IFA 2019 – Nemzetközi technológiai szakkiállítás és -vásár

/ szeptember 1, 2019/ Egyéb

Az idei Nemzetközi szórakoztató-elektronikai és háztartási gép szakvásár 2019. szeptember 06-11. között kerül megrendezésre Berlinben. Az IFA a szakma nemzetközi üzleti rendezvénye, globális iparági találkozási pont, egyben piac és kiállítás. Az iparág képviselői számára, kiállítói és beszerzői részről egyaránt ingyenesen elérhető kommunikációs és értékesítési platformként szolgál, amely kiváló lehetőséget biztosít a cégeknek arra, hogy termékeiket bemutatassák és népszerűsítsék. Az IFA tökéletes alkalmat teremt magas szintű üzleti kapcsolatok létrehozására, új ismeretségek szerzésére, már meglévő kapcsolatok továbbfejlesztésére. Látványos médiaeseménynek minősül, melyen a világ minden tájáról érkező, több ezer újságíró számolhat be a szórakoztató-elektronikai és háztartási gépek izgalmas világának legújabb fejlesztéseiről és termékeiről.

Az IFA 2019 szórakoztatóelektronikai és háztartási gép szakvásár idén szeptember 6 és 11 között kerül megrendezésre, a kiállításnak és a kapcsolódó események lehetőséget teremtenek ú üzleti kapcsolatok létrehozására és a régiek felfrissítésére egyaránt.

Az IFA főbb programjai

IFA NEXT

Az IFA egyedülálló innovációs platformot vezet be IFA NEXT néven, melynek első hivatalos, globális innovációs partnere Japán. AZ IFA NEXT kutatókat, iparági szakembereket, induló vállalkozásokat és kiskereskedőket hoz össze a tudás, az információ és az üzleti ötletek dinamikus továbbítása érdekében, szakértői előadások és panelbeszélgetések segítségével.

Íme, a tavalyi, nagysikerű rendezvényről készült videó:

https://www.youtube.com/watch?v=_OmZ7vOPJJY

IFA Keynotes

Az ingyenesen elérhető, angol nyelvű program bemutatja az életmód, a telekommunikáció és infrastruktúra, a TV és a szórakoztatás, valamint a háztartási gépek várható/tervezett fejlődésének útját.

Hagyományosan a világ vezető elektrotechnikai cégei adnak betekintést az általuk képviselt iparágba. Idén a Huawei, a Qualcomm képviselői szeptember hatodikán, a Roku és az Arçelik képviselői szeptember hetedikén osztják meg a látogatókkal személyes elképzeléseiket.

EXPERT TALKS @ IFA Global Markets – Beszerzési lehetőségek

A szeptember nyolcadikán induló IFA Global Markets keretében az Expert Talks mutatja be a világ vásárlási trendjeit és stratégiáit. A látogató itt olyan résztvevőkkel találkozhat, akik rendszeres kapcsolatban állnak a világ vezető gyártóival, saját márkás és OEM/ODM beszállítóival. Az Expert Talks előadások, beszédek és ipari panelek formájában betekintést nyújt a vevők, a gyártók és a sajtó számára a legújabb, vásárláshoz kapcsolódó fogalmakról, az új követelményekről, lehetőségekről és kihívásokról.

IFA+ Summit- Next level of thinking

Az IFA+ Summit az iparág döntéshozóinak szakmai bemutatója, azoké, akik a jövő technológiai trendjeit tervezik és kidolgozzák az eljövendő piaci stratégiákat. A kétnapos csúcstalálkozó részletes programleírása és az előadók ismertetői már elérhetőek az IFA oldalán.

Shift Automotive

Szeptember 10-11-én a Shift Automotive várja a látogatókat. A kétnapos szett globális betekintést nyújt arról, hogy az új technológiák bevonása az autóiparba, autógyártásba, hogyan változtatja meg a gondolkodásunkat, milyen hatással lehet a társadalomra és egyéni életvitelünkre, és természetesen az autóvezetés metódusára.

Többek között a következő kérdéseket feszegetik az előadók:

 • Az új mobilitási koncepciók megvalósítása milyen társadalmi változásokat eredményezhet, hogyan lehet ezeket a koncepciókat az ökológiai szempontokkal is egyeztetve létrehozni?
 • Melyek a legígéretesebb fejlesztések és technológiák a hatékony és fenntartható mobilitási ökoszisztéma vonatkozásában?
 • Mit lehet tenni az új mobilitási szolgáltatások széleskörű elfogadása érdekében?
 • Milyen lehet és milyennek kell lennie a teljesen digitalizált és integrált városi mobilitási környezetnek?
 • Hogyan támogathatják az intelligensváros megoldások a változatos, előretekintő mobilitási szolgáltatásokat?
 • Melyek a jövőbeli városi mobilitási infrastruktúra kulcselemei?
 • Milyen lesz és hogyan fog kinézni a jövő autója?
 • Melyik új meghajtás-technológia fogja alapvetően megváltoztatni vezetési élményünket?
 • Tényleg el kell-e búcsúznunk a vezetés örömétől?

Vezetett látogatói túrák

Az IFA egyik különlegessége, hogy a látogatók számára ingyenes, exkluzív túrákat biztosít a szakma legaktuálisabb és legérdekesebb témáira fókuszáló vezetéssel. Minden túra körülbelül két órát vesz igénybe, a csoportok száma legfeljebb 15 fő lehet, az optimális kommunikáció érdekében a látogatók fejhallgatót kapnak. Az angol és német nyelvű túrák egyidejűleg kerülnek megrendezésre.

2019-ben a következő vezetett túrákat kínálja a rendezvény:

 • Lenyűgöző képernyők: 8K és még több
 • Smart Kitchen
 • Egészségügy és Fitness
 • Autóipar és mobilitás
 • 5G és mobileszközök
 • Intelligens otthonok – intelligens városok
 • Virtuális valóság, Játékok, Drónok
 • Digitális hang, Vezeték nélküli hangszóró és fejhallgató
 • AI, Hangfelismerés és robotika
 • Innovatív Japán: IFA NEXT

A 2019-es IFA nemzetközi szórakoztatóelektronikai és háztartási gép szakvásárnak Berlin egyik központja, a Messe Berlin ad helyet, mely autóval és tömegközlekedéssel egyaránt megközelíthető.

Hol csatlakozhatnak az érdeklődők az IFA rendezvényhez?

Az IFA a szakma legfontosabb eseményeként és egyfajta Business to business beszerzési platformként két kiállítási területen várja az a szakma képviselőit. A központi rendezvénynek a Messe Berlin vásárterület (D-14055 Berlin, Messedamm 22.) ad helyet, ehhez csatlakozik szeptember 8-tól az IFA Global Markets, ami a Station Berlin rendezvényközpontban (D-10963 Berlin, Luckenwalder Str. 4-6.) elérhető a látogatók számára.

Az IFA további helyszínadatai:

 • a Messe Berlin 180 000 m²-es kiállítási területén 26 csarnokban tekinthetik meg az érdeklődők a szakmai kiállítást,
 • a városközpont közelében található kiállítási terület közvetlenül a városi autópálya mellett fekszik, amely összeköti a helyszínt a berlini nemzetközi repülőterekkel,
 • a rendezvényhelyszín online elérhető, és letölthető .pdf formátumú térképe segíti a ki- és bejutást, valamint a taxiállomások és tömegközlekedési pontok feltüntetésével támogatja a tájékozódást,
 • a helyszínen található CityCube Berlin kiváló lehetőséget nyújt üzleti tárgyalások lebonyolítására,
 • a parkolóhelyek 12 000 járművet fogadnak be a kiállítási területen és környékén,
 • aki nem autóval érkezik, az taxival, vagy Berlin gazdagon kiépített busz-, földalatti-, és villamoshálózatával érheti el a rendezvényhelyszínt.