A Face ID beállítása és használata az iPhone XS-en – 2. rész

/ október 9, 2018/ Használati utasítás, Mobiltelefon

 

A cikk előző részében lépésről-lépésre végigvezettünk a beállítás folyamatán. DE! Nem lenne túl praktikus, ha a Face ID minden egyes alkalommal azonnal feloldaná a telefont, amikor csak ránézel, nem igaz? Előfordulhat, hogy csak arra vagy kíváncsi, mennyi az idő. Vagy pusztán csak leveszed a töltőjéről, hogy eltedd a táskádba. Vagy a zárolási képernyőn megjelenő értesítéseket akarod megnézni anélkül, hogy magát a telefont használni akarnád.

A következőkben arról lesz szó, hogyan és mikor használható érdemben az Face ID arcfelismerő funkciója.

 

 

Attention Detection- figyelem felderítés

Ahhoz, hogy a Face ID be tudja olvasni az arcodat, az arcod minden részletére szüksége van, beleértve a szemedet is. Mivel az iPhone XS tényleg okos, nem oldja fel a telefont, ha nincs nyitva a szemed. A bekapcsolt attention detection funkció – amit figyelem felderítésnél nem tudunk jobban fordítani- azt a célt szolgálja, hogy például akaratod ellenére senki se legyen képes feloldani a telefonodat.

A Face ID egyik funkciója, az Attention Detection, vagyis figyelem felderítés funkció nem oldja fel a telefont, ha nincs nyitva a szemed. Így akaratod ellenére senki sem tudja feloldani a telefonodat.

 

A fényviszonyok változása:

  •  A Face ID rendkívül pontos, de olykor előfordul, hogy kissé küzdelmes számára az élet. A verőfényes napsütéstől te biztosan jobb kedvre derülsz, de neki korántsem olyan kedvező feltétel. Emeld közelebb magadhoz a telefont, hogy pontosan beolvasható legyen az arcod és a szemed.
  • A szemednek biztosan jót tesz a napszemüveg, de ha pont olyan modellt választottál, ami 940 nm frekvencián szűri a fényt, az arcfelismerő funkció nem fog működni. Az iPhone XS infraérzékelője ugyanis nem tudja beolvasni a szemedet. Ebben az esetben kapcsold ki a figyelem felderítés funkciót, vagy cserélj napszemüveget. Biztonsági szempontból az utóbbit javasoljuk.

Raise to Wake

Az iPhone XS amellett, hogy okos, még udvarias is, ha azzá teszed. A Beállításoknál a Kijelző és Fényerő szakaszban engedélyezni tudod a Raise to Wake opciót. Amikor az ébresztőre felemeled a telefont, de nem akarod még feloldani az arcfelismerővel, a készülék jobb oldalán nyomd meg az alvó/ébresztő gombot. Amikor úgy döntesz, hogy mégis felkelsz, ugyanezzel a gombbal tudod megnyitni a készüléket, vagy azzal, hogy megérinted a kijelzőt.

Az arc változásai

Az arcazonosító nem statikus rendszer. Ahogy te megtanulod használni őt, ő is megtanul téged. Megjegyzi az arcod változásait, pl. ha bajuszt, szakállat növesztesz, vagy befesteted a hajad, esetleg életmódváltásra, gyerekvállalásra adod a fejed. A hajfestést kivéve, ezek a folyamatok lassan mennek végbe, a Face ID pedig alkalmazkodik a változásokhoz.

A Face ID kriptonitja

Az arcazonosító nagyon pontos, de van egy apró gyengesége: azok az emberek, akik rendkívüli módon hasonlítanak rád. Ez képes összezavarni a Face ID-t, ezért mindenképpen használd az alfanumerikus azonosítót is.

 

A Face ID funkció egyik nagy hátránya, hogy összetéveszti azokat az embereket, akik nagyon hasonlítanak egymásra. Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy használd az alfanumerikus azonosítót is.

 

Ahhoz, hogy az infravörös érzékelőhardver optimálisan működjön, természetesen sértetlen rendszerre van szükség. Maga a telefon egy elég masszív, acélházba csomagolt konstrukció, ami 2 méterig, valamint harminc percig még vízálló is. A mindennapok azonban ennél mostohább körülményeket is képesek teremteni hő, pára, eső, és kíváncsi gyerekek formájában. Sőt, talán te magad és az életmódod állítja extrém kihívások elé a telefonodat! Szerencsére az iPhone XS esetében nem csupán a dizájn, de a funkciók terén is rendkívül gazdag a tokok választéka. Bárhogy legyen is, gondoskodj arról, hogy a megfelelő védelmet biztosítsd számára.

A Face ID megóv attól, hogy illetéktelenek vegyék használatba a telefonodat. Az iPhone XS minden részletre kiterjedő gondoskodással vesz körül téged, amit azzal viszonozhatsz a legkörültekintőbben, ha te is gondoskodsz a mobiltelefonod hosszú távú védelméről.

Készülékbiztosítás opciókkal várunk téged, melyben baleseti, vagy kiterjesztett garanciát köthetsz csúcskategóriás telefonodra! Használd kalkulátorunkat, vagy kérdezd a lehetőségeidről munkatársainkat!