Karácsonyra meglepetés tablet és laptop – extrákkal

/ december 18, 2019/ Egyéb

A karácsony sokak számára okoz kínos pillanatokat, hiszen a sokadik pár zokni-sál-sapka kibontása nemcsak lelombozó, de teljesen haszontalanul terheli a fehérneműs fiók és előszobafal kapacitását. Ilyenkor fogan meg legtöbbünk fejében, hogy valamilyen karácsonyra szánt útmutatót kellene adni hozzátartozóinknak arról, hogy az ünnepélyességet milyen típusú ajándékok emelik, vagy éppen pusztítják el teljesen. Nos, az utóbbiról mindenkinek van fogalma, az előbbiek tekintetében pedig nézzünk körül a tabletek és laptopok, notebookok világában.

Ajándékozzunk karácsonyra tabletet és laptopot. Az ötlet talán nem egyedülálló, de ha olyan készüléet veszünk, ami némi extrával is szolgálja új tulajdonosát, az öröm sem fog elmaradni.Tablet karácsonyra

Mielőtt belelendülünk, egy jó tanács: az ajándékozás örömében őrizzük meg a hidegvérünket. A készülékek mellé ajándékozzunk  kiterjesztett garancia és baleseti garancia szolgáltatást is, hiszen ezek a hétköznapok extráiként nyújtanak valódi, hosszú távú védelmet szeretteink számára.

Apple iPad (2019)

A karácsonyra szánt ajándék legyen sokoldalú, és az sem árt, ha segítségével a megajándékozott új lehetőségeket fedezhet fel magának.

Az Apple belépő szintű táblagépének 2019-es kiadása kissé nagyobb, 10,2 colos képernyővel rendelkezik, és akár 10 órán keresztül működik egyetlen feltöltéssel. Persze az akkumulátoridő attól is függ, hogy párhuzamosan mennyi és milyen applikációkat futtatunk aktívan, és/vagy a háttérben. Kiváló ajándék olyan családtagoknak, ismerősöknek, akik még nem annyira járatosak a mobilkommunikációs eszközök használatában, és még az alapoknál tartanak.

Samsung Galaxy Tab S6

A prémium Android tabletek közül a Samsung Galaxy Tab S6 kifejezetten jó karácsonyi ajándék azoknak, akik érdemben ki tudják használni az S Pen érintőceruza előnyeit. 

  • A 10,5 colos tablet gazdag felbontású kijelzővel kedveskedik.
  • A szupervékony, könnyű kivitelezésének, valamint
  • a hosszú akkumulátoridőnek köszönhetően a nagyobb lélegzetű utazások közben is támogató partner.

E-book olvasó karácsonyra? Amazon Kindle Paperwhite!

Ha karácsonyra e-book olvasót ajándékozunk, valójában nem egy elektronikus készüléket, hanem egy egész könyvtárat adtunk ajándékba.

Bár szigorúan véve nem számít tabletnek, az Amazon Kindle Paperwhite azért felkéredzkedett és helyet is kapott a karácsonyi ajándékötletek között. A mobilkommunikációs eszközöket használók rendszerint többet olvasnak okostelefonon, vagy tableten. Mégis, az igazán elhivatott könyvmolyok számára az e-book olvasó minden kézzelfogható előnye valódi értéket jelent egy tablettel, vagy mobillal szemben.

  • Az akkumulátor egyetlen feltöltéssel akár hetekig is kitart.
  • Az internetkapcsolatnak köszönhetően az Amazonon keresztül számos digitális könyvhöz, és hangoskönyvhöz hozzáférhet a felhasználó.
  • Egyetlen karcsú, könnyen használható kezelőfelülettel rendelkező olvasóban több könyvtárnyi olvasnivaló válik elérhetővé, egyetlen kattintással.
  • Az sem egy utolsó érv, hogy az Amazon Kindle Paperwhite teljesen vízálló.

Laptop- és notebook-ötletek karácsonyra

Alienware M15 R2

Az Alienware második generációs M15 játékos laptopjai a stílusról szólnak. A karcsú sziluett mögött egy bivalyerős szerkezet található, mely elegendő energiát kínál ahhoz, hogy az elhivatott gamerek számára is elégedettséget okozzon. Mindez köszönhető az NVIDIA legújabb RTX GPU-knak és az Intel kilencedik generációs processzorának. Bár alapvetően az Alienware kis késéssel nyitott a karcsú gamer-laptop trend felé, az M15 R2 bizonyítja, hogy a gyártó gyorsan elsajátította a hordozható játékosgépek gyártásának művészetét. Tökéletes ajándék karácsonyra, nemcsak gamereknek.

Apple MacBook Pro 13 colos (2019)

Egy gamer számára a tökéletes karácsonyi ajándék egy olyan számítógép, ami amellett, hogy stabil, grafikus kártyájával is messzemenően támogatja a gamer mindennapjait.

Ha eddig habozott volna a 13 colos MacBook Pro-t látván, segítünk egy picit a döntésben. Ebben az évben az Apple frissítette a belépő szintű MacBook Pro-t, hogy minden, ami megragadta a vásárlók figyelmét a MacBook Air és a felső kategóriás MacBook Pro esetében, megtalálható legyen ebben az elérhetőbb árú kistestvérben. Van Touch ID érzékelője, a hangszórók jobbak, mint a MacBook Air esetében, és az Apple True Tone technológiának köszönhetően a gép automatikusan beállítja a színhőmérsékletet a környezeti fénytől függően.

Dell XPS 13 2in1

A Dell XPS 13 évek óta az egyik közönségkedvenc Windows operációs rendszerű laptop, amit most a Dell úgynevezett 2in1 verzióban is kiadott. A legújabb modell alapvetően az összes korábbi hiányosságát orvosolja. Az elődjénél modernebb kialakítású, 360 fokos csuklópánttal ellátott, hiperkarcsú modell kivételesen hosszú, 15 órás akkumulátoridővel, 3200×1800 276ppi UltraSharp QHD kijelzővel és Dolby Vision technológiával is támogatja leendő felhasználóját. További plusz érv, hogy egy moduláris tápegység  – hibrid adapter+powerbank – is alapértelmezett tartozéka a Dell XPS 13 2in1 laptopnak, valamint egy multifunkciós hardver kulcs, ami nemcsak USB-C, hanem USB-3.0, HDMI, VGA, és ethernet csatlakozásra is alkalmassá teszi a készüléket.

A karácsonyi meglepetésnek szánt laptop tartozékai és kiegészítői is ugyanúgy az ajándék részét képezik, mint maga a gép.

Bár alig pár hét telt el a Black Friday és a Cyber Monday óta, a vásárlási láz cseppet sem csökkent. Sőt. Mivel alig pár nap van már csak hátra karácsonyig, a tumultus valószínűleg csak nőni fog. Viszont, ha még most felszabadítunk egy-két délutánt, hogy elinduljunk ajándékot venni karácsonyra, akkor jóval több eséllyel „zsákolhatjuk be” a kiszemelt meglepetést, mintha kivárjuk az utolsó pillanatot.