Csúcsminőségű, kategóriabajnok high-tech eszközök

/ július 12, 2019/ Okoseszközök

Ha követjük azt az elvet, hogy csak az igényeinket maximálisan kielégítő high-tech eszközök lehetnek igazán és elég jók a számunkra, akkor az, hogy mennyibe kerül a kiszemelt eszköz, nem az első helyen szerepel a szempontjaink között. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy kompromisszumoktól mentesen élvezhessük a high-tech eszközök nyújtotta szolgáltatásokat. Nézzük tehát, hogy az általunk kiválasztott öt kategóriájában melyek azok az eszközök, amelyek abszolút megfelelnek az egyedi elvárásoknak.

A high-tech eszközök életünk szinte minden pontján jelen vannak a magánéletben és a munkahelyen is.

High-tech eszközök támogató kötelékben

A számtalan kategória közül azokat választottuk ki, melyek a munkában, kommunikációban, egészségmegőrzésben és természetesen a szórakozásban támogatják felhasználójukat.

A legjobb okostelefon

Samsung Galaxy S9 Plus

A Samsung nagy gondot fordít az S9 sorozatú okostelefonok kameráira, emiatt az Android 8 operációs rendszerrel futó S9 Plus hátoldalán kettős 12MP kamera található, mindkettő lenyűgöző f/1,5 maximális rekesznyílással. Ez teszi lehetővé, hogy rossz fényviszonyok között is szuper minőségű fotókat készíthessünk a készülékkel.

Az elülső kamera 8MP-vel támogatja elképzeléseinket.  Ez azt jelenti, hogy a képérzékelőnek 8 millió képalkotó hely áll rendelkezésére egy 3500 x 2300 képpontos rácsban. Ne feledjük, hogy bár ma már ez egy általános minőségű okostelefon kamerának számít, nemrég a 8MP a professzionális fotósok legütősebb fegyverének számított.

A high-tech eszközök közül valószínűleg az okostelefon az egyik leggyakorabban használt "kütyü", hiszen túllépett eredeti funckióján, már nemcsak telefon, de miniszámítógép, óra, fényképezőgép, fitness tracer, és multimédia center.

A másik ok, amiért a Samsung Galaxy S9 Plus a high-tech eszközök legjei közé kívánkozik, az extra széles, 6,2 colos kijelző.

A legjobb laptop

Huawei MateBook X Pro

A címet éveken át a Dell XPS 13 uralta, amely most a második helyre szorult az új Huawei MateBook  X Pro mögé.

A gyönyörűen kialakított, hihetetlenül karcsú és könnyű, 512GB SSD-vel rendelkező laptop, lenyűgöző képernyővel bír, bár a 3K képes, 13,9 colos kijelző kissé szokatlan megoldás a kategóriában.  Az 3:2 képarányú, ujjlenyomat-taszító Gorilla Glass érintőképernyő speciális védelmet nyújt a karcolások ellen.

A laptop különlegessége, a billentyűzet alá rejtett, gombnyomásra előpattanó 720p webkamera. Ez a megoldás a magánélet védelmét szolgálja, egyszóval, a Huawei MateBook X Pro egy igazi GDPR-nagyágyú a high-tech eszközök piacán. 

A billentyűzet kétoldalán 2-2 stereo hangszóró és a Dolby Atmos Sound System biztosítja a tökéletes, négycsatornás audioélményt. 

A laptop 57,4 Wh kapacitású akkumulátora teljes feltöltöttség esetén 12 órányi videólejátszást tesz lehetővé.

A legjobb játékkonzol

PS4 Pro

A Sony PlayStation konzoljai és a Microsoft Xbox szériái között évek óta folyik a küzdelem. Nem könnyű dönteni, de úgy tűnik, hogy kategóriájában a  PS4 Pro ezúttal lenyomja az Xbox One S vagy az Xbox One X konzolokat a high-tech eszközök piacán. 

Sok év telt el azóta, hogy az tévéhez kapcsolódó első videójátékok megjelentek. A Play Station az egyik legelőkelőbb helyet foglalja el a high-tech eszközök sorában, ahhoz képest, hogy "csak" játszani lehet vele.

Az új PS4 Pro a 4K és HDR technológiával megtámogatva:

  • részletgazdag vizuális élményben részesíti a felhasználóit,
  • a továbbfejlesztett feldolgozási sebességnek köszönhetően, simább, élesebb és tisztább képet ad.

Az első helyet a felszereltségen túl a felhasználóbarát online támogatásnak is köszönheti, hiszen a Sony PS Now szolgáltatásával a letöltési funkciót igénybe véve az új játékokhoz való hozzáférés is megoldott közvetlenül a konzolról.

A legjobb fitness tracker

Moov Now

Bár tény, hogy a Moov Now nem rendelkezik kijelzővel, valójában ez a „hiányosság” az erőssége is egyben. Mivel nincs kijelző, a folyamatos ellenőrzés ingerét sem váltja ki. Tehát, ahelyett, hogy azt nézegetnénk két percenként, hogy hány lépést, hány kilométert tettünk meg, mennyi kalóriát égettünk az előző sarok, forduló, menet, etc… óta eltelt alig száz méteren, teljes erőbedobással koncentrálhatunk magára az edzésre, legyen szó, futásról, úszásról, boxról, crossfittről, biciklizésről akár. 

A Moov applikáció letöltése után csak be kell jelentkezni a platformra, és szinkronizálni az adatainkat.

A következő funkciókkal támogatja felhasználóját a Moov Now:

  • lépéskövetés,
  • alvásfigyelés,
  • fitness frissítések,
  • cross training,
  • coaching.

Hogy miért a Moov Now lett a kategóriája Best of eszköze annak ellenére, hogy se kijelző, se pulzusmérés, se kalóriaszámlálás? Nos, a készülék hat hónapos akkumulátorideje, elképesztően jó ár-érték aránya és a késedelemmentes, pillanatra pontos edzéskövetése rendkívül népszerű konstrukcióvá varázsolja azon felhasználók körében, akiknek a kijelző tapogatásánál fontosabb a fejlődés és az eredmény.

Talán a fejhallgató az az eszköz, amelyiknek okoskütyüként való alkalmazása még nem annyira általánosan elterjedt a hétköznapi életünkben. Javarészt ugyanarra használjuk a csúcsminőségű okosfejhallgatót is, mint a legegyszerűbb fülest: zenét hallgatunk vele, pedig sokkal-sokkal többre volna képes.

A legjobb fejhallgató

Sony WH-1000XM3 Wireless Headphone

Ha van bármi meglepő az új Sony WH-1000XM3-on az az, hogy csupán egészen apró finomságokban különbözik a Sony által az elmúlt két évben bemutatott Sony WH-1000XM2 és a Sony MDR-1000X modellektől. Ez azért sok mindent elmond arról, hogy miért a Sony 1000X szériás fejhallgatói uralják a piacot lassan harmadik éve.

Bár a konkurens Bose hihetetlen munkát fektet a zajszűrő algoritmusok fejlesztésébe, a Sony az audiolejátszás tökéletesítésére összpontosít, és egyidejűleg olyan alkalmazkodási algoritmusokat hoz létre, amelyek túlmutatnak a szimpla zajszűrésen. A Sony zajszűrő rendszere többféle, mind eredetében, mind minőségében különböző külső hanghatást képes megszűrni, azaz a fejhallgató minden helyzethez képes alkalmazkodni.

Természetesen azért az apró változtatások és újítások is sokat nyomnak a latban, ha a felhasználóbarát konstrukciót, mint a high-tech eszközök releváns szempontját nézzük. A Sony WH-1000XM3 az újabb USB-C töltési szabványt használja elődje micro USB portja helyett, és a híd mentén párnázottabb, ami kényelmesebb felfekvést tesz lehetővé.

A Sony fejhallgató ugyanakkor egyáltalán nem olcsó. A cég rengeteg hardvert épített be, köztük pl. a négy mikrofont, amelyek a fejhallgató belsejében és a külső fülhallgatókban találhatók. A mikrofonok kalibrálása és a zajszűrés sok szoftvert igényel, ami azt jelenti, hogy a WH-1000XM3-nak egy feldolgozó chipet is kell tartalmaznia, ami valós idejű számításokat végez. Ha ehhez azt is hozzátesszük, hogy egy érintéskapacitív fülhallgatóról beszélünk, amely reagál a felhasználó érintésére, máris értelmet nyer az ár pozicionálása.

High-tech eszközök hosszú távra

A 2019-es év technológiai trendjeit követő „kütyük” számos módon támogatják az életvitelünket és kategóriájuk legjobbjai közé tartoznak. A Sony 1000X szériás fejhallgatók esetében is igazolódott, hogy egy-egy lenyűgöző konstrukció akár évekig is uralhatja a piacot anélkül, hogy bárki, vagy bármi megkérdőjelezhetné helyét a trónuson. A szuperkonstrukciók állagmegóvása, élettartamának maximalizálása ennélfogva nem csupán anyagi megfontolás. A minőség iránti elkötelezettségünk mutatója is egyben, melynek akkor adhatunk leginkább hangsúlyt, ha gondoskodunk szuperkütyüink készülékbiztosításáról is.