Telefonkijelző javítás a lehető legolcsóbban

/ május 19, 2017/ Egyéb

Amikor eltörik a telefon kijelzője, és ott állunk készülékbiztosítás nélkül, arra nincsenek szavak. A törésre pedig nincs jótállás vagy szavatosság, keresve sem találunk ilyet a gyártói vagy kereskedői garancia feltételei között. A telefonkijelző javításához így elég mélyen a zsebbe kell majd nyúlni. Hacsak, nem gondolkodunk előre!

Egy telefont leejteni gyerekjáték. A telefont úgy leejteni, hogy a kijelzője megrepedjen vagy összetörjön, szintén elég egyszerű. Amint arról a telefon szervizeseink is be tudnak számolni, elég gyakori dolog. Tény, hogy a balesethez kell a véletlenek összjátéka, de ha már minden körülmény adott, akkor bizony szépen törik a kijelző.

A telefonkijelző javítása gyártói garanciában

Ez szépen hangzik, de amikor leejtjük a telefont és betörik a kijelző, akkor hiába lobogtatjuk a telefon garancialevelét. Csak azt fogjuk benne találni, hogy kizárólag rendeltetésszerű használat esetére és műszaki meghibásodásokra szól a garancia. A telefon kijelző törésének oka pedig baleset, és mindig valamilyen külső körülmény okozza a sérülést – a legtöbbször mi magunk.

Nagyon ritka, hogy a képernyő gyártási hiba miatt reped végig, ha ilyen történne, még az újságok is megírnák. A hibás szériát visszahívja a gyártó és nagy a média-visszhang, de… ilyen nincs… Szóval erre nem számolhatsz. Kijelenthejtük, hogy a gyártó vagy kereskedő garanciája nem fizeti az összetört kijelző javítását.

Ráadásul, minél drágább egy telefon, annál drágább lesz az alkatrész, de a javítása is. Sokszor választási lehetőséged sem marad, inkább veszel rögtön egy újat, mert a hajad égnek áll, amikor meglátod a kijelzőcsere árát a szervizben…

Miért fizetnénk tízezreket feleslegesen a telefonkijelző javításáért,

A telefonkijelző javításának költségét csak egyetlenegy módon tudod kivédeni, ha előre gondolkodva készülékbiztosítást vagy Baleseti garancia szerződést kötsz rá. Ezzel a szerződéssel úrrá tudsz majd lenni a kellemetlen helyzeteken.

A Baleseti garancia általában az átlagos javítási költség felébe kerül vagy még kevesebbe. Tervezhető költség, a telefon vásárlása után bármikor megkötheted a szerződést, amikor van rá pénzed. Persze érdemes sietni vele, mert a telefonod viszont bármikor a járdán landolhat és utólag megkötve már a Baleseti garancia sem véd a javítási költségektől. Törött telefonra már hiába kötsz biztosítást…

Találkoztál már olyannal, aki a betört képernyőn próbált navigálni az okostelefonján? Elég ciki… a legújabb telefonokon még a hívásokat sem tudod működő kijelző nélkül felvenni… Szóval a kijelző nélküli okostelefon használni lehetetlen, ha összetörik meg kell javítani, azonnal.

Miért fizetnél súlyos tízezreket rögtön a telefon kijelzőjének törésekor, ha nem muszáj? Ha most törne össze a telefonod képernyője, ki tudnád fizetni a sok tízezres (akár 80.000 Ft!) javítást már ma? Ha a Baleseti garancia nélküli telefon kijelzője összetörik, akkor ki kell fizetni a javítást azonnal, ha a telefont használni akarjuk.

A tok elegendő védelmet nyújt a telefon kijelzőjének?

Számolhatsz arra, hogy egy jófajta tokkal és óvatossággal megvéded a készüléket, de mint tudjuk, az ördög sohasem alszik. Azt mondod, veled sohasem fordulhat elő telefontöréses baleset?

Soha ne mondd, hogy soha…” , van is rögtön egy sztorink:

Egy kollégánk fiának telefonja is összetört, pedig gondolhatod, hogy már csak a „foglalkozási ártalom” miatt is mennyire vigyáztak rá, és mennyi hasznos tanácsot kapott otthon a gyerek. Azonban a kezéből kiejtett telefon pont úgy esett a küszöbre, hogy a tok sem védhette meg. A küszöb sarka versus telefon kijelző párharcban a küszöb nyert, kiütéssel…  Ilyenkor jön a szerviz és a kijelző csere.

Elég, ha csak egyszer kapkodsz életedben, és levered az asztalról a vagyonokat érő okostelefonod.
Úgy gondoljuk, hogy ebben a mai világban egyszerűen luxus kihagyni a Baleseti garancia szerződés megkötését…

Úszd meg te is a telefon kijelzőjének javítását olcsón!

Számold ki mennyibe kerül a Baleseti garancia a telefonodra >>