Baleseti garancia nyaraláskor

/ május 27, 2021/ Készülékbiztosítás

10-ből 9 turista magával viszi az okostelefonját a nyaralásra. Ezzel fotózzuk a lemenő napot a tenger horizontján, fizetjük ki a vacsoránkat egy hangulatos étteremben, jelzünk az otthoniaknak, hogy rendben megtaláltuk a szállásunkat. A fokozott igénybevétel magában hordozza azt a kockázatot is, hogy valamilyen nem várt baleset történik. A nyaralásnak pedig nem arról kellene szólnia, hogy a pálmafák árnyékában azon mérgelődünk, hogy megrepedt a telefonunk kijelzője, esetleg beázott a készülék. Ha te sem szeretnél egy fél nyaralásnyi vagyont elkölteni a javíttatásra, használd ki a baleseti garancia  nyújtotta biztonságot!

Ha már az utazás előtt készülékbiztosítással, pl. baleseti garancia megkötésével gondoskodunk az eszközeinkről, sokkal nyugodtabban tölthetjük a nyaralást.

Biztosítsuk be magunkat előre a baleseti garancia lehetőségével

Az üdülés előkészületeivel töltött időszak már majdnem olyan jó, mint maga a nyaralás. Az utazást megelőző napokban már szinte csak a kikapcsolódás jár a fejünkben, emiatt még motiváltabbak is vagyunk, hogy túl legyünk a teendőinken.

Gondosan előkészítjük a távollétünket, megkérjük a közeli családtagokat vagy a szomszédokat, hogy néha azért vessenek egy pillantást az otthonunkra, locsolják meg a fikuszt, és a cicánkat is etessék és simogassák meg reggel és este. Minden macskagazdi jól tudja, hogy az a táp nem ehető, aminek már látszik az alja.

Még gyorsan el kell szaladni bevásárolni is ezt-azt, például naptejet, azután az utasbiztosítást is el kell még intézni, biztos ami biztos. Egy dologra viszont általában nem szoktunk gondolni, pedig senki sem szeretné, hogy emiatt váljon emlékezetessé a nyaralás, mégpedig arra, hogy az utazásra magunkkal vitt kütyük tönkre is mehetnek.

Bárhová utazunk, mindig jobb az elővigyázatosság

Készülékeinket – telefon, okosóra, táblagép, fényképezőgép – elláthatjuk már olyan kiegészítőkkel, amelyek megóvják az épségüket, de azért mindent a tokok és a kijelző védő üvegfóliák sem bírnak ki. A gond az, hogy még csak nem is láthatjuk előre, hogy mi fog történni velünk. Utólag okosnak lenni pedig pont annyit ér, mint előre tudni, hogy butaságot fogunk csinálni.

Nemzetközi kutatások szerint a turisták 92 százaléka magával viszi az okostelefonját a nyaralásra:

  • Ezzel készítenek szelfiket, jelentkeznek be különféle helyekre a közösségi médiában, de már akár fizetésre is sok helyen tudják használni.
  • Éppen ezért még sokkal inkább igénybe vannak véve a mobiltelefonok, mint korábban.
  • Ezzel pedig nyilvánvalóan megnő a kockázata annak is, hogy elejtjük, kirántjuk a táskából, mert nem raktuk jól a helyére, esetleg figyelmetlenségből, sietségből fakadóan mellérakjuk a táskának.

A baleseti garanciát akkor is érvényesíthetjük, ha a nyári fotózás áldozatául esik a telefon.

Érdemes tehát a baleseti garancia lehetőségét igénybe venni az eszközeinken, hogy ha minden óvintézkedésünk ellenére mégis baj történne, ne azon rágódjunk, hogy mennyibe fog kerülni majd a kijelzőcsere.

A temetes összegű kijelzőcsere is sokkal barátságosabb végeredménnyel jár, ha kötöttünk a készülékre baleseti garanciát.

Nem árt utazás előtt is körültekintőnek lenni, hiszen ha mondjuk munkaügyeket is szeretnénk intézni, vagy a tengerparti olvasáshoz tabletet, e-book olvasót használnánk, ezt általában addig elő sem vesszük, míg a szállásra nem érünk. Az pedig igen bosszantó, ha a poggyászunk kibontásakor azt vesszük észre, hogy munkaeszközünk, táblagépünk ripityára tört, amíg mi mit sem sejtve utaztunk.

Baleseti garancia birtokában kevésbé kellemetlen meglepetésként ér, ha a poggyászból törötten kerül elő pl. a laptop.

Baleseti garancia – mit kell tudni róla?

A baleseti garancia leveszi a terhet az eszköz tulajdonosának válláról. A javítás költségét a garancia magában foglalja, valamint a javítással kapcsolatos ügyintézést sem nekünk kell intézni.

Fontos tudni, hogy azért nem minden esetben jár a baleseti garancia. A szolgáltatását a legkedvezőbb konstrukcióval akkor vehetik igénybe a károsultak, ha maguk is mindent megtettek a készülék épségéért. Például tokban tartották a telefont, a laptopjukat laptoptartó táskában hordozták. Ha ezek a feltételek nem biztosítottak, akkor a károsultnak 25 ezer forint önerővel kell hozzájárulnia a készülék javításának költségeihez. Ez persze töredéke lehet a teljes javítás összegének, de azért egy kellemes tengerparti ebédre sokkal szívesebben költené el mindenki. Utazás és a szerződés megkötése előtt éppen ezért érdemes tájékozódni a baleseti garancia feltételeiről.

Az avulás nem szerepel a szótárban

A Business Box szolgáltatását igénybe véve a károsultnak nem kell számolnia az avulással. Avulás az, amikor a biztosított eszköz értéke az idő előrehaladtával csökken. A Business Boxnál tehát mindig a vásárláskori értéket vesszük figyelembe a készülékek baleseti garanciájának érvényesítése esetén. Így nem kell azon aggódni, hogy a javíttatás, vagy maga az alkatrészcsere lényegesen többe kerülne, mint a készülékünk jelenlegi értéke.

Cikkünk nem számít üzleti ajánlattételnek. Ha írásunk felkeltette az érdeklődésed, nézd meg díjkalkulátorunkban, hogy milyen konstrukcióval veheted igénybe a szolgáltatásainkat.