Mit adjunk ajándékba 2020 karácsonyán?

/ december 14, 2020/ Tanácsadás

Mit adjunk ajándékba idén? Az év utolsó hónapja, az advent, a Szenteste, a karácsony, az óév búcsúztatásának az ideje. A számvetésé, a reményé, a tervezésé, fontos elhatározásoké és döntéseké. Ekkor mindennél jobban felértékelődik a törődés és a gondoskodás szerepe, főleg most, amikor sok család kényszerűségből tölti egymástól távol az ünnepeket. Az ajándékok kiválasztása talán sosem volt még ennyire szimbólumértékű, mint idén. Valami olyasmi kell, ami egyszerre fejezi ki a kötődést, az odafigyelést, és persze illik is a megajándékozandó személyhez. Cikkünkben jellemzően olyan ajándékötleteket hozunk, amelyekkel jelenünk kihívásait könnyebben győzhetjük le.

2020 karácsonyán célszerű olyan ajándékokba fektetni, amik praktikusan egyszerűsítik a home office és a kijárási korlátozás kihívásait.

Okoskütyük ajándékba

A home office kihívásai sokakat meggyötörnek. Számos gyerek is otthon tanul, a társunk is otthon dolgozik, zaj és zaj mindenhol és mindenhonnan. Persze a családról, a háztartásról is gondoskodni kell mindeközben, de hát kinek van mindenre ideje? Az okoskütyük érdemi támogatást nyújtanak ott is, ahol nélkülük magunkra maradnánk a gondokkal. A gondtalanság előfeltétele természetesen a vásárlói gondoskodás, tehát a kiterjesztett garanciát is meg kell kötni, hiszen az okoseszközök jellegüknél fogva érzékeny, sérülékeny készülékek, melyeket óvnunk kell a balesetektől.

Amazon Echo Dot, 4. generáció

A negyedik generációs Amazon Echo Dot egy letisztult formatervezésű, gömb alakú és szövet külső borítással rendelkező okos hangszóró. 

 • Az új dizájnnal rendelkező Echo Dot 1,6 colos elülső hangszóróval rendelkezik, és
 • természetesen magáénak tudja az Alexa asszisztens teljes hangvezérlő funkcióját is. 

Elég csak Alexának utasítást adni, és:

 • Lekapcsolódik a lámpa a fürdőben, amit a gyerekek égve hagytak, 
 • elindul a mosógép, a sütő, 
 • és a termosztát is beállítható anélkül, hogy félbe kéne szakítanunk egy fontos dokumentáció, vagy prezentáció elkészítését.

Az okoshangszóró nemcsak praktikus, de egyben esztétikus ajándékötlet, mely támogatja a munka és a háztartás összehangolását.

Anker Soundcore Life Q20

Költségkímélő választás, ami stabil hangminőséget és zajcsökkentést kínál. 

Az Anker Soundcore Life Q20 zajcsökkentő fejhallgató csúcsminőségű hangélményt jelent:

 • A hibrid aktív zajcsökkentő technológia akár 90%-kal csökkenti a környezeti zajokat. 
 • A Life Q20 fejhallgató ráadásul memóriahabos kagylókkal rendelkezik, valamint
 • lenyűgöző az akkumulátor-élettartama (akár 40 óra egyetlen töltéssel!).

Lenovo ThinkSmart View

Az otthoni munkavégzés vagy tanulás egyik nagy kihívása a videokonferenciákon való részvétel. Az online órák és meetingek önmagukban is elég technológia igényesek.

A Lenovo ThinkSmart View, célja, hogy:

 • Könnyebben és jobb minőségben biztosítsa a videókapcsolatok stabilitását,
 • miközben leveszi a konferenciához szükséges kapacitás biztosítását a laptop „válláról”.

A 8 colos érintőképernyővel és webkamerával ellátott „személyi asszisztens” egy asztali eszköz, ami kompatibilis az videókonferenciák céljára gyakran használt Microsoft Teams-szel. 

Talán nem a legszórakoztatóbb ajándék, de kétségkívül az egyik leghasznosabb. Főleg, ha idén Skypeon, Discordon, vagy Messengeren köszöntjük Szenteste a nagyszülőket, vagy a külföldön élő gyerekeket, unokákat.

Bambusz töltőállomás

Rengeteg okoseszköz, kábel, töltő és mindennek el kell férnie az íróasztalon, elérhető közelségben úgy, hogy közben zavartalanul tudjunk dolgozni is?! A megoldás a töltőállomás. Igen ám, de amikor az otthonunkból iroda lesz, akkor idővel rojtossá válnak az idegvégződések. 

Igazán jól dolgozni csak rendezett környezetben lehet, egy töltőállomás ajándékba... kitűnő ötlet.

A bambuszból készült töltőállomás természetes alapanyaga és szemnek kellemes látványa egy szeletnyi természetet varázsol az íróasztalra:

 • A vonzó, környezetbarát töltőállomás rendet vág a kábelek között, és nem csupán töltőként, de tartóként is funkcionál. 
 • Öt Apple és Android kompatibilis port várja a töltésre éhes okoseszközöket, 
 • plusz egy kivehető tartó AirPod és Apple Watch készülékek számára.

Gamercuccok ajándékba

2020 bizonyos szempontból az eszképizmus éve is. Sokan menekülnek a virtuális valóságba a kijárási korlátozás, a szociális kapcsolatok lenullázódása és a magány elől. 

 A gamercuccok idén igazi menekülést jelentenek a sivár hétköznapok elől, adjuk őket ajándékba, akár saját magunkat is meglephetjük velük.

Oculus Quest 2

A virtuális valóság felhasználói élménye folyamatosan javul, és ami ezidőtájt a legfontosabb, egyre megfizethetőbbé válik. A nemrégiben piacra dobott Oculus Quest 2 segítségével a felhasználók vezeték nélküli módon használhatják az „all-in-one” VR szemüveget és fejhallgatót. Nincs szükség ugyan nagy teljesítményű, drága PC-re, vagy konzolra a játékhoz való csatlakozáshoz, de az Oculust Quest 2 azért támogatja a PC alapú VR játékokat is. 

Az eredeti Oculus Questhez képest számos fejlesztés történt:

 • Magasabb frissítési gyakoriság.
 • Jobb felbontás a kijelzőn.
 • Újratervezett, könnyebb dizájn.
 • Új Touch vezérlők,
 • és a korábbihoz képest kedvezőbb árkategória.

HP Omen 15 gamer laptop

Ha valaki mégis inkább a PC-játékokat választja, akkor a HP Omen 15 gamer laptopra érdemes figyelmet fordítani. 

 • Az új Omen 15 újratervezett, kisebb méretű házzal, 15,6 colos kijelzővel, 180 fokban kihajtható lapos zsanérral rendelkezik. 
 • Az újítások között kiemelkedő az IR hőmérő szenzor, ami optimális hőhatékonyságot és jobb ventilátorvezérlést tesz lehetővé. 
 • Az Omen 15 hatalmas teljesítményét Intel és AMD processzorok biztosítják. 
 • Az erőteljes grafikáért Nvidia GeForce RTX 2070 Super és MAX-Q Design4 technológia felel.

Dell 32 ívelt gamer monitor

Egy másik nagyszerű ajándékötlet a játékosok számára, egy kifejezetten játékra optimalizált nagyképernyős monitor.

 • A 31,5 colos HDR monitor a játékosok számára jobb látómezőt biztosít 1800R görbület, QHD felbontás és kibővített kontrasztarány mellett. 
 • A játékosok értékelni fogják a monitor akár 165 Hz-es frissítési gyakoriságát is.

Higiénia az okostelefonnak is, ajándékba

Tisztában vagyunk azzal, hogy az okostelefon, mint a csírahordozó mobileszköz, az egyik legveszélyesebb okoseszköz. A napi akár többszöri tisztítása fertőtlenítőkendővel már szinte automatikus tevékenységünk. Ugyanakkor ezt is végezhetjük egy magasabb szinten, ami hosszú távon előnyt jelent a készüléknek és a fertőtlenítőszerektől szenvedő bőrünknek is.

PhoneSoap Wireless

PhoneSoap Wireless UV-alapú technológiát használva mindössze 10 perc alatt megöli az okostelefonon található biológiai ágensek 99,99%-át, beleértve a vírusokat és baktériumokat is. 

 • A PhoneSoap Wireless biztonságosan fertőtleníti mind a telefont, mind a tokot. 
 • Hozzáadott értéke, hogy közben a Qi vezeték nélküli töltést is megoldja, 
 • és más, gyakran használt tárgyakat, például hitelkártyákat vagy kulcsokat is fertőtleníthetünk vele.

Néha nyomtalanul tűnik el egy-egy év az időben, sem emlék, sem hangsúly nem marad utána és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy már megint itt az évvége. Ez az, ami az idei évről nem mondható el. Idén az advent, a Szenteste és a karácsony sokkal többet jelent, és ha nem is bibliai léptékű a kontraszt a korábbi évekkel, mindenképpen eszünkbe juttatja a lényeget: amit ajándékba adunk, kifejezi azt, amit szeretteink iránt érzünk, és ez sosem lehet kárba veszett idő és igyekezet.