Karácsonyi szemle az „okosság” jegyében

/ december 12, 2019/ Okoseszközök

Aki lemarad, az kimarad. Ez az örökérvényű „törvény” talán sosem volt még annyira igaz, mint manapság. A valósidejű információkövetés igénye olyan mértékben épült be a hétköznapjainkba, hogy okostelefon és/vagy okosóra nélkül nemcsak, hogy nehezen tartanánk a lépést, de kényelmetlenül is éreznénk magunkat. Hogy valamivel enyhítsük az ünnepek közeledtével menetrendszerűen érkező stresszt, összefoglalót készítettünk Olvasóink számára azokból az okostelefon és okosóra modellekből, melyek hasznos tulajdonságaik okán joggal kerülhetnek a karácsonyfa alá.

A karácsonyi meglepetésnek szánt okoseszközök gyártói garanciája mellett a kiterjesztett garancia lehetőségeiről is tájékozódjunk.

Karácsonyi ajándék meglepetések nélkül

A tökéletes karácsonyi ajándék nem okoz meglepetést, legalábbis a szó pejoratív értelmében nem. A nem kívánt vis majorok elkerülése érdekében mind az okostelefon, mind az okosóra modellek mellé ajándékozzunk kiterjesztett garancia és baleseti garancia szolgáltatást is szeretteinknek.

Karácsonyi meglepetés-telefonok

A okostelefon kétségkívül az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék, de mielőtt még hazavinnénk, győződjünk meg a garanciális lehetőségeiről is.

Apple iPhone 11

Az Apple iPhone 11 az év egyik kedvenc okostelefonja, ugyanazon okokból mint a tavalyi iPhone XR-t. Prémium funkciókat és nagy teljesítményt nyújt jól kalkulálható költségvetéssel. Már amennyire az Apple készülékek betöltik a pénztárcabarát okostelefon funkcióját. A szeptemberben indult iOS 13 verzióval és számos lenyűgöző tulajdonsággal gyarapodott az új Apple készülék, ám ezeknél is fontosabb, hogy ugyanolyan gyors, mint drágább testvérei, az iPhone 11 Pro és a Pro Max.

Google Pixel 3a

A Google gyakori frissítéssel, kiváló kamerateljesítménnyel és magas akkumulátor-élettartammal is megtámogatja a Pixel3a modellt. Tény, hogy a Pixel 4 és XL modellekhez képest parányit lassabb, de a karácsonyi kötségvetésünk konszolidálásában abszolút kompromisszumképes a Pixel 3a modell.

OnePlus 7T

A zászlóshajóként aposztrofált okostelefon modellek ára nevetségesen elszállt. Az is elég bosszantó, hogyha a legújabb frissítésekre vágyunk, de nem engedhetjük meg magunknak a legújabb modelleket, akkor kénytelen vagyunk kompromisszumot kötni. Ez főleg akkor kellemetlen, ha az okostelefont karácsonyi ajándéknak szánjuk. Ezt a dilemmát oldja fel a  OnePlus7T, ami kis híján fele annyiba kerül, mint a csúcskategóriás modellek, ugyanakkor teljesítmény és specifikációk tekintetében nem marad el azoktól. A 6,55 colos, HDR támogatott kijelző tökéletes vizuális élményt ad, hármas kamerarendszere abszolút kielégíti a legmagasabb igényeket is, amit csak egy okostelefonnal szemben támaszthatunk. Ráadásul 90Hz-en fut, ami kifejezetten jó minőségű videólejátszást biztosít.

Samsung Galaxy S10

Az S10 fullextrás kivitelezésben került a polcokra. A felhasználói igények ismeretében a gyártó egy visszafogott stílusú, robosztus teljesítményű okostelefont ad a kezünkbe. A technikai tuning mellett pulzusmérővel és véroxigénszint mérővel is ellátott okostelefon csak még szimpatikusabbá válik, ha fitnesscélokra is szeretnénk használni a készüléket.

Az okosóra, mint karácsonyi ajándék

Bár a különböző védőtokok és kiegészítők alkalmazásával az okostelefon is fitnessbarát eszközzé varázsolható, egy okosóra mégiscsak praktikusabb választás.

Az okosóra praktikus karácsonyi ajándék, feltéve, ha gondoskodunk annak biztonságos használatát lehetővé tévő kiegészítőkről is.

Karácsonyi okosóra meglepetés ötletek

Watch Series 5

Az Apple ötödik generációs okosóra modellje beépített iránytűvel is rendelkezik, gazdag egészségügyi ellenőrző funkciókban, beleértve az elesés riasztót, pulzusmérőt, és az EKG-t. A fitness funkciók futás, gyaloglás és egyéb edzésformák követésére és monitorozására alkalmassá teszik az Apple Watch 5-t. Ha van okosóra, ami a testreszabhatóság bajnoka, akkor ez a készülék az, hiszen számtalan szíj, ütésálló tok, kijelzővédő kapható hozzá a piacon.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Az okosóra, mely a Samsung Tizen operációs rendszerét használja, méltó párja lehet a nemcsak a Samsung, de a Huawei, HTC, LG okostelefonoknak is. Az érintésérzékeny kerettel rendelkező Active 2 beépített aktivitásmérője segíti az életmódváltást, motivációs üzeneteket küld, és nemcsak a futás, gyaloglás, de az úszás edzésmonitorozásban is támogatja viselőjét a letölthető több ezer applikációnak köszönhetően.

Misfit VaporX

A Misfit VaporX Google Wear Os operációs rendszer alatt futó, kiváló megjelenésű, unisex okosóra nagyszerű akkumulátor-élettartammal. Mivel méretét tekintve is szolid, tökéletes parnere az edzésnek, feltéve, ha megtámogatjuk ütés-és karcálló kijelzővédővel és tokkal.

Coros Apex

Az hogy fitness funkciókat építenek egy karórába, már nem újdonság. Az, hogy egy karóra vízálló, szintén nem az. De az, hogy egy karóra egyszerre mutatja az időt, fitness funkciókat is ellát és vízálló is már sokkal érdekesebb azok számára, akik rendszeresen úsznak, vagy olyan munkát végeznek, ahol a nap nagyobb részében vízzel, víz közelében, vízen dolgoznak. A Coros Apex egy hibrid, mely ötvözi az analóg és digitális órák előnyeit a fitness funkciókkal.

Figyelem!

Mielőtt belevágnánk a karácsonyi ajándékvásárlásba, előbb végezzünk árösszehasonlítást, és ellenőrizzük a kiszemelt okoseszközök gyári garanciáját is a gyártó/forgalmazó oldalán.