Autós kütyük, nemcsak autómániásoknak

/ február 7, 2019/ Egyéb, Okoseszközök

Kivel ne fordult volna még elő, legalább egyszer, hogy beleszaladt egy forgalmi dugóba, például az autópályán? A helyzet, amibe senki sem szeret mélyebben belegondolni, pedig ez az a vis major, ami bármikor megtörténhet. Célszerű tehát járművünkben az autós kütyük használata. Olyan kis okos apróságok ezek, amikre akár vészhelyzetben is támaszkodhatunk. Cikkünkben utánajártunk néhány hasznos kiegészítőnek, amelyek praktikusan támogatnak minket, és a legtöbbet hozzák ki az autónkból és a szituációból.

Tile Mate Key Finder

A legbosszantóbb, amikor kiderül, hogy elhagytuk a slusszkulcsot. Ahelyett, hogy  kulcsvadászatot szervezünk minden egyes alkalommal, szerezzünk inkább be, egy okos autós kütyüt. A slusszkulcs nyomonkövetését lehetővé tévő, Bluetooth kapcsolattal rendelkező autós kütyük között az egyik legpraktikusabb a Tile Mate, hiszen egyszerűen a kulcstartóra csúsztatható. Egy mobilalkalmazáson keresztül pár kattintással kideríthetjük, egészen pontosan, hol is hagytuk a slusszkulcsot.

Nem rendelhetünk minden slusszkulcs mellé egybiztonsági őrt, aki vigyáz rá. Viszont egy okos autós kütyü sokat lendíthet az elvesztett, elhagyott slusszkulcsok megtalálásának ügyén.

Escort Park-Zone PZ-1600 parkolási asszisztens

A parkolás néha felér egy rémálommal, főleg, ha kicsi, vagy túlzsúfolt a garázs, tömve van a parkolóház. Talán az egyik leghasznosabb autós kiegészítő egy parkolási asszisztens, amolyan automata mitfárerként segítséget nyújt a rendelkezésünkre álló hely maximális kihasználásban, és jelez, ha a lökhárító közelít egy tereptárgyhoz.

A parkolást segítő applikációk és kütyük nagyon fontosak vezetésbiztonság és az utasok védelmének szempontjából is.

Handpresso

Milyen jól tud esni egy finom kávé, főleg amikor hosszú órákon át kell vezetnünk? Előfordulhat, hogy pont akkor volna szükségünk egy adag feketére, amikor közel, s távol egyetlen pihenőhely, vagy vendéglő sem található. Szorult helyzetünkben ilyenkor jól jöhet a Handpresso, ami egy közvetlenül a szivargyújtóhoz csatlakoztatható autós kávéfőző. Kempingezés vagy kirándulás során is hasznát vehetjük egy ilyen praktikus kiegészítőnek.

Szivargyújtóhoz csatlakoztatható töltő

Az újabb autók általában már rendelkeznek beépített USB porttal, ám ezek sajnos nem töltik fel elég gyorsan a rácsatlakoztatott eszközöket. Sokkal jobban hasznosíthatjuk telefon, vagy egyéb okoseszközök feltöltésére az autó 12 V-os portját, ami 10A áramerősséget tud biztosítani, tehát a legtöbb eszközhöz használható. Alternatív megoldásként viszont nagyszerűen használható a Scosche USBC242M, ami két, vagy az Aukey, ami négy USB porttal rendelkezik, így lehetővé teszi több készülék egyidejű töltésének lehetőségét.

Jabra Freeway kihangosító – az autós kütyük haszonértékének iránymutatója

Vezetés közben nemcsak veszélyes a mobiltelefon használata, de büntetnek is érte, hiszen kiemelt kockázati tényezőnek számít. Célszerű tehát a hétköznapi, de különösen a hosszabb utazásokhoz beszerezni egy kihangosítót. A Jabra Freeway kettős mikrofon technológiája a beszédhang kivételével minden egyéb zajt kiszűr, így a hívott felet sem zavarja az autózás háttérzaja. Automatikusan ki- és bekapcsol, valamint, három beépített hangszórójának köszönhetően a térhangzás előnyeit is élvezhetjük vezetés közben.

vezetés közben használjunk kihangosítót, hiszen a telefonálást nemcsak büntetik, de nagyon veszélyesek is a közlekedésbiztonság szempontjából.

Tview T726PL-TN fejtámlamonitor

Bizonyára sokan emlékeznek még azokra a végeérhetetlennek tűnő utazásokra, amikor a szórakozási lehetőségek kimerültek az autósrádióban vagy a beépített kazettás magnóban. A Tview T726PL-TN 7 colos képátlójú, kristálytiszta, 38 400p felbontású TFT monitor a hátsó ülés utasai számára nyújt életképes alternatívát. Az autós kütyük luxuskategóriás példánya vezeték nélküli fejhallgatóval is igénybe vehető fejtámlamonitor támogatásával az utasok maguk választhatják meg a saját szórakozásukat.

Hudway Cast fejvezérlő egység

A Hudway Cast az Apple AirPlay és a Google Cast funkciókat használja, hogy vezeték nélkül tükrözze az okostelefon képernyőjét a szemünk elé. Lehetővé teszi, hogy balesetmentesen vezéreljük a készülék alapvető funkcióit. A mobilalkalmazás iOS és Android tulajdonosok számára könnyű hozzáférést biztosít a navigációhoz, zenéhez és telefonhívásokhoz. A Waze vagy a Google Térkép alkalmazások használatával az átlátszó lencse virtuális képet ad éjszaka és nappal is az előttünk lévő, tökéletesen belátható, közel kilencméteres útszakaszról.

Az autós kütyüket okoseszközeinkről vezéreljük, ezért nagyon fontos, hogy a mobiltelefonokra és tabletekre is kössünk a gyártói és forgalmazói garancián túlmutató kiterjesztett és baleseti garanciát.

Mivel a legtöbb autós kütyü okoseszközről, mobiltelefonról „bevethető”, annak biztonsága nem lehet mellékes szempont számunkra. Ha valóban azt szeretnénk, hogy ezek a zseniális apróságok érdemi támogatást tudjanak nyújtani, mielőbb gondoskodjunk okoseszközeink kiterjesztett és baleseti garanciájáról. Az opciók kiválasztásában a Business Box kalkulátora kínál hatékony segítséget.