Kerülendő megbízhatatlan mosógépek

/ március 17, 2017/ mosógép, Vásárlási tanácsadás

Olvasási idő: 2 perc

A Pénzcentrum.hu írta meg annak az amerikai kutatásnak az eredményét, amelyet a Consumer Reports végzett mosógépeket tesztelve keresve a megbízhatatlan mosógépek típusait.

A Pénzcentrum a Consumer Report amerikai cikke alapján összegyűjtötte a megbízhatatlan mosógépek listáját.

A Consumer Reports oldalán folyamatosan frissülő listát találunk az általuk tesztelt mosógépekről. Ebből a listából szemezgetett a Pénzcentrum, kiemelve a legmegbízhatatlanabb mosógépeket. Fontos, hogy a Pénzcentrum cikkében felsorolt mosógépek egyike sem kapható Magyarországon, hiszen ezeket az amerikai piacra gyártották és ott is forgalmazzák őket.

Azonban a cikk nagyon fontos, mert egy valós problémára hívja fel a figyelmünket:

Nem minden mosógép egyformán megbízható.

Sőt, vannak típusok (és akár komplett márkák), amiket mindenképpen kerüljünk el!

A Business Box 10 éves statisztikái alapján kiderül, hogy melyik mosógép típust érdemes messzire elkerülni – legyen az bármennyire akciós árú. Ha ezeket vásároljuk meg, szinte biztosan új mosógépet kell vennünk a garanciaidő lejárta után.

Pontosan látjuk, milyen nagy különbség van a különböző márkák meghibásodási arányaiban, illetve, hogy javítási költségük is mennyire eltérő.

Tapasztalataink szerint 3 csoportba bonthatjuk a mosógép márkákat:

  1. Kerülendők – ezekről szól a Pénzcentrum cikke is, ezeket ne vegyük meg.
  2. Közepesek – ezek közül ki lehet fogni nagyon jót és nagyon rosszat is. Kérdezzünk meg egy szakértőt, például a Business Box ügyfélszoglálatát, hogy ezen márkák melyik típusát érdemes választani.
  3. Kockázatmentesek – ezeket megvásárolhatjuk szinte fenntartások nélkül, a márka összes modellje megbízhatóan fog működni, ha használati szokásainknak és igényeinknek megfelelő mosógépet választottunk.

Fontos lehet, hogy nem feltétlenül a drágább a jobb. Ahogy a Pénzcentrum cikke is írja, kapható 200.000 Ft-ért is megbízhatatlan mosógép és 95.000 Ft-ért is találhatunk akár 20 évig biztosan működő darabot. Persze a 20 évhez egy kis odafigyelés is szükséges.

Pénzcentrum: „Új mosógépet vennél? Mutatjuk, melyik márkákat, típusokat kerüld el”

Konkrét típusok felsorolása helyett inkább a segítségünket ajánljuk fel:

Mosógép vásárlás előtt kérdezze Ügyfélszolgálatunkat a megbízható típusokról. Segítünk a szokásainak és a család méretének megfelelő mosógép kiválasztásában (ennek fontosságáról itt olvashat).

Kérje tanácsunkat chaten, itt az oldal jobb alsó sarkában vagy telefonon a +36 30 333 22 69-es telefonszámon. Segítünk Facebook oldalunkon, de figyelemmel kísérjük a facebookos “Milyen mosógépet vegyek?” csoport életét is.

 

Segítséget kérek mosógép választásban

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post