Okostelefon – okosan is lehet rá vigyázni!

/ március 24, 2017/ Sztori

Tegnap még szép volt és karcmentes, mára már nem szívesen mutogatom – avagy egy pillanat alatt válhat telefonunk büszkeségünkből – szégyenünkké. Ezt elkerülendő, nézzük meg, miből is adódnak a tipikus, sok esetben javíthatatlan okostelefon sérülések!

A karcos okostelefon esztétikailag nem szép látvány, próbáljuk megóvni különböző tartozékokkal, vagy a baleseti garanciával.

 

Először is a külcsíny

Sokunknak fontos a telefon kinézete. Ezért nem árt megóvni esztétikai szempontból is hű segítőtársunkat, hogy elővenni se legyen kellemetlen. Nincs rosszabb, mint a szép telefon, tele karcokkal. Lehet mondani, hogy „macsós”, meg „látszik, hogy női táskában hordják”, de a karcos telefon csúnya.

Mára rengeteg lehetőségünk van – különféle telefon tartozékokkal – elejét venni az apró esztétikai sérüléseknek. Nem kellene sajnálni ezekre a pénzt, hiszen a javíttatás, –  a garancia nem mindenre kiterjedő! – vagy egy új készülék megvásárlása jóval több pénzt felemészt, mint az előrelátó óvintézkedések. Itt meg kell említeni a Baleseti garanciát is, ami azért már elég nagy nyugalmat jelenthet. Különösen akkor, ha nagy értékű telefonról van szó!

Értékes okostelefon fillérekért?

Ma már – úgymond – „fillérekért vágják hozzánk” a jobbnál jobb telefonokat az üzletekben. A telefon szolgáltatók pedig akár nulla forintos kezdő részlettel és havi potom részletért adnak telefont az előfizetésünkhöz. Persze ezt a kedvezményes árat is kifizetjük másképp: magas telefonszámlával és hosszú évek kitartó és pontos számlabefizetéseivel… A kiadott pénz akkor is kiadott pénz, sokunknak pedig hónapok, évek munkájával összespórolt összeg a telefon ára.

Apró karcok ellen

Mindennapi használat során elkerülhetetlenek az apróbb karcok, a pici sérülések, ám ezek mértékét jelentősen csökkenthetjük a mobilokra gyártott – specifikus – védőfelszerelésekkel.

Tokok és védőburkolatok ezrei közül válogathatunk a boltokban, színben, küllemben, kialakításban, anyagban. Mára csak képzeletünk szabhat határt a bőség zavarában, nosza szerezzük be a megfelelőt!

Ezek az apróságok a tipikus sérülésektől óvják meg a telefont, melyek mondjuk leejtés vagy ütődés miatt, következnének be.

Az okostelefon használatát zavaró sérülések

A képernyővédő fólia kötelező kellene, hogy legyen és ez valóban nem is jelent nagy kiadást. Általában egy mozijegy ára elegendő rá, még akkor is, ha azt a szakboltban az értékesítő helyezi fel a készülékre. Nem kerül tehát sokba, de hiánya már annál bosszantóbb tud lenni. Egy apróbb karctól is élvezhetetlenné válhat a képernyő, zavaró, bosszantó lehet a karccsík, ha végigfut a kijelzőn. A körmünk is beleakad

Néhány hölgy fülbevalója a beszélgetések során nem igazán a barátja a készüléknek, karcolja, nyomhatja és nagyon könnyen megsértheti a kijelzőt, amit ezzel a vékony kis – láthatatlan – fóliával elkerülhetnének.

Manapság kell a védelem!

Ha belegondolunk, régen – a  2110-es Nokiák világában még nem nagyon volt szükségünk esztétikai óvintézkedésekre a mobilokkal kapcsolatban, mára azonban ez már pénztárcánkba vágó fontos kérdés. Egész „alkatrész-védőfelszerelés” piac született, lassan már vállalkozások épülnek kizárólag a mobil kiegészítőkre.

A váratlan karcolások és repedések kivédéséhez használjunk ütésálló tokot, a kijelző védelméhez pedig védőfóliát vagy speciális, ütésálló üveget.

Hogyan óvjuk meg készülékünket a sérüléstől?

A mágnessel záródó tokok, a műanyag hátlapok és védők, igény és életvitel szerinti megközelítésben, hű társuk, mondjuk úgy – ruházatuk a mobiltelefonoknak. Léteznek gumi, vagy szilikon hátlapok, rugalmas és kemény hátlapok, melyek mintegy keretet adnak a készüléknek. A kihajtós tokok – melyeknek talán picit körülményesebb a használata, viszont nagy védelmet nyújtanak – népszerűek és tetszetősek is.

Amikor nincs visszaút

Leejtéskor – bármi is sérülne meg a készülékben – hiába próbálkozunk a garanciával, ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni! A szervizekben komoly ellenőrzés alá vetik a telefonokat, és hipp-hopp megállapítják a „helytelen használatból adódó kár” minősítést, és már is búcsút mondhatunk ingyenes javítási reményeinknek.

Szélsőséges esetektől nyilván semmivel sem védhetjük meg a okostelefon biztonságát

Szélsőséges-vicces-mókás-döbbenetes:

Hátsó zsebben tartott telefon. Mosdóba érkezés. Nadrág levetés. Készülék csészében landolása.

Az arc, a csobbanás után feledhetetlen. (A történet elmesélése után a szervizes arca is.)

Minden másra ott vannak a védőfelszerelések és a Baleseti garancia

A nagy értékű telefon relatív, hisz ennél a fogalomnál számításba kell venni számunkra mi a nagy érték. Aki fizetésből él, annak minden forint számít és előre kell tudni tervezni a költségeket. Ebben segít a Baleseti garancia mobiltefonokra.

Ha szeretné tudni, hogy a kiszemelt mobiltelefonra milyen összeggel kell számolnia kiterjesztett garancia és baleseti garancia megkötése esetében, vegye igénybe a Business Box baleseti garancia kalkulátorát, hívja Ügyfélszolgálatunkat, vagy keresse online chat elérhetőségen kollégánkat.