Masszázsgépek otthonra – milyen problémára mit válasszak?

/ december 30, 2021/ Tanácsadás

Ha masszázsgépet szeretnénk otthonra vásárolni, számtalan típus és kategória közül választhatunk, emiatt nem könnyű megtalálni azt, ami valóban kielégíti az igényeinket. Érthető módon senki nem szeretne nagyobb összeget kiadni úgy, hogy csak otthon „kipróbáljuk”, és aztán csalódva visszavigyük, vagy soha ne használjuk. A legfontosabb kérdés ma már nem az, hogy találunk-e olyan eszközt, ami segít enyhíteni a panaszainkon, hanem az, hogy megtaláljuk-e a masszázsgépek kínálatában a számunkra legmegfelelőbb modellt.

Az otthon is használható masszázsgépek számos esetben nyújtanak hatékony és gyors segítséget.

A masszázsgépeknek ma már számtalan típusa létezik. Ez amennyire jó, ugyanannyira kellemetlen is egyben, hiszen lényegesen megnehezíti számunkra a választást. Masszázsra azonban minden embernek szüksége van, hiszen:

 • segít megszüntetni az izomlázat,
 • ellazítja a merev, fájó izmokat,
 • serkenti a véráramlást,
 • fokozza az anyagcserét,
 • számos betegség tüneteit enyhíti,
 • javítja az immunrendszert,
 • valamint jó stresszoldó és kedélyjavító is egyben.

Milyen típusú masszázsgépekből választhatunk?

A teljesség igénye nélkül nézzük most meg, hogy melyek a legnépszerűbb masszírozó-, illetve masszázsgépek jelenleg.

Nyomásterápiás hullámmasszázs gép

A nyomásterápiás masszázsgépek azoknak ajánlottak, akik a keringésükön szeretnének javítani. A masszázsgép hullámzó mozgása fokozza a vérkeringést, emellett a nyirokrendszert stimulálva segít a szövetekben felgyülemlett felesleges folyadék elszállításában. A készülék pumpáláshoz hasonló mozgásával az izmokat is mozgásra ösztönzi, hogy a felgyülemlett izomközi folyadék könnyedén felszívódhasson. Mindennek következtében a lábunkat is sokkal könnyedebbnek érezhetjük. 

A teljes test számára nyújtanak enyhülést a nyomásterápiás masszázsgépek.

A gép használatával egyszerre javíthatjuk a nyirokrendszer-keringési folyamatait, a vérkeringést és az izmok “szivattyúmunkáját”, illetve csökkenthetjük a visszér tüneteit is.

Hőterápiás masszázsgépek

Ahogy a neve is mutatja, a hőterápiás masszázsgépek a kibocsátott hő segítségével indítják be a szervezetben a gyógyító folyamatokat. Számos olyan terápiás eszköz létezik, amely csak hőt bocsát ki, ilyen például a melegítő párna vagy takaró is. De olyan gépek közül is választhatunk, amelyek nyomáskifejtő mozdulatsorral és hővel együttesen fokozzák a jóleső hatást – mint a shiatsu hőterápiás nyakmasszírozók vagy egyes masszázsfotelek. A kibocsátott hő:

 • megnyugtatja a szervezet izmait,
 • segít enyhíteni a fájdalmakat,
 • fokozza a vérkeringést,
 • az izzadással pedig távoznak szervezetünkből a különféle kórokozók és baktériumok.

Lábmasszírozó gépek

A lábmasszírozó gép az otthoni masszázsgépek egyik legelterjedtebb típusa. Könnyen tárolható, ráadásul nem is túl drága. A lábmasszírozó gép remekül csökkenti a stresszt, ellazítva a láb izmait, valamint gyógyító hatása is vitathatatlan.

Kiteríthető masszázs matrac

A masszázs matrac remek választás azoknak, akiknek kínzó nyaki- és hátfájdalmuk van, mivel:

 • átmozgatja a hát egészét,
 • kinyújtja és ellazítja az izmokat,
 • oldja a felgyülemlett stresszt,
 • megerősíti az immunrendszert,
 • javítja az állóképességet,
 • csökkenti az izommerevséget a nyakban és a hátban.

A matrac rezgéserőssége állítható – ezt mindig annak függvényében állítsuk be, hogy a hátfájásunkon szeretnénk enyhíteni, vagy csak szusszanni szeretnénk egyet egy hosszú, fárasztó nap után. A masszázsmatrac padlón és ágyon is egyaránt használható.

Masszázs pisztoly

A masszázs pisztoly egyre nagyobb teret hódít magának hazánkban. Számos csontkovács és masszőr használja a kezelések során, hogy a páciens izmai kellőképp fellazuljanak. 

A masszázspisztoly segítségével otthon, vagy szakértő segítségével lazíthatjuk fel a letapadt izmokat.

A készülék a nevét jellegzetes pisztoly-formájáról kapta, amelynek a végén egy gömbfej található. A masszázs során a fej rezgése stimulálja és ellazítja a hátizmokat. A készülék segítségével nemcsak a merev izmokat „szabadíthatjuk fel”, hanem enyhíthetünk az izomláz tünetein, valamint különféle sérülések, fájdalmak esetén felgyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát is.

Nyakmasszírozó gép

A nyakmasszírozó gép kiváló választás azoknak, akik rendszeres nyaki fájdalommal, illetve fejfájással küzdenek. Fontos tudnunk, hogy a fejfájást gyakran a váll, illetve a nyak izmainak görcsös összehúzódása okozza, ezért érdemes ezen izmokat is kellőképpen átmozgatni a fájdalom megszűnésének érdekében.

A nyakunkon kifejtett körkörös, erőteljes mozgás segíti az izmok ellazulását, valamint a fájó görcsösség megszűnését. Egyes típusok hőt bocsátanak ki, amely még inkább fokozza az izmok rekreációját. Akár tévézés vagy számítógépezés közben is könnyedén használhatjuk néhány percig.

Arcmasszírozó készülékek

Az arcmasszírozó készülékek kompakt méretüknek és praktikusságuknak köszönhetően soha nem látott népszerűségnek örvendenek. Az akkumulátoros készülékek segítenek ellazítani és felfrissíteni az arcbőrt, valamint tisztítják a pórusokat. Segítségükkel az arcbőr „fellélegezhet”, és fényesebbé, élettel telibbé válhat.

Az arc izmait, kötőszöveteit is felfrissítik a speciális masszázsgépek.

Mivel az említett masszázsgépek közül jónéhánynak nem csupán a jótékony hatása, de az ára is jelentékeny, ezért tanácsos lehet a vásárlást megelőzően egy hozzáértő szakemberrel konzultálni, illetve javasoljuk a vásárlást követően kiterjesztett garancia szerződés megkötését.