) illetéktelenek használni. Ez az egyik oka, hogy kevés iPhone készüléket lopnak el.

iPhone keresése funkció beállítása, bővebb leírása az Apple magyar honlapján

A megerősített biztonság jó dolog, de amikor javítani kell a készüléket, akkor kisebb bonyodalmat okozhat. Az Apple szervizek technikusai nem tudják addig szétszedni, javítani a készüléket, amíg az iPhne keresése funkció nincs kikapcsolva rajta.

Valójában nem a keresést kell kikapcsolni a telefonon, hanem az iCloud fiókunkból kell eltávolítani a javítandó készüléket arra az időre, amíg szervizben van.

Az eltávolításhoz nincs szükség magára a telefonra, csak egy internet böngészőre. Pár kattintás az egész, ezért lehetőleg ne bízzuk rá a szervizesre vagy bárki másra, jobb, ha mi magunk végezzük el.

Find My iPhone keresés kikapcsolása lépésről-lépésre

1 Jelentkezzünk be az https://www.icloud.com/find weboldalon az iCloud fiókunkba.

A Find my iPhone alkalmazás kikapcsolásához először is jelentkezzünk be az iCloud fiókunkba.

1a Ha a fenti linkre kattintva nem egy térképet látunk, hanem ikonokat, akkor az iPhone keresése ikonra kattintsunk:Amennyiben csak ikonokat látsz, kattints az iPhone keresése ikonra.

2 Egy térképet kell látnunk, amin zölddel jelölve vannak az Apple eszközeink. Ha már ki van kapcsolva a telefon akkor a legutolsó ismert helyét látjuk. Kattintsunk az “Összes eszköz” vagy “Devices” feliratra.

Az Összes eszköz, vagy My Devices felirat alatt láthatod az összes még aktív készüléket. Amennyiben inaktív, akkor az utolsó ismert helyét láthatod.

3 Válasszuk ki azt a készüléket, amelyiket javítják. Mi azt javasoljuk a Ügyfeleinknek, hogy csak akkor kapcsolják ki a készüléken a keresési funkciót, amikor megérkezett a szervizbe a készülék.

Amikor már biztosan megérkezett a szervizbe a készülék, kapcsold ki az éppen javításra szoruló iPhone-t.

4 Az iPhone (iPad, Watch, MacBook) kiválasztása után egy ilyen kérpenyőt látunk. Nagyon fontos, hogy itt a Eltávolításra kattintsunk és ne a Törlésre, mert az bár törli minden adatunkat a telefonról, mégsem oldja fel a keresési funkciót, hogy a szerviz dolgozzhasson a készüléken.Itt ne a iPhone törlése ikonra kattints, hiszen ez magát a funkciót nem törli, csupán az összes tárolt adatot. Helyette az Eltávolítás a fiókból ikonra menj rá.

4a A felugró ablakban kattintsunk újra az Eltávolítás feliratra.

A felugró ablakban láthatod az Eltávolítás parancsot. Kattints rá!

… és kész is vagyunk.

A szervizelés után

Amikor visszakaptuk a készülékünket ne felejtsük el újra beállítani rajta a Find My iPhone alkalmazásban az iPhone keresése funkciót, mert így tudhatjuk biztonságban a telefonunkat.

A telefont nem csak lopás ellen kell védenünk!

Hogyan védjem meg a telefont karcolások, sérülések ellen? Ebből a cikkből kiderül.

Balesetek, leejtés, egyéb sérülések elleni védelem: Baleseti garancia

A leggyakoribb hiba a kijelző betörése, erre is van “orvosság”

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post