Új időmegtakarítási lehetőségek az iOS 12 -ben

/ június 5, 2018/ Egyéb, Mobiltelefon

Az Apple minden évben június elején tartja meg szokásos fejlesztői konferenciáját. Mindig ezen a konferencián mutatják be, hogy milyen szoftveres fejlesztések várhatóak ősszel, amikor megjelennek az új telefonkészülékeik. Idén csupa olyan új funkciót kapunk, amik apróságnak tűnnek, de valójában észrevétlenül megkönnyítik a hétköznapjainkat és időt spórolnak nekünk. Összegyűjtöttük a valóban fontos fejlesztéseket, amik kimaradtak a marketing anyagokból és újságcikkekből, mégis hasznosabbak lesznek a hétköznapokban, mint a beszélő emojik vagy kiterjesztett valóság játékok. Az új telefon operációs rendszer neve iOS 12 lesz, szeptemberben várhatjuk a megjelenését.

Az iOS 12 számos új funkcióval érkezik szeptemberben, és a várakozások szerint számos ponton teszi majd könnyebbé életünket.

Az iOS 12 legfontosabb új funkciói

  1. Gyorsabbak lesznek a régebbi telefonok is. 50%-as lgyorsabb app indulás, 70%-al gyorsabb kamera elindulás, 40%-as gyorsabb billentyűzet. Ha összeadjuk, akkor napi néhány percet nyerhetünk ezekkel a gyorsításokkal.
  2. Az újabb telefonok (iPhone 6s, SE vagy újabb) kameráit használhatjuk a Measure (Mérés) applikáción keresztül távolságok mérésére. Megszabdulhatunk végre a mérőszalagoktól és collstockoktól.
  3. Siri – sokan nem szeretik az okostelefonkba épített asszisztenseket, főleg mert szinte csak angolul tudnak. Siri sem tud magyarul, de angolul sokat okosodott most, már-már használható valóban arra, amire kitalálták: megcsinál helyettünk feladatokat a telefonon.
  4. Jobban vigyáz a szabadidőnkre a „Ne zavarjanak” funkció. Még inkább nem hagyja, hogy zavarjanak (pl. ha éjszaka ránézünk a telefonra, hogy mennyi az idő, nem látjuk az üzeneteket amik ne zavarjanak módban csendben jöttek meg)
  5. Átláthatóság – értesítést kapunk arról, hogy mennyit használjuk és mire egy nap a telefont. Ez nagyszerű lehetőség a szülőknek, hogy figyeljék, mit csinál a gyerek pontosan.
  6. Csoportos FaceTime beszélgetés – Tudjuk, hogy Magyarországon főleg a Skype és a Viber terjedt el, de a FaceTime hang és képminősége sokkal jobb, ha van Apple készüléked próbáld ki. Ezentúl nem csak egy emberrel beszélhetsz egyerre, hanem csoportos videó hívásban lehet részetek.

Apróságok, de időt spórolnak vagy olyan dolgokat csinálnak meg helyettünk ezek a fejlesztések, amiket eddig mi magunk végeztünk el vagy tartottunk fejben.

Mi alig várjuk, hogy szeptemberben jöjjön az új iOS 12 (és utána az iPhone-ok).

Tudtad? A Kiterjesztett garancia és a Baleseti garancia olcsóbb az Iphone modellekhez, mint Androidos társaikhoz? Miért? Mert megbízhatóbb készülékek. Mit tart vissza attól, hogy megvédd az iPhone-od egy jó Készülékbiztosítással (Kiterjesztett garancia törésekre is)?

iPhone készülékbiztosítás  kalkulátor