2020-ban is játsszuk ki a Black Friday kártyát! – 2. rész

/ november 12, 2020/ Tanácsadás

Cikkünk első részében arról beszéltünk, hogy milyen különleges személyi és informatikai előkészületeket igényel idén a Black Friday. A folytatásban arról lesz szó, hogy mely szegmensekben milyen, a 2020-as év kihívásaira reflektáló termékek akcióira számíthatunk, és miért.

A Black Friday alkalmával a legangyobb érdkelődés általában az elektronikus eszközöket övezi.

Milyen típusú Black Friday ajánlatokra számíthatunk?

A Black Friday, mondhatjuk, hogy már évek óta az elektronikus eszközök vására, a legnépszerűbb termékek ugyanis jellemzően ebből a szegmensből kerülnek ki.

 • Okostévék,
 • Okostelefonok,,
 • Konyhai robotgépek,
 • Háztartási nagygépek.

A konyhai eszközök mindig nagy érdeklődésre tartottak számot a Black Friday-en.

Az idei év abszolút slágertermékei azonban a konzoljátékok és játékszoftverek. 2020 új életmódot kíván, amit elviselhetőbbé tesznek azok a játékok, amiket:

 • hálózatban,
 • multiplayer, vagy
 • kooperatív módban is lehet játszani.

A közösségben játszható játékok, ahogy egyébként a fizetős mobilalkalmazások, MMORPG játékok, ingyenes és fizetős csevegő-platform regisztrációk iránti érdeklődés idén rendkívüli. A szociális életünk meglehetősen beszűkült és javarészt a családi körre korlátozódik. Idővel még az introvertált embereknek is hiányozni kezdenek a társadalmi események és kapcsolatok. A közösségben játszható játékok, ha nem is pótolják, de enyhítik ezt a szükségletet.

Az akciós ajánlatok olyan eszközök beszerzését is lehetővé teszik, amikre korábban nem volt lehetőség.

Ha elektronikai eszközökről, gépekről van szó, akkor az előkészületekhez az is hozzátartozik, hogy felmérjük a lehetőségeket, valamint utánanézünk a kiszemelt terméknek:

Érdemes szem előtt tartani, hogy az online megvásárolt termékeket nyolc napon belül (hamarosan ez hosszabb időtartam lesz) indoklás nélkül köteles az árusító cég visszavenni tőlünk, amennyiben azt a saját költségünkön visszaküldjük számukra. Ez a jogszabály alapvetően az online vásárlások biztonságát szolgálja, ennek ellenére azonban azt javasoljuk, hogy minden vásárlás előtt tájékozódjunk az érintett cég garanciális, illetve szállítási feltételeiről.

Mely egyéb szegmensekben számíthatunk még jelentős Black Friday kedvezményekre?

2020 kihívásai próbára tették a kreativtiásunkat és az állhatatosságunkat egyaránt. Sokan kényszerültek home office-ba, és a digitális oktatás is megkívánja az átállást.

A kihívás több olyan területet is érint, ahol a Black Friday jelentős megtakarítással üdvözíti a költségvetésünket. A rejtett csapdákat azért lehetőség szerint kerüljük el!

Az informatikai eszközök iránti megnövekedett igényt a home office és a digitális oktatás generálja leginkább.

Ilyen területek például:

 • Mivel megszaporodott a home office-ban dolgozók száma, érthető módon a megnövekedett az igény az informatikai eszközökre, laptopokra, kijelzőkre, okostelefonokra és tabletekre, valamint a kiegészítőkre (adapterek, kábelek, tartók, állványok, stb.).
 • Ugyanezen okból a nappali és szabadidős ruhadarabok is igen kelendőek lettek, a Fekete Pénteken ebben a szegmensben is számíthatunk jelentős árleszállításra.
 • A szabad levegőn töltött idő értéke is jelentősebbé vált, számíthatunk a sportcikkek, kerékpárok akcióira, valamint a grillek és mobil tűzrakóhelyek, kempingfelszerelések területén is kedvező ajánlatokat találhatunk.
 • Az aktív testmozgás mindenkor az egészségmegőrzés fontos része. Sokan csak munkaidő után tudnak időt szakítani arra, hogy fitneszterembe, jógastúdióba menjenek, de a kijárási korlátozással ez egy újabb nehezített pálya.

Különleges Black Friday akciók

 • Az otthoni fitnesz kiegészítők, eszközök és gépek ezt a problémát hidalják át, és ezen a területen is jelentékeny kedvezményekre számíthatunk.
 • Szintén a kijárási korlátozás, a forgó műszakok és a home office jegyében érzik sokan szükségét az élettér bővítésének. A családi házak esetében ennek nincsen különösebb akadálya, és erre reflektálva a lakásfelújításhoz, átépítéshez szükséges alapanyagokat, eszközöket, paneleket és elemeket is beszerezhetjük a Black Friday idején kedvezőbb áron.
 • Azok számára, akik nem tudják az életteret bővíteni, például bérházakban, panellakásokban élnek, a lakberendezési és dekorációs eszközök nyújthatnak megkönnyebbülést és kényelmet, a praktikusabb bútorozás, elrendezés és lakótér elosztás jegyében.
 • Az ergonómiát támogató asztalok és székek, valamint informatikai kiegészítők szerepe és haszna szintén felértékelődött. Ha hosszú távon gondolkodunk, akkor nemcsak a home office-szal töltött hónapokat, de az egész további életünket és egészségünket is tehermentesítik ezek az eszközök.
 • Természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki a Black Friday kedvezmények köréből, így idén éppúgy, ahogy az eddigi években is komoly kedvezményekre számíthatunk a játékok terén.

Az gyerek számára is sok értékes ajánlatot tartogat a Black Friday.

A Black Friday mint mindig, ebben az évben is kiváló lehetőség a karácsonyi ajándékok beszerzésére, ne hagyjuk hát elveszni! Éljünk a lehetőségekkel, de okosan és körültekintően!