Milyen háztartási nagygép márkák szolgálnak rá a bizalmunkra?

/ május 19, 2020/ Tanácsadás

A háztartási nagygép vásárlás nagy döntés is egyben. Amit veszünk, az legalább 5-10 évig, vagy még tovább a mindennapjaink részévé fog válni. Elvárjuk tőle, hogy az alapfunkcióján túl időt és energiát takarítson meg a számunkra. Elvárjuk tőle, hogy a gyártói garancia lejártával is tökéletesen működjön. A vásárlók legnagyobb aggodalma érthető módon tehát az, hogy valóban megbízhatóak és eléggé tartósak-e azok a márkák, amiket Magyarországon is forgalmaznak. Cikkünkben a J.D.Power, és a Puls felmérései alapján utánajárunk annak, hogy általánosságban melyek a legnépszerűbb és egyben legmegbízhatóbb háztartási nagygép márkák, valamint, hogy kategóriánként melyek azok, melyek egészen biztosan nem hagynak minket az út szélén. Persze a saját szerepünket sem tagadhatjuk háztartási gépeink jólétében: a hosszú életű háztartási nagygép feltételezi a felelős használatot, a rendszeres karbantartást és a vásárlói gondoskodás keretében kötött kiterjesztett garancia meglétét is.

A háztartási nagygépek kiválasztása különleges figyelmet érdemel, hiszen nemcsak a háztartás, de az egészségünk és a pénztárcánk hosszú távú stratégiai partnerei is egyben.

A legmegbízhatóbb háztartási nagygép márkák

Whirlpool

Nemzetközi szinten az ügyfélvélemények, a tartósság és teljesítmény aránya, valamint a szervizek értékelése alapján a Whirlpool magasan vezeti azon háztartási nagygépek listáját, melyek még a luxuskategórián innen állnak a fogyasztók rendelkezésére.

Könnyen kezelhető, és nem okoz váratlan meglepetéseket a vásárlás után egy felderíthetetlen hátterű meghibásodással.

LG

Az LG számos nemzetközi elismerést kapott, ami a mosógépek, szárítógépek, sütők minőségét és tartósságát illeti. Az LG viszi a prímet a stílus, dizájn és esztétika területén is. Hangsúlyt érdemel, hogy bár az LG háztartási nagygépek csúcstechnológiát visznek a háztartásokba, mégis egyszerűen kezelhetők, és ami a fogyasztók számára különösen fontos, elég strapabírók is egyben.

Samsung

A high-tech opciókkal rendelkező háztartási nagygépek között a legnépszerűbb, és legismertebb háztartási nagygép márka a Samsung. Bár nem a legkedvezőbb árú opció, a hozzáadott érték és a csúcstechnológiás funkciók, valamint a kompatibilitási mutatók egyértelműen pozitív iránya billentik az ár-érték arány mérlegét. 

A Samsung gépek okoseszközökkel kompatibilis, high-tech konstrukciók, melyek akár egy hálózatra köthetők a számítógéppel.

A márka vezető szerepet tölt be az okoseszközök és az okosotthon összehangolásában. Ha kiterjedt Samsung ökoszisztémával rendelkezünk, akkor az intelligens asszisztens felügyelete alatt minden Samsung gépünk egy hálózaton futhat a tévétől a mosógépen át az okoshűtőig. Ennek eredményeként nemcsak megbízható háztartási nagygépek, de megbízható okosotthon-infrastruktúra áll a rendelkezésünkre.

Bosch

A Bosch különösen a konyhai, ezen belül is a főzésre használt infrastruktúra, azaz a főzőlapok, sütők, mikrohullámú sütők, kályhák területén büszkélkedhet megbízható, hasznos funkciókkal szolgáló, és jó ár-érték arányú háztartási nagygép parkkal. A Bosch a jótállás tekintetében különösen kedvező opciókkal szolgál a vásárlói számára.

A Bosch háztartási nagygépek, a jótállás opcióit tekintve kivételesen jó pozícióban vannak.

Miele

Ha olyan márkát szeretnénk, ami folyamatos elismerésben részesül a minőségért és a teljesítményért, akkor a Miele pontosan az a márka, ami mellett nem mehetünk el a döntéshozatalkor. A kifejezetten európai piacra fókuszáló német gyártó termékeinél arra is számítanunk kell, hogy magasabb az ára, de az is biztos, hogy megszolgálja a belé fektetett összeget.

Kategóriabajnok háztartási nagygép márkák

A legmegbízhatóbb french door hűtőgépek

A Whirlpool háztartási gépek többek között a kedvező -ár-érték arány miatt is olyan népszerűek.

A french door, azaz francia ajtós hűtőgép a népszerűségét nemcsak a nagy méretnek, de a nevét adó ajtómegoldásnak is köszönheti. A szó szerint kétajtós szekrényre emlékeztető hűtőgépek kétségkívül praktikusak, ha elég nagy a konyha, és népesebb családról kell gondoskodnunk. Ebben a kategóriában a Whirlpool vezeti a versenyt, a második és harmadik helyen a KitchenAid és a Samsung követi.

A legmegbízhatóbb háztartási mosogatógépek

Amikor a mosogatógép elromlik, akkor jövünk csak rá, hogy mennyi időt, energiát és főleg vizet takarít meg nekünk. A hosszútávon legmegbízhatóbb mosogatógép márkák a nemzetközi felmérések szerint a Bosch és az LG.

A legmegbízhatóbb mosógépek

A Miele háztartási gépek egyre népszerűbbek, hiszen amellett, hogy megbízhatóak, hosszú az élettartamuk is.

A Whirlpool, LG és Samsung triumvirátus ebben a kategóriában sem tűr meg maga mellett hasonló árkategóriájú versenytársat, ám a Miele mosógépek növekvő népszerűsége erősen veszélyezteti a trón biztonságát. A Miele csak azért nem vette még át a vezetést, mert árkategóriában az első három helyezett sokkal szélesebb fogyasztói réteg számára elérhető.

A legmegbízhatóbb szárítógépek

Az LG gépek barátságosabb közüzemi számlákat csinálnak, mint társaik.

A jó szárítógép nemcsak száraz ruhákról gondoskodik, de csökkenti a közüzemi számlákat is. A legújabb modellek már nemcsak szárítanak, de képesek felfrissíteni a tiszta, de régebb óta a szekrényben sínylődő ruhákat is. Ebben a kategóriában a Maytag, az LG és a Samsung viszi a pálmát.

A legmegbízhatóbb mikrohullámú sütők

A nemzetközi felméréseken, az ügyfél-elégedettség alapján a Farberware volt legjobban teljesítő mikrohullámú sütő márka, a Samsung és az LG a második és harmadik helyre futott be.

A legmegbízhatóbb tűzhely

A tűzhely kategóriában meglepő fordulatként a GE márkát jellemezték a szakemberek a legmegbízhatóbb jelzővel, de ez az egyetlen olyan kategória, ahol a GE egyáltalán képviselteti magát az ismertebb és elismertebb Whirlpool, KitchenAid és Samsung előtt.

A legmegbízhatóbb fogyasztó

Mielőtt beleélnénk magunkat abba, hogy a márka jelenti a garanciát a tartósságra, legyünk tudatában annak, hogy ez egy tévhit. A tartósság minden esetben a felelős fogyasztói attitűd függvénye. Rendszeres karbantartás és helyes használat nélkül, még a legszuperebb, csúcskategóriás háztartási nagygépek is hamar a fémhulladék telepen végzik.