InnoEnergy PowerUp Challenge immár a rajtvonalon

/ március 18, 2020/ Egyéb, Inspiráló

Az InnoEnergy PowerUp! Challenge lehetőséget nyújt a közép-kelet-európai vállalatok és vállalkozások számára, hogy az InnoEnergy portfólió következő támogatottjaivá váljanak. A kihívás nyitva áll a fejlesztés minden szakaszában. Nem számít, ha a termék pusztán csak egy ötletcsíra, vagy már a piac bővítését tervezi az induló. Azon túl, hogy életerős tőkeinjekciót és hihetetlen mennyiségű tudásanyagot kap a nyertes, mi egyszerű emberek is profitálunk mindebből. A kihívás végső célja ugyanis a fenntartható környezet és a tiszta energián alapuló jövő lehetőségeinek feltárása és megvalósítása.

Az InnoEnergy PowerUp Challenge nemcska tőkeinjekcióval támogatja a pályázat nyerteseit, de számos hatékony stratégiai és üzleti tervvel, valamint elméleti és gyakorlati képzéssel.

A BusinessBox csapata szintén fontosnak tartja a fenntartható és tiszta környezetet, amelynek egyik kulcsfontosságú eleme, hogy odafigyelünk és gondoskodunk a tartós háztartási eszközeinkről. Ez nem csak személyes érdekünk, de hosszútávon mindannyiunk számára így tehetjük élhetőbbé a környezetünket.

Ki vagy mi az InnoEnergy?

Az InnoEnergy 2010-ben alakult, és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által támogatott szervezet, mely a fenntartható energia innovációs motorja egész Európában. Támogatja azokat az innovációkat, kutatás-fejlesztési projekteket, melyek célja a fenntartható környezet. Partneri hálózatba kapcsolja szerte Európában az ipar, a menedzsment, a marketing, az üzletfejlesztés, az edukáció, és persze a kutatás-fejlesztés prominens képviselőit a vállalkozókkal, vállalkozásokkal. Így képes az InnoEnergy az ötlettől a tényleges fizikai piacig végigkísérni a termékek és szolgáltatások életútját.

Az InnoEnergy innovációs portfóliója három alapvető területből áll össze:

 • minőségi edukáció az olyan tájékozott és ambiciózus munkaerő létrehozása érdekében, amely megérti a fenntarthatóság és az ipar igényeit,
 • innovációs projektek támogatásával az ötletek, a feltalálók és az ipar egyesítése az olyan, üzleti szempontból vonzó technológiák létrehozása érdekében, amelyek valós eredményeket biztosítanak ügyfeleik számára,
 • vállalkozásalapítási és fejlesztési szolgáltatások létrehozása azoknak a vállalkozóknak és induló vállalkozásoknak a támogatására, akik innovatív kínálatukkal bővítik Európa energia-ökoszisztémáját.

Ezen tudományágak összevonása a következő eredményekkel jár:

 • szinergiában működve maximalizálják egymás hatását,
 • felgyorsítják a piacra kész megoldások kifejlesztését és olyan termékeny környezetet teremtenek, amelyben eladhatóvá válnak az innováció kézzelfogható eredményei.

Az InnoEnergy PowerUp! Challenge-en való részvétel előnyei

A versenyen induló vállalkozások fő célja nemcsak a PowerUp! Competition 65 000 eurós fődíja és a megtisztelő az Év StartUp vállalkozása cím elnyerése. A Business Bootcamp-en való részvétel talán mindennél fontosabb, hiszen az iparág nagyágyúinak és nemzetközi szakértőinek érdemi támogatásában részesülnek. A Bootcampben tapasztaltak a kutatás-fejlesztéstől a gyártásszervezésen, az üzleti modell felépítésén át, a versenytárs- és piackutatáson keresztül egészen a vásárlótérig kísérik a termékeket és szolgáltatásokat, így a résztvevők logisztikai láncuk minden elemén profitálhatnak a tanultakból.

A termékfejlesztésen túl tehát:

 • az InnoEnergy szakértőinek tanácsaiból profitálva a részt vevő vállalatok és vállalkozások kivételesen értékes nemzetközi kapcsolatokat és új üzleti lehetőségeket szerezhetnek,
 • a döntősök lehetőséget kapnak arra, hogy elképzeléseiket bemutassák a legnagyobb iparági és pénzügyi képviselőknek,
 • a nyertesek vállalkozásuk továbbfejlesztéséhez is megerősítést, szakmai tanácsadást kapnak.

Azok a cégek, amelyek sikeresen csatlakoznak az InnoEnergy hálózathoz, a következők támogatást kapják:

 • a csapat készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése,
 • hozzáférés felbecsülhetetlen értékű szakértelemhez és K + F létesítményekhez
 • a termékek fejlesztése és forgalmazása,
 • nemzetközivé válás, üzletfejlesztés és piacbővítés,
 • hozzáférés az európai kockázati tőke befektető társaságokhoz, üzleti kapcsolatokhoz és az InnoEnergy alapokhoz.

Az InnoEnergy PowerUP! Challenge 2020. tematikái

 • energia,
 • mobilitás,
 • tiszta technológia,
 • intelligens városok.

de mindezen kívül a PowerUP! Challenge nyitva áll minden zöld ötletet számára.

Az InnoEnergy nemcsak befektetőként, hanem egyfajta ipari katalizátorként is működik az olyan induló kis- és középvállalkozások projektjei számára, amik:

 • pozitív hatást gyakorolnak a klímaváltozásra globális és/vagy regionális szinten,
 • termékeik, szolgáltatásaik a fenntartható környezet kialakításában számottevő szerepet játszanak.

Hogyan profitál Európa közös jövője a PowerUP! Challenge eredményeiből?

Az InnoEnergy beruházások egyik legjobb példája a Northvolt, Európa legnagyobb lítium-ion akkumulátorgyártója, melynek jelenlegi értéke 1,6 milliárd euró. A hagyományos ázsiai akkumulátorgyártóktól eltérően, a Northvolt a tiszta energián alapuló technológiai fejlesztésekre összpontosít. A közelmúltban a Northvolt az Európai Beruházási Bank 350 millió eurós támogatásával Európa két legnagyobb zöld energiával működő akkumulátorgyárát építi, a svédországi Skellefteå városában és Alsó-Szászországban. Az üzemek tehát a fenntartható fejlődés és környezet jegyében az európai energia-ökoszisztéma értékes tagjává válnak majd, és mindemellett rengeteg ember és családjaik számára nyújtanak munkát, és megélhetést.