Kerülendő megbízhatatlan mosógépek

/ március 17, 2017/ mosógép

A Pénzcentrum.hu írta meg annak az amerikai kutatásnak az eredményét, amelyet a Consumer Reports végzett mosógépeket tesztelve keresve a megbízhatatlan mosógépek típusait.

A megbízhatatlan mosógépek listája, amelyek az amerikai piacon érhetők el.

Vannak megbízhatatlan mosógépek

A Consumer Reports oldalán folyamatosan frissülő listát találunk az általuk tesztelt mosógépekről. Ebből a listából szemezgetett a Pénzcentrum, kiemelve a legmegbízhatatlanabb mosógépeket. Fontos, hogy a cikkben felsorolt mosógépek egyike sem kapható Magyarországon, hiszen ezeket az amerikai piacra gyártották és ott is forgalmazzák őket. Azonban a cikk nagyon fontos, mert egy valós problémára hívja fel a figyelmünket.

Sőt, vannak típusok (és akár komplett márkák), amiket mindenképpen kerüljünk el!

A Business Box 10 éves statisztikái alapján kiderül, hogy melyik mosógép típust érdemes messzire elkerülni – legyen az bármennyire akciós árú. Ha ezeket vásároljuk meg, szinte biztosan új mosógépet kell vennünk a garanciaidő lejárta után. Pontosan látjuk, milyen nagy különbség van a különböző márkák meghibásodási arányaiban, illetve, hogy javítási költségük is mennyire eltérő.

Tapasztalataink szerint 3 csoportba bonthatjuk a mosógép márkákat:

  1. Kerülendők – ezekről szól a Pénzcentrum cikke is, ezeket ne vegyük meg.
  2. Közepesek – ezek közül ki lehet fogni nagyon jót és nagyon rosszat is. Kérdezzünk meg egy szakértőt, például a Business Box ügyfélszoglálatát, hogy ezen márkák melyik típusát érdemes választani.
  3. Kockázatmentesek – ezeket megvásárolhatjuk szinte fenntartások nélkül, a márka összes modellje megbízhatóan fog működni, ha használati szokásainknak és igényeinknek megfelelő mosógépet választottunk.

Fontos lehet, hogy nem feltétlenül a drágább a jobb. Ahogy a cikk is írja, kapható 200.000 Ft-ért is megbízhatatlan mosógép és 95.000 Ft-ért is találhatunk akár 20 évig biztosan működő darabot. Persze a 20 évhez egy kis odafigyelés is szükséges.

Pénzcentrum: „Új mosógépet vennél? Mutatjuk, melyik márkákat, típusokat kerüld el”

Konkrét típusok felsorolása helyett inkább a segítségünket ajánljuk fel:

Mosógép vásárlás előtt kérdezze Ügyfélszolgálatunkat a megbízható típusokról. Segítünk a szokásainak és a család méretének megfelelő mosógép kiválasztásában (ennek fontosságáról itt olvashat).

Ha bizonytalan és tart attól, hogy mosógépje elromlik akkor az újonnan vásárolt gépre érdemes kiterjesztett garanciát kötni.

Kérje tanácsunkat chaten, itt az oldal jobb alsó sarkában vagy telefonon a +36 30 333 22 69-es telefonszámon. Segítünk Facebook oldalunkon, de figyelemmel kísérjük a facebookos “Milyen mosógépet vegyek?” csoport életét is.

 

Segítséget kérek mosógép választásban