Önnek egy befejezetlen vásárlási folyamata van. Ide kattintva folytathatja.

Bezárás
 1. Készülékadatok
 2. Szol­gál­ta­tás­vá­lasz­tás
 3. Adatbevitel
 4. Vásárlás és fizetés Adatok ellenőrzése
 5. Visszaigazolás Ajánlat nyomtatása

Gondoskodás
készülékre

?

?

?

 • A készülék…
 • 2 éves koráig
 • 3 éves koráig
 • 4 éves koráig
 • 5 éves koráig
Vásárlás dátuma
Javítási asszisztencia
Gyártói garancia
Kiterjesztett garancia
Baleseti garancia

Betöltés folyamatban…

Mikor vette át a készüléket??

Elfelejtett jelszó

Itt lehetősége nyílik elfelejtett jelszava helyett egy újat választani. A megadott jelszó hossza legalább 8 karakter kell hogy legyen!

Kérjük adja meg új jelszavát! A megadott jelszó hossza legalább 8 karakter kell hogy legyen!
A megerősítés nem egyezik meg a jelszóval!
Megváltoztatom

Kérését fogadtuk. Mostantól az új jelszava él!

Bejelentkezés

A készülék számlája magánszemély vagy cég nevére lett kiállítva??

Magánszemélyként vásároltam
Céges számlát kértem

Milyen készülékhez szeretne hosszabb garanciát?

vásárlásának ideje:?

  <% for(i=elements['lastYear']-5;i<=elements['lastYear'];i++) { %>
 1. checked<% } %>>
 2. <% }; %>
Nem választotta ki termékének vásárlásának évét!
  <% for(i=1;i<=elements['lastMonth'];i++) { %>
 1. checked<% } %>>
 2. <% }; %>
Nem választotta ki a termék vásárlásának hónapját!
  <% for(i=1;i<=elements['lastDate'];i++) { %>
 1. checked<% } %>>
 2. <% }; %>
Nem választotta ki a termék vásárlásának napját!

Kapcsolat

Ügyfélszolgálat:
06 1 44 33 666

Név:

Kérjük, adja meg nevét helyesen.

Email cím:

Kérjük, adja meg helyes email címét.

Telefonszám:

Kérjük, adja meg telefonszámát.

Tárgy:

Kérjük, írjon tárgyat leveléhez.

BBOX szerződésszám:
Amennyiben szerződésével kapcsolatban szeretne üzenetet küldeni, és tudja szerződésének számát, úgy kérjük, az alábbi mezőbe írja be BBOX szerződésszámát.

Üzenet:

Kérjük, írja meg üzenetét.

Köszönjük levelét!


Business Box Szolgáltató Kft.
 

Ügyfélszolgálat:
06 1 44 33 666

Postacím:
1307 Budapest, Pf. 30.

Székhely / telephely:
1037 Budapest, Királylaki út 60.

Adószám:
13772011-2-41

Cégjegyzékszám:
01-09-872391

Bankszámlaszám:
10700244-43978502-51100005

BALESETI szolgáltatáscsomag

Védje készülékét a balesetek ellen is!

Ezt a szolgáltatáscsomagunkat azoknak ajánljuk, akiknek a készülékére olyan hosszú gyártói garancia érvényes, mint amilyen hosszú adott készülékre általunk adható leghosszabb szolgáltatásunk (pl. TV-re 5 év vagy notebook-ra 3 év gyári garancia), de a baleseti meghibásodások esetére is szeretne ingyenes javítást vagy cserét.

Amennyiben a kalkulátorunkban ilyen eredeti garanciaidőt választott, automatikusan a Baleseti csomagunkra vonatkozó ajánlatot jelenítjük meg.

Ha az Ön készülékere ennél rövidebb garanciaidő érvényes, és nem csak azt szeretné meghosszabbítani hanem a baleseti meghibásodásokra is szeretné kiterjeszteni a szolgáltatását, akkor kérjük válassza EXCLUSIVE szolgáltásunkat.

A BALESETI szolgáltatásunkról bővebb információkért kérjük, olvassa el Vevőtájékoztatónkat!

BALESETI vevőtájékoztató

A Business Box Vásárlói Gondoskodás (a továbbiakban „Vásárlói Gondoskodás”) szolgáltatási csomag megvásárlásával Ön biztos lehet abban, hogy a Készülékét hosszú évekig használhatja majd gondtalanul.

Amennyiben Készüléke - az Ön által választott időtartamon belül - a rendeltetésszerű használat során, vagy baleseti okból működésképtelenné válik, a Business Box Kft. „Business Box BALESETI Vásárlói Gondoskodás” nevet viselő szolgáltatásának keretében mi gondoskodunk arról, hogy Készülékét újra működőképessé tegyék (megjavítsák, vagy kicseréljék), hogy Ön mielőbb újra használhassa azt.

Mit vállalunk?

 • A Szerződéskötés pillanatától kezdve vállaljuk, hogy Javítási Asszisztencia Szolgáltatást nyújtunk az Ön részére. Ennek keretében az Ön által megvásárolt Készülék akár rendeltetésszerű használat melletti, akár baleseti eredetű működésképtelenné válása esetén távoli segítségnyújtással segítünk elhárítani az egyszerűbb hibákat, segítünk Önnek a karbantartási feladatokban. Ha ez a távoli segítségnyújtás nem elegendő a hiba elhárításához, akkor megszervezzük a Készülék szervizbe szállítását és javítását (a továbbiakban: ASSZISZTENCIA);
 • A Készülék megvásárlásának pillanatától (ill. ennél későbbi időpontban történő szerződéskötés esetén a Várakozási idő lejártától) kezdve, Biztosítótársaságunk költségviselése mellett, vállaljuk a kívülről ható, előre nem látható balesetek következtében működésképtelenné váló Készülék szervizbe szállításának és javításának megszervezését, ha pedig a Készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, vállaljuk a Készülék ugyanolyan márkájú és típusú, illetve ennek hiányában azonos műszaki paraméterű készülékre való kicserélésének lebonyolítását (a továbbiakban: BALESETI GARANCIA). A biztosítótársaságunk által finanszírozott javítás ill. csere teljes futamidőre vonatkozó összköltségének felső határa a Készülék szerződésben rögzített vételára, de legfeljebb bruttó 1.500.000 Ft.

A fenti, BALESETI szolgáltatási csomagot a Készülék új Készülékkent való megvásárlásától számított maximum 2, 3 vagy 5 évig nyújtjuk, attól függően hogy mely készüléktípusokra milyen maximális futamidő választható.

A leggyakoribb kérdések és válaszok a szolgáltatásról, egyben útmutató a használatához:

Mit kell tennem, ha elromlott a készülékem?

Önnek csak fel kell hívnia az alábbi telefonszámot, melyen munkatársunk segít kideríteni a pontos problémát és intézkedik a hibaelhárítás mielőbbi megszervezéséről. A hatékonyabb segítségnyújtáshoz a Szolgáltatási Szerződésen feltüntetett Business Box szerződésszámra szüksége lesz, ezért őrizze meg szerződését, vagy a telefonjában ezzel a számmal együtt mentse el telefonszámunkat.

Mikor és hogyan érhetem el ezt a szolgáltatást?

Az Ügyfélszolgálatot munkanapokon 9 és 17 óra között a +36 1 44 33 660-as telefonszámon éri el vagy írja meg kérését e-mailben:
hiba@businessbox.hu

Kell-e szállítanom az elromlott készüléket?

A kézipoggyászként nem szállítható készülékeket nem kell szállítani, Az ilyen készülékek javítását igyekszünk a helyszínen, Önnel előzetesen egyeztetett időpontban megszervezni. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor gondoskodunk a Készülék elszállításáról futár útján. Amennyiben szükséges, a kézipoggyász méretű (pl. laptop), kisebb eszközöket is futárral szállíttatunk, Ügyfélszolgálatunk az Ön lehetőségeihez igazítja a szállítás megszervezését.

Kell-e fizetnem a javításért, cseréért?

A Vásárlói Gondoskodás által lefedett meghibásodások esetén nem. Szolgáltatásunk keretein belül Önnek ilyen esetben – a hordozható készülékekre vonatkozó önrész kivételes eseteitől eltekintve (ld. következő pont) - a javítás és a csere is díjmentes. A gyártói garancia (jótállás) ideje alatt megszervezzük a javítást a gyártó szervizével és a költségeket a gyártó fizeti. A Baleseti garancia ideje alatt pedig a Business Box szerviz partnereivel javíttatjuk vagy cseréltetjük a készüléket Biztosítótársaságunk költségviselése mellett.

Mikor kell önrészt fizetnem?

A Hordozható Készülékek - jelen vevőtájékoztató mellékletét képező - Önrész Tájékoztatója szerinti esetekben és összegben Ön önrész megfizetésére köteles.

Milyen esetekben kell mégis nekem fizetni a javításért?

Az Általános Szolgáltatási Feltételekben részletesen meghatározott okokból bekövetkező meghibásodás, vagy működésképtelenné válás esetén a szállítási-, javítási-, szükség esetén csere-, valamint a szerviz kiszállási költségeit Ön köteles viselni.

Ilyenek például:

 • Szándékos rongálás, vagy súlyos gondatlanság okozta hibák (pl.: a Használati Útmutatóban foglaltak be nem tartása),
 • A Készülék működését nem befolyásoló esztétikai hibák (pl.: karc a Készülék burkolaton, színfakulás, “pixel hiba”),
 • Ha nem található működési hiba, (mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha a készüléknek nincs tényleges hibája, ne merüljön fel szerviz költség),
 • Kiegészítő és elhasználódó alkatrészek meghibásodásai, elhasználódása (pl. távirányító, külső kábelek, stb.),
 • Szoftver vagy szoftver okozta hibák (hibás programok, elveszett adatok, stb.),
 • a Készülék szakszerűtlen kezelése (pl. üzembe helyezése, szétszerelése, átalakítása, rendszeres karbantartása, szervizelése, beállítása, ellenőrzése, módosítása, tisztítása)
 • Tűz és elemi károk (pl. villámcsapás, árvíz, vihar, stb.) miatt bekövetkező valamint, háziállat által okozott hibák,
 • Idegen tárgyak (melyek a Készülék használata szempontjából nem kívánatosak) készülékbe való helyezése, erőltetése miatt keletkezett hibák. (pl.: notebook billentyűzetbe dugott ceruza)
 • a Készülék olyan meghibásodása, amely abból ered, hogy a Készüléket olyan helyen és módon hagyták, tárolták vagy használták, mely nyilvánvalóan magában rejtette a Baleseti Meghibásodás bekövetkezésének veszélyét. (pl. a Készüléket ingzsebben vagy lezáratlan zsebben tárolták, jármű tetején, motorházán vagy csomagtartóján, illetve egyéb külső részén hagyták, a Készüléket úszómedence szélén, erkélykorláton hagyták, stb.)
 • Készüléket őrizetlenül hagyták/tárolták, így az esetleges baleset minden körülményének, azaz a baleset okának feltárása nem lehetséges.
 • Készüléket különös figyelmet igénylő tevékenység közben nem a lehető legnagyobb elővigyázatossággal használják vagy viselik (pl. közlekedés, sportolás, fizikai munkavégzés, vezetés, tömegközlekedési eszközről való fel-leszállás, tömegrendezvényen – pl. koncertek, sportrendezvények, stb.);
 • A hordozható készüléket (Mobiltelefon, Tablet, Notebook) használó, ill. birtokló 16 éven aluli személy tevékenysége, mulasztása vagy bármilyen egyéb magatartása miatti meghibásodás (például az iskolában történő lopás vagy rongálás, stb.),
 • a Készülék meghibásodása abból ered, hogy azt folyadék érte, függetlenül, hogy a Felhasználó betartotta az összes szükséges gyártói előírást. Ez a kizárás nem alkalmazandó a Baleseti Garancia szolgáltatást tartalmazó BALESETI csomag esetén, amennyiben a Készülék a jelen ÁSzF szerinti Baleset következtében érintkezik folyadékkal és ez okból hibásodik meg,
 • Kizárólag a hordozható készülékekre (Mobiltelefon, Tablet, Notebook) vonatkozóan - az Általános Szolgáltatási Feltételekben, ill. a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatójában leírtaknak megfelelően -, baleseti meghibásodások esetén a javítás vagy csere megszervezését ÖNRÉSZ megfizetése mellett vállaljuk!

FIGYELEM! Azon esetek teljes körű megismeréséhez, melyek esetén a Készülék javítási, szállítási, csere- vagy önrész költségei Önt terhelik, kérjük, olvassa el figyelmesen az Általános Szolgáltatási Feltételeket és a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatóját!

Hányszor javíttathatom meg a készülékemet?

Mechanikai hiba, vagy véletlenszerű meghibásodás esetén korlátlan esetben. Ugyanakkor a Business Box fenntartja magának a jogot, hogy a javítás vagy csere indokoltságáról szóló döntést saját szakértői útján hozza meg.

Mikor jogosult javítás helyett cserére?

Amennyiben készüléke (gazdaságosan) nem javítható, akkor Biztosítónk költségviselése mellett kicseréljük azt egy ugyanolyan vagy egy műszakilag azonos színvonalú készülékre. Ilyen esetben a készülék kicserésével az eredeti Vásárlói Gondoskodás szolgáltatásunk megszűnik. A szolgáltatásunk időtartama alatt, a forgalmazó / gyártó általi garanciális csere esetén azonban az eredeti szolgáltatásunk díjának időarányos részét visszakérheti, vagy a teljes díját beszámítjuk az új készülékre megkötött új szolgáltatásunk díjába.

Minden Készülékre vonatkozik a szolgáltatás?

Azon Készülékek köréről, melyre a szolgáltatás jelenleg igénybe vehető, kérjük, tájékozódjon a Kalkulátorunkban vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Felhívjuk a figyelmét, hogy szolgáltatásunk megvásárlását megelőzően ezen Vevőtájékoztatón kívül az Általános Szolgáltatási Feltételeket, valamint a gyártói Használati Útmutatót is olvassa el figyelmesen! Ha további kérdései merülnek fel, forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunk (lásd fentebb) vagy a Kereskedő munkatársaihoz.

A Business Box BALESETI Vásárlói Gondoskodás szolgáltatását a Business Box Szolgáltató Kft. nyújtja Önnek (1037 Budapest, Királylaki út 60., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-872391., Levélcím: 1307 Budapest, Pf.: 30.)

EXCLUSIVE szolgáltatáscsomag

Nem csak hosszabb a garancia, de a balesetektől is megvéd!

Egyetlen egy gyártói garancia sem véd meg attól, ha készüléke valamilyen balesetben megsérül, összetörik. Az EXCLUSIVE szolgáltatással már a gyártói garancia alatt is ingyenesen javíttatjuk vagy cseréljük balesetet szenvedett készülékét.

Ez a legteljesebb szolgáltatáscsomagunk: a szolgáltatás lejártáig akár baleset okozta, akár rendeltetésszerű használatból ered a készüléke hibája, Ön mind a javítás szervezésével járó bonyoldalmakat, mind a pénztárcát terhelő költségeket elfelejtheti.

Az EXCLUSIVE szolgáltatásunkról bővebb információkért kérjük, olvassa el Vevőtájékoztatónkat!

EXCLUSIVE vevőtájékoztató

A Business Box Vásárlói Gondoskodás (a továbbiakban „Vásárlói Gondoskodás”) szolgáltatási csomag megvásárlásával Ön biztos lehet abban, hogy a Készülékét hosszú évekig használhatja majd gondtalanul.

Amennyiben Készüléke - az Ön által választott időtartamon belül - a rendeltetésszerű használat során, vagy baleseti okból működésképtelenné válik, a Business Box Kft. „Business Box EXCLUSIVE Vásárlói Gondoskodás” nevet viselő szolgáltatásának keretében mi gondoskodunk arról, hogy Készülékét újra működőképessé tegyék (megjavítsák, vagy kicseréljék), hogy Ön mielőbb újra használhassa azt.

Mit vállalunk?

 • A Szerződéskötés pillanatától kezdve vállaljuk, hogy Javítási Asszisztencia Szolgáltatást nyújtunk az Ön részére. Ennek keretében az Ön által megvásárolt Készülék akár rendeltetésszerű használat melletti, akár baleseti eredetű működésképtelenné válása esetén távoli segítségnyújtással segítünk elhárítani az egyszerűbb hibákat, segítünk Önnek a karbantartási feladatokban. Ha ez a távoli segítségnyújtás nem elegendő a hiba elhárításához, akkor megszervezzük a Készülék szervizbe szállítását és javítását (a továbbiakban: ASSZISZTENCIA);
 • A Készülék gyártói garanciájának lejártát követően, Biztosítótársaságunk költségviselése mellett, vállaljuk a rendeltetésszerű használat során működésképtelenné váló Készülék szervizbe szállításának és javításának megszervezését, ha pedig a Készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, vállaljuk a Készülék ugyanolyan márkájú és típusú új vagy felújított, illetve ennek hiányában azonos műszaki paraméterű készülékre való kicserélésének lebonyolítását (a továbbiakban: KITERJESZTETT GARANCIA); A biztosítótársaságunk által finanszírozott egy meghibásodásra vonatkozó javítás ill. csere költségeinek felső határa a Készülék szerződésben rögzített vételára, de legfeljebb bruttó 1.500.000 Ft.
 • A Készülék megvásárlásának pillanatától (ill. ennél későbbi időpontban történő szerződéskötés esetén a Várakozási idő lejártától) kezdve, Biztosítótársaságunk költségviselése mellett, vállaljuk a kívülről ható, előre nem látható balesetek következtében működésképtelenné váló Készülék szervizbe szállításának és javításának megszervezését, ha pedig a Készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, vállaljuk a Készülék ugyanolyan márkájú és típusú, illetve ennek hiányában azonos műszaki paraméterű készülékre való kicserélésének lebonyolítását (a továbbiakban: BALESETI GARANCIA). A biztosítótársaságunk által finanszírozott javítás ill. csere teljes futamidőre vonatkozó összköltségének felső határa a Készülék szerződésben rögzített vételára, de legfeljebb bruttó 1.500.000 Ft.

A fenti, EXCLUSIVE szolgáltatási csomagot a Készülék új Készülékkent való megvásárlásától számított maximum 2, 3 vagy 5 évig nyújtjuk, attól függően hogy mely készüléktípusokra milyen maximális futamidő választható.

A leggyakoribb kérdések és válaszok a szolgáltatásról, egyben útmutató a használatához:

Mit kell tennem, ha elromlott a készülékem?

Önnek csak fel kell hívnia az alábbi telefonszámot, melyen munkatársunk segít kideríteni a pontos problémát és intézkedik a hibaelhárítás mielőbbi megszervezéséről. A hatékonyabb segítségnyújtáshoz a Szolgáltatási Szerződésen feltüntetett Business Box szerződésszámra szüksége lesz, ezért őrizze meg szerződését, vagy a telefonjában ezzel a számmal együtt mentse el telefonszámunkat.

Mikor és hogyan érhetem el ezt a szolgáltatást?

Az Ügyfélszolgálatot munkanapokon 9 és 17 óra között a +36 1 44 33 660-as telefonszámon éri el vagy írja meg kérését e-mailben: hiba@businessbox.hu

Kell-e szállítanom az elromlott készüléket?

A kézipoggyászként nem szállítható készülékeket nem kell szállítani, Az ilyen készülékek javítását igyekszünk a helyszínen, Önnel előzetesen egyeztetett időpontban megszervezni. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor gondoskodunk a Készülék elszállításáról futár útján. Amennyiben szükséges, a kézipoggyász méretű (pl. laptop), kisebb eszközöket is futárral szállíttatunk, Ügyfélszolgálatunk az Ön lehetőségeihez igazítja a szállítás megszervezését.

Kell-e fizetnem a javításért, cseréért?

A Vásárlói Gondoskodás által lefedett meghibásodások esetén nem. Szolgáltatásunk keretein belül Önnek ilyen esetben – a hordozható készülékekre vonatkozó önrész kivételes eseteitől eltekintve (ld. következő pont) - a javítás és a csere is díjmentes. A gyártói garancia (jótállás) ideje alatt megszervezzük a javítást a gyártó szervizével és a költségeket a gyártó fizeti. A Baleseti garancia vagy a Kiterjesztett garancia ideje alatt pedig a Business Box szerviz partnereivel javíttatjuk vagy cseréltetjük a készüléket Biztosítótársaságunk költségviselése mellett.

Mikor kell önrészt fizetnem?

A Hordozható Készülékek - jelen vevőtájékoztató mellékletét képező - Önrész Tájékoztatója szerinti esetekben és összegben Ön önrész megfizetésére köteles.

Milyen esetekben kell mégis nekem fizetni a javításért?

Az Általános Szolgáltatási Feltételekben részletesen meghatározott okokból bekövetkező meghibásodás, vagy működésképtelenné válás esetén a szállítási-, javítási-, szükség esetén csere-, valamint a szerviz kiszállási költségeit Ön köteles viselni.

Ilyenek például:

 • Szándékos rongálás, vagy súlyos gondatlanság okozta hibák (pl.: a Használati Útmutatóban foglaltak be nem tartása),
 • A Készülék működését nem befolyásoló esztétikai hibák (pl.: karc a Készülék burkolaton, színfakulás, “pixel hiba”),
 • Ha nem található működési hiba, (mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha a készüléknek nincs tényleges hibája, ne merüljön fel szerviz költség),
 • Kiegészítő és elhasználódó alkatrészek meghibásodásai, elhasználódása (pl. távirányító, külső kábelek, stb.),
 • Szoftver vagy szoftver okozta hibák (hibás programok, elveszett adatok, stb.),
 • a Készülék szakszerűtlen kezelése (pl. üzembe helyezése, szétszerelése, átalakítása, rendszeres karbantartása, szervizelése, beállítása, ellenőrzése, módosítása, tisztítása)
 • Tűz és elemi károk (pl. villámcsapás, árvíz, vihar, stb.) miatt bekövetkező valamint, háziállat által okozott hibák,
 • Idegen tárgyak (melyek a Készülék használata szempontjából nem kívánatosak) készülékbe való helyezése, erőltetése miatt keletkezett hibák. (pl.: notebook billentyűzetbe dugott ceruza)
 • a Készülék olyan meghibásodása, amely abból ered, hogy a Készüléket olyan helyen és módon hagyták, tárolták vagy használták, mely nyilvánvalóan magában rejtette a Baleseti Meghibásodás bekövetkezésének veszélyét. (pl. a Készüléket ingzsebben vagy lezáratlan zsebben tárolták, jármű tetején, motorházán vagy csomagtartóján, illetve egyéb külső részén hagyták, a Készüléket úszómedence szélén, erkélykorláton hagyták, stb.)
 • Készüléket őrizetlenül hagyták/tárolták, így az esetleges baleset minden körülményének, azaz a baleset okának feltárása nem lehetséges.
 • Készüléket különös figyelmet igénylő tevékenység közben nem a lehető legnagyobb elővigyázatossággal használják vagy viselik (pl. közlekedés, sportolás, fizikai munkavégzés, vezetés, tömegközlekedési eszközről való fel-leszállás, tömegrendezvényen – pl. koncertek, sportrendezvények, stb.);
 • A hordozható készüléket (Mobiltelefon, Tablet, Notebook) használó, ill. birtokló 16 éven aluli személy tevékenysége, mulasztása vagy bármilyen egyéb magatartása miatti meghibásodás (például az iskolában történő lopás vagy rongálás, stb.),
 • a Készülék meghibásodása abból ered, hogy azt folyadék érte, függetlenül, hogy a Felhasználó betartotta az összes szükséges gyártói előírást. Ez a kizárás nem alkalmazandó a Baleseti Garancia szolgáltatást tartalmazó EXCLUSIVE csomag esetén, amennyiben a Készülék a jelen ÁSzF szerinti Baleset következtében érintkezik folyadékkal és ez okból hibásodik meg,
 • Kizárólag a hordozható készülékekre (Mobiltelefon, Tablet, Notebook) vonatkozóan - az Általános Szolgáltatási Feltételekben, ill. a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatójában leírtaknak megfelelően -, baleseti meghibásodások esetén a javítás vagy csere megszervezését ÖNRÉSZ megfizetése mellett vállaljuk!

FIGYELEM! Azon esetek teljes körű megismeréséhez, melyek esetén a Készülék javítási, szállítási, csere- vagy önrész költségei Önt terhelik, kérjük, olvassa el figyelmesen az Általános Szolgáltatási Feltételeket és a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatóját!

Hányszor javíttathatom meg a készülékemet?

Mechanikai hiba, vagy véletlenszerű meghibásodás esetén korlátlan esetben. Ugyanakkor a Business Box fenntartja magának a jogot, hogy a javítás vagy csere indokoltságáról szóló döntést saját szakértői útján hozza meg.

Mikor jogosult javítás helyett cserére?

Amennyiben készüléke (gazdaságosan) nem javítható, akkor Biztosítónk költségviselése mellett kicseréljük azt egy ugyanolyan vagy egy műszakilag azonos színvonalú készülékre. Ilyen esetben a készülék kicserésével az eredeti Vásárlói Gondoskodás szolgáltatásunk megszűnik. A szolgáltatásunk időtartama alatt, a forgalmazó / gyártó általi garanciális csere esetén azonban az eredeti szolgáltatásunk díjának időarányos részét visszakérheti, vagy a teljes díját beszámítjuk az új készülékre megkötött új szolgáltatásunk díjába.

Minden Készülékre vonatkozik a szolgáltatás?

Azon Készülékek köréről, melyre a szolgáltatás jelenleg igénybe vehető, kérjük, tájékozódjon a Kalkulátorunkban vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Felhívjuk a figyelmét, hogy szolgáltatásunk megvásárlását megelőzően ezen Vevőtájékoztatón kívül az Általános Szolgáltatási Feltételeket, valamint a gyártói Használati Útmutatót is olvassa el figyelmesen! Ha további kérdései merülnek fel, forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunk (lásd fentebb) vagy a Kereskedő munkatársaihoz.

A Business Box EXCLUSIVE Vásárlói Gondoskodás szolgáltatását a Business Box Szolgáltató Kft. nyújtja Önnek (1037 Budapest, Királylaki út 60., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-872391., Levélcím: 1307 Budapest, Pf.: 30.)

PREMIUM szolgáltatáscsomag

Hosszabítsa meg eredeti garanciáját!

A Premium szolgáltatáscsomagunk választásával Ön biztos lehet abban, hogy ha készüléke elromlana, nem csupán a javítást szervezzük meg Önnek, de a javítás vagy csere sem az Ön költsége lesz.

Amennyiben a balesetektől is szeretné megvédeni készülékét ill. pénztárcáját, kérjük válassza EXCLUSIVE szolgáltásunkat.

A PREMIUM szolgáltatásunkról bővebb információkért kérjük, olvassa el Vevőtájékoztatónkat!

PREMIUM vevőtájékoztató

A Business Box Vásárlói Gondoskodás (a továbbiakban „Vásárlói Gondoskodás”) szolgáltatási csomag megvásárlásával Ön biztos lehet abban, hogy a Készülékét hosszú évekig használhatja majd gondtalanul.

Amennyiben Készüléke - az Ön által választott időtartamon belül - a rendeltetésszerű használat során, vagy baleseti okból működésképtelenné válik, a Business Box Kft. „Business Box PREMIUM Vásárlói Gondoskodás” nevet viselő szolgáltatásának keretében mi gondoskodunk arról, hogy Készülékét újra működőképessé tegyék (megjavítsák, vagy kicseréljék), hogy Ön mielőbb újra használhassa azt.

Mit vállalunk?

 • A Szerződéskötés pillanatától kezdve vállaljuk, hogy Javítási Asszisztencia Szolgáltatást nyújtunk az Ön részére. Ennek keretében az Ön által megvásárolt Készülék akár rendeltetésszerű használat melletti, akár baleseti eredetű működésképtelenné válása esetén távoli segítségnyújtással segítünk elhárítani az egyszerűbb hibákat, segítünk Önnek a karbantartási feladatokban. Ha ez a távoli segítségnyújtás nem elegendő a hiba elhárításához, akkor megszervezzük a Készülék szervizbe szállítását és javítását (a továbbiakban: ASSZISZTENCIA);
 • A Készülék gyártói garanciájának lejártát követően, Biztosítótársaságunk költségviselése mellett, vállaljuk a rendeltetésszerű használat során működésképtelenné váló Készülék szervizbe szállításának és javításának megszervezését, ha pedig a Készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, vállaljuk a Készülék ugyanolyan márkájú és típusú új vagy felújított, illetve ennek hiányában azonos műszaki paraméterű készülékre való kicserélésének lebonyolítását (a továbbiakban: KITERJESZTETT GARANCIA); A biztosítótársaságunk által finanszírozott egy meghibásodásra vonatkozó javítás ill. csere költségeinek felső határa a Készülék szerződésben rögzített vételára, de legfeljebb bruttó 1.500.000 Ft.

A fenti, PREMIUM szolgáltatási csomagot a Készülék új Készülékkent való megvásárlásától számított maximum 2, 3 vagy 5 évig nyújtjuk, attól függően, hogy mely készüléktípusokra milyen maximális futamidő választható.

A leggyakoribb kérdések és válaszok a szolgáltatásról, egyben útmutató a használatához:

Mit kell tennem, ha elromlott a készülékem?

Önnek csak fel kell hívnia az alábbi telefonszámot, melyen munkatársunk segít kideríteni a pontos problémát és intézkedik a hibaelhárítás mielőbbi megszervezéséről. A hatékonyabb segítségnyújtáshoz a Szolgáltatási Szerződésen feltüntetett Business Box szerződésszámra szüksége lesz, ezért őrizze meg szerződését, vagy a telefonjában ezzel a számmal együtt mentse el telefonszámunkat.

Mikor és hogyan érhetem el ezt a szolgáltatást?

Az Ügyfélszolgálatot munkanapokon 9 és 17 óra között a +36 1 44 33 660-as telefonszámon éri el vagy írja meg kérését e-mailben:
hiba@businessbox.hu

Kell-e szállítanom az elromlott készüléket?

A kézipoggyászként nem szállítható készülékeket nem kell szállítani, Az ilyen készülékek javítását igyekszünk a helyszínen, Önnel előzetesen egyeztetett időpontban megszervezni. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor gondoskodunk a Készülék elszállításáról futár útján. Amennyiben szükséges, a kézipoggyász méretű (pl. laptop), kisebb eszközöket is futárral szállíttatunk, Ügyfélszolgálatunk az Ön lehetőségeihez igazítja a szállítás megszervezését.

Kell-e fizetnem a javításért, cseréért?

A Vásárlói Gondoskodás által lefedett meghibásodások esetén nem. Szolgáltatásunk keretein belül Önnek ilyen esetben a javítás és a csere is díjmentes. A gyártói garancia (jótállás) ideje alatt megszervezzük a javítást a gyártó szervizével és a költségeket a gyártó fizeti. Kiterjesztett garancia ideje alatt pedig a Business Box szerviz partnereivel javíttatjuk vagy cseréltetjük a készüléket Biztosítótársaságunk költségviselése mellett.

Milyen esetekben kell mégis nekem fizetni a javításért?

Az Általános Szolgáltatási Feltételekben részletesen meghatározott okokból bekövetkező meghibásodás, vagy működésképtelenné válás esetén a szállítási-, javítási-, szükség esetén csere-, valamint a szerviz kiszállási költségeit Ön köteles viselni.

Ilyenek például:

 • Szándékos rongálás, vagy súlyos gondatlanság okozta hibák (pl.: a Használati Útmutatóban foglaltak be nem tartása),
 • A Készülék működését nem befolyásoló esztétikai hibák (pl.: karc a Készülék burkolaton, színfakulás, “pixel hiba”),
 • Ha nem található működési hiba, (mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha a készüléknek nincs tényleges hibája, ne merüljön fel szerviz költség),
 • Kiegészítő és elhasználódó alkatrészek meghibásodásai, elhasználódása (pl. távirányító, külső kábelek, stb.),
 • Szoftver vagy szoftver okozta hibák (hibás programok, elveszett adatok, stb.),
 • a Készülék szakszerűtlen kezelése (pl. üzembe helyezése, szétszerelése, átalakítása, rendszeres karbantartása, szervizelése, beállítása, ellenőrzése, módosítása, tisztítása)
 • Tűz és elemi károk (pl. villámcsapás, árvíz, vihar, stb.) miatt bekövetkező valamint, háziállat által okozott hibák,
 • Bármilyen külső behatás vagy sérülés, illetve bármilyen folyadék hatására keletkező meghibásodás, abban az esetben is, ha a gyártó által közölt bármilyen információ szerint a Készülék – bizonyos feltételek mellett - vízálló.

FIGYELEM! Azon esetek teljes körű megismeréséhez, melyek esetén a Készülék javítási, szállítási, csere- vagy önrész költségei Önt terhelik, kérjük, olvassa el figyelmesen az Általános Szolgáltatási Feltételeket és a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatóját!

Hányszor javíttathatom meg a készülékemet?

Mechanikai hiba, vagy véletlenszerű meghibásodás esetén korlátlan esetben. Ugyanakkor a Business Box fenntartja magának a jogot, hogy a javítás vagy csere indokoltságáról szóló döntést saját szakértői útján hozza meg.

Mikor jogosult javítás helyett cserére?

Amennyiben készüléke (gazdaságosan) nem javítható, akkor Biztosítónk költségviselése mellett kicseréljük azt egy ugyanolyan vagy egy műszakilag azonos színvonalú készülékre. Ilyen esetben a készülék kicserésével az eredeti Vásárlói Gondoskodás szolgáltatásunk megszűnik. A szolgáltatásunk időtartama alatt, a forgalmazó / gyártó általi garanciális csere esetén azonban az eredeti szolgáltatásunk díjának időarányos részét visszakérheti, vagy a teljes díját beszámítjuk az új készülékre megkötött új szolgáltatásunk díjába.

Minden Készülékre vonatkozik a szolgáltatás?

Azon Készülékek köréről, melyre a szolgáltatás jelenleg igénybe vehető, kérjük, tájékozódjon a Kalkulátorunkban vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Felhívjuk a figyelmét, hogy szolgáltatásunk megvásárlását megelőzően ezen Vevőtájékoztatón kívül az Általános Szolgáltatási Feltételeket, valamint a gyártói Használati Útmutatót is olvassa el figyelmesen! Ha további kérdései merülnek fel, forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunk (lásd fentebb) vagy a Kereskedő munkatársaihoz.

A Business Box PREMIUM Vásárlói Gondoskodás szolgáltatását a Business Box Szolgáltató Kft. nyújtja Önnek (1037 Budapest, Királylaki út 60., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-872391., Levélcím: 1307 Budapest, Pf.: 30.)

Gyakran Ismételt Kérdések

 • Miben segít Nekem a Vásárlói gondoskodás szolgáltatás?

  A hibabejelentést követően gondoskodunk Ön helyett a meghibásodott készülék javításáról és szállításáról, szükség esetén a kicseréléséről. A Vásárlói gondoskodás keretében átvállaljuk Öntől a kijavítással, illetve kicseréléssel járó ügyintézési teendőket, illetve - biztosítónk közreműködésével - vállaljuk a szerződés terjedelmére és időtartamára, azaz adott esetben a termék gyártója által vállalt jótállás keretein kívül és a jótállási időn túl felmerülő javítási vagy csere költségek fedezését. (A készülék megvásárlását ill. a Vásárlói gondoskodás Szolgáltatási Szerződés megkötését követően - részletesen lásd a Vevőtájékozatókban.)

 • Mit kell tennem, ha elromlott a készülékem?

  Önnek csak fel kell hívnia a készülék megvásárlásával egyidejűleg kötött Szolgáltatási Szerződésen lévő telefonszámot (lásd alább), melyen munkatársunk rögzíti a hibabejelentést és intézkedik a hibaelhárítás mielőbbi megszervezéséről. A hatékonyabb segítségnyújtáshoz a Szolgáltatási Szerződésen feltüntetett BBOX szerződésszámra szüksége lesz.

 • Mikor és hogyan érhetem el ezt a szolgáltatást?

  Telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége hétfőtől péntekig 9 és 18 óra között a +36-1-44-33-660-es számon.

  Hibabejelentés a weblapon: www.businessbox.hu, e-mailen: hiba@businessbox.hu

 • Kell-e fizetnem a javításért?

  Nem. Szolgáltatásunk keretein belül Önnek a javítás díjmentes. Amennyiben pedig készüléke még garanciális, és a jótállás keretében javítható, úgy a költségeket a forgalmazó (gyártó) állja. (Szolgáltatásaink esetleges korlátozásáról lásd: a Vevőtájékoztatóinkat és az Általános Szolgáltatási Feltételeinket)

 • Be kell-e szállítanom az elromlott készüléket?

  A 10 kilogramnál nehezebb készülékeket nem kell szállítani. Az ilyen készülékeket igyekszünk a helyszínen, az Önnel előzetesen egyeztetett időpontban megjavítani. Amennyiben a helyszínen ez nem lehetséges, akkor mi magunk gondoskodunk a készülék el- és visszaszállításáról is.

 • Mire vonatkozik a szolgáltatás?

  A rendeltetésszerű használat mellett felmerülő hibákon túl, EXCLUSIVE szolgáltatásunk a kívülről ható, előre nem látható balesetek következtében fellépő működési hiba elhárítására is kiterjed.

 • Mire nem vonatkozik a szolgáltatás?

  Segítségnyújtási szolgáltatásunk (javítás megszervezése) fenntartása mellett a Business Box nem vállalhatja a javítás ill. csere költségeit pl. az alábbi esetekben:

  Általános Szolgáltatási Feltételeinket részletesen meghatározott okból bekövetkező meghibásodás, vagy működésképtelenné válás esetén, a készülék szállítási-, javítási-, illetve szükség esetén csereköltségeit Ön köteles viselni.

  Ilyenek például:

  • Bármilyen külső behatás (ez nem vonatkozik az EXCLUSIVE szolgáltatásunkra),
  • Szándékos rongálás, vagy súlyos gondatlanság okozta hibák (súlyos gondatlanságnak minősül pl.: a Használati Útmutatóban foglaltak be nem tartása),
  • A készülék működését nem befolyásoló esztétikai hibák ill. ha nem található működési hiba,
  • Kiegészítő és elhasználódó/kopó alkatrészek meghibásodásai (pl. távirányító, akkumulátor, vezetékek, valamint a tinta-, és lézernyomtatók elhasználódó egységei, stb.),
  • Elektronikus adatfeldolgozó berendezésen vagy adathordozó eszközön tárolt adatok, állományok törlése, elveszése okán keletkezett hibák
  • A készülék üzembe-, újra üzembehelyezése, rendszeres karbantartása, szervízelése, beállítása, ellenőrzése, módosítása, tisztítása, szétszerelése, átalakítása, túlterhelése, túladagolása okozta meghibásodások;
  • A készülék nem háztartási jellegű vagy külföldi használata során keletkezett hibák,
  • Tartós időjárási hatások miatti meghibásodások, melyekkel az évszak és a helyi viszonyok alapján számolni kell, vis major.

  Figyelem! Azon esetek teljes körű megismeréséhez, melyek esetén a készülék javítási, szállítási és csereköltségei Önt terhelik, kérjük olvassa el figyelmesen az Általános Szolgáltatási Feltételeinket!

 • Mi történik, ha a készülék nem javítható?

  Amennyiben készüléke olyan károsodást szenvedett, ami nem javítható, akkor kicseréljük azt egy ugyanolyan készülékre, amennyiben pedig ez már bármely okból nem lehetséges, akkor egy műszakilag azonos színvonalú új készülékre.

 • Mi történik a szolgáltatással a készülék cseréje esetén?

  Figyelem! A készülék cseréje esetén (de ide nem értve a forgalmazó általi garanciális cserét) a BBOX Vásárlói gondoskodás a kicserélt készülékre vonatkozóan megszűnik. Ön azonban jogosult az új készülékre vonatkozóan ismételten megvásárolni a BBOX Vásárlói gondoskodást. A készülék forgalmazó általi garanciális cseréje esetén, a cseretermék Önnek való átadásától, a BBOX Vásárlói gondoskodás a lecserélt készülékre vonatkozó Szolgáltatási Szerződés eredeti időtartamának lejáratáig és változatlan feltételekkel a cseretermékre is kiterjed.

 • Vásárolhatok-e utólag ilyen szolgáltatást?

  Igen, utólag, a termék megvásárlását követően is van lehetősége a szolgáltatásaink valamelyikét megvásárolni, de csupán olyan készülékekre, amelyeknek legalább 60 nap van hátra a gyártó vagy kereskedő által biztosított jótállási időből.

 • Hányszor javíttathatom meg a készülékemet?

  Mechanikai hiba, vagy véletlenszerű meghibásodás esetén korlátlan esetben. Ugyanakkor a Business Box fenntartja magának a jogot, hogy a javítás vagy csere indokoltságáról szóló döntést szakértőnk hozza meg.

 • Bármely termékre meg lehet vásárolni a szolgáltatást?

  Azon termékek köréről, melyre a szolgáltatás jelenleg igénybe vehető, kérjük érdeklődjön az értékesítési pontokon, az áruházakban! Bizonyos termékekre jelenleg nem vonatkozik ez a szolgáltatás, mint pl. a mobil-telefonokra, a fényképezőgépekre és a videokamerákra. Egyes gyártók termékeire a Vásárlói gondoskodás jelenleg nem vehető igénybe.

Jogi nyilatkozat

Ezt a Weboldalt a Business Box Kft. üzemelteti (székhelye/telephelye: 1037 Budapest, Királylaki út 60.; továbbiakban ”Business Box”). Felhívjuk a figyelmét, hogy a Weboldalra történő látogatásával Ön egyidejűleg elfogadja a következő feltételeket, melyek böngészésének teljes időtartamára és a felhasználás minden módjára nézve irányadóak.

A Weboldalon található információk a Business Box magyarországi ügyfelei részére készültek, más országokban nem feltétlenül irányadóak. A Business Box minden ésszerű lépést megtesz annak érdekében, hogy a Weboldal tartalma pontos és naprakész legyen. A Business Box fenntartja magának a jogot a Weboldal bármikor történő megváltoztatására, mindennemű külön előzetes figyelmeztetés nélkül. A Weboldal az Ön kényelmét szolgálja, a Business Box ugyanakkor nem garantálja, hogy a Weboldalhoz való hozzáférés folyamatos és hibamentes lesz.

A Weboldal tartalma szerzői jogvédelem alá esik. A Business Box előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül tilos a tartalom részben vagy egészben való tárolása, illetve annak bárminemű sokszorosítása, többszörözése, átmásolása, terjesztése, felhasználásának engedélyezése, átruházása, eladása vagy átdolgozása, feldolgozása. A Business Box ugyanakkor hozzájárul a Weboldal böngészéséhez, illetve kivonatok kizárólag saját felhasználási célból történő kinyomtatásához. A Weboldal tartalmának mindennemű üzleti célból történő felhasználása tilos.

További információk elérésének megkönnyítése érdekében a Weboldal más, harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra kapcsolódó linkeket is tartalmaz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezen weboldalak vagy az ott elérhető anyagok tartalmával a Business Box egyetért, vagy azokat jóváhagyja, illetőleg támogatja, továbbá a Business Box nem vállal felelősséget ezen oldalak tartalmáért, illetve azok adatvédelmi szabályaiért és használati feltételeiért.

Amennyiben a Weboldal használatával, vagy az azon keresztül bemutatott szolgáltatással kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérjük, írjon e-mailt az info@businessbox.hu címre.

Fizetési módok: Bankkártya

Webalkalmazásunk a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A Webalkalmazás a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a Webalkalmazás nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Webalkalmazás oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

A szolgáltatás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!

Üdvözöljük a CIB Bank biztonságos, internetes fizetési megoldásával működő Webalkalmazásunkban!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire figyeljen a vásárláskor?

 • Olvassa el Webalkalmazásunk ismertetőjét, a vásárlás kondícióit és a kiszállítás és a fizetés feltételeit!
 • Tanulmányozza át a Webalkalmazás biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantálják az Ön adatainak biztonságát!
 • Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!
 • Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
 • Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.
 • Használjon olyan böngészőt, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

A biztonságról

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Banknak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Fizetés lépései

 1. Ön a Webáruház oldalán választja ki az árut/szolgáltatás melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni.
 2. Ezt követően Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.
 3. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót.
 4. A fizetést követően Ön visszatér a Webáruház oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

Gyakori kérdések:

KÁRTYAELFOGADÁS

Milyen típusú kártyákkal lehet fizetni?

A VISA és az Mastercard dombornyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történő használatának lehetősége a kártyát kibocsátó banktól függ. A CIB által kibocsátott VISA Electron típusú bankkártya használható interneten történő vásárlásra.

Mely bankok kártyái alkalmasak internetes fizetésre?

Minden olyan VISA és Mastercard/Maestro kártyával, mely internetes fizetésre a kártyakibocsátó bank által engedélyeztetve lettek, valamint a kifejezetten internetes használatra hivatott webkártyák.

Lehet-e vásárlókártyákkal fizetni?

Hűségpontokat tartalmazó, kereskedők/szolgáltatók által kibocsátott pontgyűjtő kártyákkal nem lehet interneten fizetni.

Lehet-e co-branded kártyákkal fizetni?

Bármilyen olyan co-branded kártyával lehetséges fizetni, mely internetes fizetésre alkalmas MasterCard vagy VISA alapú kártya.

FIZETÉS FOLYAMATA

Hogyan működik az online fizetés banki háttérfolyamata?

A vásárló a kereskedő/szolgáltató internetes oldalán a bankkártyás fizetési mód választását követően a fizetést kezdeményezi, melynek eredményeként átkerül a Bank biztonságos kommunikációs csatornával ellátott fizetőoldalára. A fizetéshez szükséges megadni kártyaszámát, lejárati idejét, és a kártya hátoldalának aláíráscsíkján található 3 jegyű érvényesítési kódot. A tranzakciót Ön indítja el, ettől kezdve a kártya valós idejű engedélyezésen megy keresztül, melynek keretében a kártyaadatok eredetisége-, fedezet-, vásárlási limit kerül ellenőrzésre. Amennyiben a tranzakció folytatásához minden adat megfelel, a fizetendő összeget számlavezető (kártyakibocsátó) bankja zárolja a kártyáján. Az összeg számlán történő terhelése (levonása) számlavezető banktól függően néhány napon belül következik be.

Miben különbözik az internetes kártyás vásárlás a hagyományostól?

Megkülönböztetünk kártya jelenlétével történő (Card Present) és kártya jelenléte nélküli (Card not Present) tranzakciókat. A Card Present tranzakció POS terminál eszköz segítségével történik. A kártya lehúzását és a PIN kód beütését követően a terminál kapcsolatba lép a kártyabirtokos bankjával, az engedélyező központon keresztül, és a kártya típusától, illetve a kártya kibocsátójától függően a VISA vagy MasterCard hálózaton keresztül. Itt megtörténik az érvényesség és fedezetvizsgálat (authorizáció). Az előbbi útvonalon visszafelé haladva a POS terminál (illetve a kereskedő) megkapja a jóváhagyást vagy elutasítást. A vásárló aláírja a bizonylatot. A Card not Present olyan tranzakció, melynek lebonyolításakor a bankkártya fizikailag nincs jelen. Ide tartoznak a levélben, telefonon, illetve az elektronikus úton (internet) lebonyolított tranzakciók, amelyek esetében a vásárló (kártyabirtokos) a tranzakciót biztonságos (128 bites titkosítású) fizetőoldalon bekért kártyaadatok megadásával indítja. A sikeres tranzakcióról Ön kap ún. engedélyszámot, mely megegyezik a papír alapú bizonylaton található számmal.

Mit jelent a foglalás?

A tranzakciót a bank tudomására jutásakor azonnal foglalás (zárolás) követi, hiszen a tényleges terheléshez előbb a hivatalos adatoknak be kell érkezniük, mely néhány napot igénybe vesz és az alatt a vásárolt összeg újra elkölthető lenne. Ezért a foglalással a levásárolt vagy felvett pénzt elkülönítik, foglalás alá teszik. A foglalt összeg hozzátartozik a számlaegyenleghez, azaz jár rá kamat, de még egyszer nem költhető el. A foglalás biztosítja azon tranzakciók visszautasítását, melyre már nincs fedezet, noha a számlaegyenleg erre elvben még lehetőséget nyújtana.

SIKERTELEN FIZETÉSEK ÉS TEENDŐK

Milyen esetben lehet sikertelen egy tranzakció?

Általában a kártyát kibocsátó bank (tehát ahol az ügyfél a kártyát kapta) által el nem fogadott fizetési megbízás; de bankkártya használat esetében ez lehet olyan okból is, hogy távközlési vagy informatikai hiba miatt az engedélykérés nem jut el a kártyát kibocsátó bankhoz.

Kártya jellegű hiba

 • A kártya nem alkalmas internetes fizetésre.
 • A kártya internetes használata számlavezető bank által tiltott.
 • A kártyahasználat tiltott.
 • A kártyaadatok (kártyaszám, lejárat, aláíráscsíkon szereplő kód) hibásan lettek megadva.
 • A kártya lejárt.

Számla jellegű hiba

 • Nincs fedezet a tranzakció végrehajtásához.
 • A tranzakció összege meghaladja a kártya vásárlási limitét.

Kapcsolati jellegű hiba

 • A tranzakció során valószínűleg megszakadt a vonal. Kérjük, próbálja meg újra.
 • A tranzakció időtúllépés miatt sikertelen volt. Kérjük, próbálja meg újra.

Technikai jellegű hiba

 • Amennyiben a fizetőoldalról nem tért vissza a kereskedő/szolgáltató oldalára, a tranzakció sikertelen.
 • Amennyiben a fizetőoldalról visszatért, de a böngésző "back", "reload" illetve "refresh" segítségével visszatér a fizetőoldalra, tranzakcióját a rendszer biztonsági okokból automatikusan visszautasítja.

Számla jellegű hiba

 • Nincs fedezet a tranzakció végrehajtásához.
 • A tranzakció összege meghaladja a kártya vásárlási limitét.

Mi a teendő a fizetési procedúra sikertelensége esetén?

A tranzakcióról minden esetben generálódik egy tranzakcióazonosító, melyet javaslunk feljegyezni. Amennyiben a fizetési kísérlet során tranzakció banki oldalról visszautasításra kerül, kérjük vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

Miért a számlavezető bankkal kell felvenni a kapcsolatot a fizetés sikertelensége esetén?

A kártyaellenőrzés során a számlavezető (kártyakibocsátó) bank értesíti az összeget beszedő kereskedő (elfogadó) bankjának, hogy a tranzakció elvégezhető-e. Más bank ügyfelének az elfogadó bank nem adhat ki bizalmas információkat, arra csak a kártyabirtokost azonosító banknak van joga.

Mit jelent az, ha bankomtól azonban SMS kaptam az összeg foglalásáról/zárolásáról, azonban a kereskedő/szolgáltató azt jelzi, hogy sikertelen volt a fizetés?

Ez a jelenség olyan esetben fordulhat elő, ha a kártya ellenőrzése megtörtént a fizetőoldalon, azonban Ön nem tért vissza kereskedő/szolgáltató internetes oldalára. A tranzakció ebben az esetben befejezetlennek, így automatikusan sikertelennek minősül. Ilyen esetben az összeg nem kerül terhelésre kártyáján, a foglalás feloldásra kerül.

BIZTONSÁG

Mit jelent a VeriSign és a 128 bites titkosítású SSL kommunikációs csatorna?

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Bank-nak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

A fizetés után figyelmeztetett a böngészőm, hogy elhagyom a biztonsági zónát. A fizetésem biztonsága így garantált?

Teljes mértékben igen. A fizetés folyamata 128-bites titkosított kommunikációs csatornán folyik, így teljesen biztonságos. A tranzakciót követően Ön a kereskedő honlapjára jut vissza, amennyiben a kereskedő oldala nem titkosított, a böngészője figyelmezteti, hogy a titkosított csatornát elhagyta. Ez nem jelent veszélyt a fizetés biztonságát illetően.

Mit jelent a CVC2/CVV2 kód?

A MasterCard esetében az ún Card Verification Code, a Visa esetében az ún. Card Verification Value egy olyan, a bankkártya mágnescsíkján kódolt numerikus érték, melynek segítségével megállapítható egy kártya valódisága. Az ún. CVC2 kódot, mely az Mastercard/Maestro kártyák hátoldalán található számsor utolsó három számjegyében szerepel, az internetes vásárlások során kell megadni.

Mit jelent a Verified by Visa?

A Verified by Visa rendszerben regisztrált Visa kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Visa kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Verified by Visa rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

Mit jelent a Mastercard SecureCode?

A Mastercard SecureCode rendszerben regisztrált Mastercard/Maestro kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Mastercard/Maestro kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Mastercard SecureCode rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

Mit jelent a UCAF kód?

MasterCard/Maestro kártyák esetén az Ön kártyakibocsátó bankjától esetlegesen kapott egyedi kód. Ha nem kapott ilyet, hagyja üresen a mezőt.

Fizetési módok: PayPal

A PayPal valószínüleg a világ legnépszerűbb online fizetési megoldása. Egy biztonságos, egyszerűen használható virtuális pénztárca, melyet a felhasználó a legkülönbözőbb módokon tölthet fel. Pl. lehetőség van arra, hogy hagyományos bankkártyás fizetéssel feltöltsük a PayPal tárcánkra, de arra is, hogy előzetes feltöltés nélkül, a vásárlási folyamat erejéig adjuk meg a bankkártya adatainkat, azaz lényegében a PayPal-t használjuk, egy valamilyen banki kártyás fizetési rendszer helyett.

Ezen kívül pedig a bankkártyánk regisztrációjával azt is megengedhetjük a PayPal számára, hogy megőrizze kártyánk adatait, így legközelebbi vásárlásunknál már elég az e-mail címünkkel és jelszavunkkal engedélyezni a vásárlást a regisztrált kártyánkról.

Ez utóbbi megoldással akár havi rendszeres díjfizetésű szolgáltatásokra is könnyen előfizethetünk, csupán arra kell figyelnünk, hogy a kártyánkon legyen elegendő fedezet a havi díjakhoz.

A vásárlás/előfizetés során mindössze a Paypalos email-címre és jelszóra van szükség, semmilyen érzékeny adat nem kerül átadásra webáruházunk részére, népszerűsége is jórészt ebből fakad. Lehetősége van a felhasználónak pénzt küldeni másnak, ami szintén gyakori igény.

Hazai elterjedtsége folyamatosan növekszik, tehát érdemes kipróbálni. Okostelefonnal a PayPal használatát javasoljuk, mert ez nyújt a webáruházunkhoz hasonló, kényelmes felületet.

A vásárlók számára a PayPal használata ingyenes, csakúgy mint a regisztráció.

További információk: www.paypal.com

A boltban, vásárláskor átvett termékeknek a vásárlás napján kezdődik a garanciaideje.

A futárral kiszállított termékek garanciaideje a kiszállítás után, az átvételkor indul. Ez azért fontos, mert ez a dátum határozza meg a kirerjesztett garancia kezdetét és végét is.

Javítási asszisztencia

Otthonról, kényelmesen, mindössze egy telefonhívással elintézheti a meghibásodott gépe javíttatását. A hibabejelentések negyedét telefonos segítséggel azonnal elhárítjuk.

Ha mégis szerelőre volna szükség, akkor megszervezzük Ön helyett a készülék javítását vagy a cseréjét.

Baleseti garancia

A balesetek okozta hibákat (pl. törést) nem fedezi a jótállás, ez nem a gyártó vagy kereskedő felelőssége.

Ha a szolgáltatását kiegészíti Baleseti garanciával is, akkor nem csak a Kiterjesztett garancia időszakában, de már a jótállás alatt is ingyenesen javíttatjuk vagy cseréljük balesetet szenvedett készülékét.

Kiterjesztett garancia

Hiába a gyári jótállás lejárta után egy héttel romlik el készüléke, nem kell további súlyos összegeket javításra költenie a hétköznapi használat okozta meghibásodások miatt.

Ne hagyja, hogy ez a költség Önt terhelje!

Választható csomagok

PREMIUM:

Javítási asszisztencia

Kiterjesztett garancia

Baleseti garancia

EXCLUSIVE:

Javítási asszisztencia

Kiterjesztett garancia

Baleseti garancia

BALESETI:

Javítási asszisztencia

Kiterjesztett garancia

Baleseti garancia

A + jellel kiegészítheti csomagját a Baleseti garanciával, a csúszka mozgatásával futamidőt választhat.

Általános Szolgáltatási Feltételek

FIGYELEM! A BBox Vásárlói gondoskodás Szolgáltatási Szerződésének a Készülék egyedi azonosítását szolgáló adatokat tartalmazó vásárlói példánya a hatékonyabb segítségnyújtást segíti elő, ezért kérjük, hogy ezt, valamint a számlát és a Készülékkel együtt átadott egyéb dokumentációt (jótállási jegy, használati utasítás stb.) gondosan őrizze meg! A Business Box Szolgáltató Kft. (székhelye: 1037 Budapest, Királylaki út 60,; cégjegyzékszám: Cg. 01-09-872391; a továbbiakban: “Szolgáltató”) a Vásárló által magáncélú használatra megvásárolt és ténylegesen is ilyen célra használt elektronikus és elektromechanikus Készülékekre, a jelen Általános Szolgáltatási Feltételekben (a továbbiakban: “ÁSzF”) meghatározott esetekben, ideig és feltételekkel, BBox Vásárlói gondoskodás név alatt segítségnyújtási (asszisztencia) szolgáltatást nyújt, a Vásárló által megfizetett szolgáltatási díj ellenében.

 • 1. Fogalmak
 • 2. BBox Vásárlói gondoskodás megvásárlása - A Szolgáltatási Szerződés megkötése
 • 3. A BBox Vásárlói gondoskodás szolgáltatásai
 • 4. A BBox Vásárlói gondoskodás területi és időbeli hatálya
 • 5. A Vásárlói igény érvényesítése és annak korlátozása, Önrész
 • 6. A BBox Vásárlói gondoskodás teljesítésének részletes szabályai
 • 7. A Vásárló kötelezettségei
 • 8. Eljárás a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás jellegével kapcsolatos vita esetén
 • 9. Adatvédelem és közvetlen üzletszerzési tevékenység
 • 10. Az ÁSzF módosítása
 • 11. Panaszkezelés
 • 12. Záró rendelkzések

1. Fogalmak

Az ÁSzF alkalmazásában – hacsak a konkrét szövegösszefüggés eltérő értelmezést nem indokol – az alábbi kifejezések az alábbi jelentéssel bírnak:

1.1. “Asszisztencia Szolgáltatás” a Szolgáltató kizárólag természetbeni teljesítésből álló segítségnyújtási (asszisztencia) szolgáltatása, melynek keretében a Szolgáltató a Készülékben fellépő Működési Hiba esetén megszervezi a Készülék szállítását, javítását és szükség esetén cseréjét;

1.2. “Baleseti Garancia Szolgáltatás” a Biztosító által nyújtott szolgáltatás, melynek keretében a Biztosító a Szolgáltatóval kötött biztosítási szerződés alapján és a Készülék Baleseti Meghibásodása esetén vállalja a Készülék javítási költségeinek megtérítését, ha pedig a Készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, a Készülék ugyanolyan márkájú és típusú vagy ennek hiányában azonos műszaki paraméterű új Készülékre való kicserélésének költségeit, melynek során a cserekészülék beszerzésének és kiszállításának megszervezése, Asszisztencia Szolgáltatása keretében, ugyancsak a Szolgáltató feladata. Baleseti Garancia Szolgáltatás igénybe vétele esetén a jelen ÁSzF szerinti esetekben és összegben a Vásárló Önrész megfizetésére köteles;

1.3. “Baleseti Meghibásodás” a Készülékre kívülről ható, a Vásárló akaratától független, előre nem látható, hirtelen fellépő, elháríthatatlan azaz balesetszerű esemény következtében fellépő sérülés vagy törés. A jelen ÁSzF alkalmazásában a Vásárló akaratától független külső behatásnak minősül a Vásárló enyhe gondatlanságnak minősülő figyelmetlensége, feledékenysége, illetve ügyetlensége is (pl. a Készülék leejtése);

1.4. “Biztosító(k)” az(ok) a Magyarország területén biztosítási tevékenység folytatására jogosult biztosító részvénytársaság(ok), amellyel / amelyekkel a Szolgáltató a Vásárlók, mint biztosítottak javára és a Baleseti Garancia Szolgáltatás továbbá a Kiterjesztett Garancia Szolgáltatás keretében felmerülő szállítási-, javítási- és csereköltségek fedezetére csoportos biztosítási szerződés(eke)t kötött;

1.5. “Dobozos Termék” a BBOX Vásárlói Gondoskodás szolgáltatásainak megvásárlását lehetővé tevő olyan szerződéskötési mód, amelynek során a Szolgáltató a Kereskedők üzleteiben elhelyezett, a BBOX Vásárlói Gondoskodás szolgáltatási idejének hosszához és/vagy a szolgáltatási csomag típusához (Prémium, Exkluzív, Baleseti) képest megkülönböztetett egységcsomagok kihelyezésével tesz ajánlatot a Vásárlók felé, akik a választásuknak megfelelő egységcsomagok leemelésével és a Kereskedőnél való kifizetésével, mint ráutaló magatartással kötik meg a Szolgáltatási Szerződést, mint távollévők között létrejövő szerződést;

1.6. “Magáncélú Használat” alatt a Készülék kizárólagos és tényleges háztartási használatát kell érteni, amely a magánéletszféra szükségleteinek kielégítésén túl esetileg sem szolgálja üzletszerű gazdasági tevékenység célját;

1.7. “Gondoskodási Díj” a Vásárló által a BBOX Vásárlói Gondoskodás ellenértékeként fizetendő egyszeri vagy rendszeres szolgáltatási díj. Az egyszeri Gondoskodási Díjat, valamint a rendszeres Gondoskodási Díj első részletét a Szolgáltatóval együttműködő Kereskedők magyarországi üzleteiben, illetve internetes áruházaiban felkínált, továbbá a Szolgáltató által működtetett távértékesítési rendszerek által támogatott valamely fizetési módon kell megfizetni. A Gondoskodási díj mértéke függ (i) a BBOX Vásárlói Gondoskodásba vont Készülék fogyasztói vételárától és (ii) a Vásárló által kötött Szolgáltatási Szerződés időtartamától, valamint (iii) a Vásárló által választott szolgáltatási csomag típusától illetve függhet (iv) a Készülék fajtájától és márkájától, valamint (v) az adott Készülékre vonatkozó kötelező, vagy a gyártó által ennél hosszabb időre és a kötelező jótállással azonos feltételekkel vállalt, a Szolgáltatási Szerződésben rögzített garancia időtartamától;

1.8. “Hordozható Készülék” alatt a hordozható számítógépet, notebookot, táblagépet, okostelefont, kamerát és fényképezőgépet kell érteni;

1.9. “Kereskedő” a Szolgáltatóval a Készülékek értékesítésében együttműködő, műszaki cikkek forgalmazásával és / vagy javításával foglalkozó bolt- és szervízhálózat azon magyarországi tagja, vagy olyan önálló kereskedelmi egység, illetve szerviz, vagy olyan internetes műszaki áruház (webshop) üzemeltetője, amely a Szolgáltatóval kötött kereskedelmi ügynöki szerződés alapján, a Szolgáltató BBOX Vásárlói Gondoskodás fantázia nevet viselő szolgáltatásának, a Készülékkel való együttes és / vagy a Készülék megvásárlását követő meghatározott időn belüli értékesítésében a Szolgáltató megbízásából közreműködik;

1.10. “Kiterjesztett Garancia Szolgáltatás” a Biztosító által nyújtott szolgáltatás, melynek keretében a Biztosító a Szolgáltatóval kötött biztosítási szerződés alapján és a Készülékben Rendeltetésszerű Használat mellett felmerülő Működési Hiba esetén, vállalja a Készülék javítási költségeit, ha pedig a Készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, a Készülék ugyanolyan márkájú és típusú vagy ennek hiányában azonos műszaki paraméterű új Készülékre való kicserélésének költségeit, melynek során a cserekészülék beszerzésének és kiszállításának megszervezése ugyancsak a Szolgáltató feladata;

1.11. “Üzleti Célú Használat” alatt a Készülék olyan használatát kell érteni, amely kizárólag üzletszerű gazdasági tevékenység célját szolgálja és a Készüléket olyan természetes személy használja, aki ehhez rendelkezik a Készülék jogi személyiségű vásárlójának felhatalmazásával;

1.12. “Működési Hiba” a Készülék Rendeltetésszerű Használata mellett felmerülő olyan meghibásodás, amely a Készülék hirtelen fellépő, váratlan és előre nem látható belső, így különösen konstrukciós vagy összeszerelési hibára visszavezethető meghibásodásából ered, s amely a Készülék működésképtelenségét eredményezi, feltéve, hogy (i) az adott Készülékre vonatkozó kötelező, vagy a gyártó által ennél hosszabb időre vállalt garancia, az abban foglalt jótállási (garanciális) idő leteltére figyelemmel már nem érvényesíthető, (ii) és a kötelező, vagy a gyártó által ennél hosszabb időre vállalt garancia egyébként kiterjedt volna a Készülék meghibásodására, ha arra a kötelező jótállás (garancia) ideje alatt került volna sor. Nem minősül Működési Hibának a Készülék nem Rendeltetésszerű Használata mellett felmerülő meghibásodás;

1.13. “Önrész” – a Készülék Baleseti Meghibásodása esetén a Baleseti Garancia Szolgáltatás során felmerülő javítás vagy csere költségeinek azon része, amelyet a Készülék használója vagy vele közös háztartásban élő hozzátartozója enyhe gondatlansága (figyelmetlensége, feledékenysége, ügyetlensége) okozta hiba (pl. kezelési hiba vagy leejtés stb.) miatt nem a Biztosító, hanem a Vásárló köteles viselni;

1.14. “Portál” a Szolgáltató, a Kereskedő, vagy a Szolgáltató és valamely Kereskedő által közösen üzemeltetett, az Internet közcélú hálózatán elérhető internetes oldalak, melyek lehetővé teszik Szolgáltatási Szerződések távollévők közötti online megkötését;

1.15. “Rendeltetésszerű Használat” alatt a Készülék gyártója által kiadott használati utasításban előírt használatot és üzemeltetést kell érteni;

1.16. “Számítástechnikai Berendezés” alatt az asztali vagy hordozható számítógépet, notebookot, táblagépet és okostelefont kell érteni;

1.17. “Szolgáltatási Szerződés” a Vásárló és a Szolgáltató által (i) a Készülék megvásárlásával egyidejűleg, vagy (ii) a Készülék megvásárlását követő meghatározott időn belül a Kereskedő üzlethelyiségében vagy a Szolgáltató, a Kereskedő, illetve a Szolgáltató és valamely Kereskedő által közösen működtetett távértékesítési rendszeren keresztül megkötött, a BBOX Vásárlói Gondoskodás igénybevételére irányuló szerződés, melynek a jelen ÁSzF elválaszthatatlan részét képezi. Ugyancsak Szolgáltatási Szerződésnek minősül az a csoportos szerződés, amelyet a jelen ÁSzF-re utalással harmadik személy köt a Szolgáltatóval a Vásárló(k) javára és amelyről a Szolgáltató a Vásárló(k) részére Tanúsítványt állít ki;

1.18. “Tanúsítvány” a Vásárló javára harmadik személy által megkötött Szolgáltatási Szerződés alapján igénybe vehető BBOX Vásárlói Gondoskodásról kiállított igazolás, mely tanúsítja, hogy a BBOX Vásárlói Gondoskodást mely személy, milyen Készülékre, milyen időtartamra és milyen szolgáltatási csomag alapján jogosult igénybe venni;

1.19. “TeleCenter” a Szolgáltató telefonos ügyfélszolgálati központja, mely az ügyfélpanaszok és a szolgáltatási igénybejelentések fogadásán és elintézésén túl Szolgáltatási Szerződések távollévők közötti megkötését is lehetővé teszi;

1.20. “Készülék” mindazon Magyarország területén megvásárolt elektromos és elektromechanikus készülék, amelyhez kapcsolódóan a Vásárló a Szolgáltató és a Kereskedő által meghatározott körben, vagy a Portálon keresztül BBOX Vásárlói Gondoskodást vásárolt vagy jogosult vásárolni. Az ÁSzF alkalmazásában Készüléknek minősül az Üzleti Célú Használatra megvásárolt Számítástechnikai Berendezés is.

1.21. “Türelmi Idő” a Vásárlás Időpontjától a Készülék kötelező jótállásának vagy a gyártó által ennél hosszabb időre vállalt garanciájának lejáratát megelőző 60. nap 00.00 óráig terjedő időszak, amelyen belül a Vásárló jogosult a Készülékhez kapcsolódóan Szolgáltatási Szerződést kötni, feltéve, hogy a számla vagy egyéb bizonylat a Készülék egyedi azonosításához szükséges adatokat tartalmazza;

1.22. “Várakozási Idő” a Készülék megvásárlásának napját követően megkötött Szolgáltatási Szerződés hatályba lépésétől (azaz a 2.6. pontnak megfelelően a Gondoskodási Díj megfizetésétől) számított 60 napos átmeneti időszak, mely időszak alatt bekövetkező Baleseti Meghibásodás esetén, a Vásárló sem a Várakozási Idő alatt, sem azt követően, nem jogosult Baleseti Garancia Szolgáltatásra;

1.23. “Vásárlás Időpontja” a Készülék számláján, vagy a Készülék megvásárlásával egyidejűleg kiállított egyéb bizonylaton (pl. nyugta és jótállási jegy) a vásárlás időpontjaként feltüntetett dátum, ide nem értve azt az esetet, ha a Készülék beüzemelésére hitelt érdemlő módon (pl. szerviz számlával vagy szállítólevéllel igazolhatóan) a vásárlást követően került sor, mely esetben és a jelen ÁSzF alkalmazásában a beüzemelés tényleges és dokumentummal igazolt időpontja minősül a Vásárlás Időpontjának;

1.24. “Vásárló” a Készülékhez kapcsolódóan BBOX Vásárlói Gondoskodási szolgáltatást igénylő, a Szolgáltatóval kötött Szolgáltatási Szerződésben vagy az arról kiállított Tanúsítványban Vásárlóként megjelölt és a Készülék megvásárlásával együtt kötött Szolgáltatási Szerződés esetén a Készülék számláján is feltüntetett természetes vagy jogi személy.

2. Business Box Vásárlói gondoskodás megvásárlása - A Szolgáltatási Szerződés megkötése

2.1. A BBOX Vásárlói Gondoskodás szolgáltatásait nagykorú természetes személyek jogosultak megvásárolni és igénybe venni. A cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes személy által kötött Szolgáltatási Szerződés érvénytelen, ha azt a Szolgáltatási Szerződést megkötő személy törvényes képviselője írásban nem hagyta jóvá. A Számítástechnikai Berendezésnek minősülő Készülékek tekintetében a BBOX Vásárlói Gondoskodás szolgáltatásait jogi személyek is jogosultak megvásárolni és igénybe venni, feltéve, hogy a Rendeltetésszerű- és Üzleti Célú Használatot az adott Készülék vonatkozásában a jogi személy tudtával és engedélyével rendelkező természetes személy fejti ki.

2.2. A Készülék megvásárlásával egyidejűleg igényelt BBOX Vásárlói Gondoskodás esetén a szolgáltatást a Kereskedő – a Dobozos Termék kivételével - a Szolgáltató kereskedelmi ügynökeként, annak nevében értékesíti, a Kereskedő által értékesített Készülékkel együtt. A Kereskedő, mint ún. ügyletkötő kereskedelmi ügynök eljárásának eredményeként, a Vásárló által a Kereskedő üzlethelyiségében megkötött, egyfelől a Vásárló, másfelől a Szolgáltató képviseletében eljáró Kereskedő által aláírt, valamint a Kereskedő internetes áruházában megkötött Szolgáltatási Szerződésben közvetlenül a Szolgáltató válik jogosulttá és kötelezetté. Ennek megfelelően a BBOX Vásárlói Gondoskodás keretében elvállalt Asszisztencia Szolgáltatások teljesítéséért a Kereskedő nem felel.

2.3. A Készülék megvásárlását követően a Szolgáltató, a Kereskedő, illetve a Szolgáltató és valamely Kereskedő által közösen működtetett távértékesítési rendszereken (Portál, TeleCenter vagy Dobozos Termék) keresztül köthető Szolgáltatási Szerződés a BBOX Vásárlói Gondoskodás igénybevételére, melynek eredményeként a Szolgáltatási Szerződés közvetlenül a Vásárló és a Szolgáltató, mint távollévő felek között jön létre. A Szolgáltatási Szerződés érvényes létrejöttének ilyen esetben feltétele, hogy a BBOX Vásárlói Gondoskodás igénylésére a Türelmi Időn belül kerüljön sor. A Türelmi Idő leteltét követően a BBOX Vásárlói Gondoskodás igénybevételére Szolgáltatási Szerződés érvényesen nem köthető.

2.4. A Készülék megvásárlását követően igényelt BBOX Vásárlói Gondoskodás esetén a Szolgáltatási Szerződés létrejöttének további feltétele, hogy a Vásárló a Gondoskodási Díjat (rendszeres Gondoskodási Díj esetén annak első részét) a Portálon keresztül megkötött Szolgáltatási Szerződés esetén a BBox Vásárlói Gondoskodás igénylésével egyidejűleg és a Szolgáltató által működtetett távértékesítési rendszerek által támogatott valamely fizetési módon (pl. bankkártya, vagy PayPal stb.), a TeleCenter-en keresztül megkötött Szolgáltatási Szerződés esetén a telefonos szerződéskötéstől számított 5 (öt) banki napon belül, a Szolgáltató által biztosított fizetési módon, míg Dobozos Termék megvásárlásával megkötött Szolgáltatási Szerződés esetén a Kereskedő pénztárában biztosított fizetési módon fizesse meg. A Gondoskodási Díj megfizetését a Szolgáltató a Vásárló által megadott elektronikus levelezési címre küldött elektronikus számlával nyugtázza. A BBox Vásárlói Gondoskodás igénylése mindaddig, amíg a Vásárló nem fizeti meg hiánytalanul a Gondoskodási Díjat, csak a Vásárló ajánlatának minősül. Ilyen esetben a Szolgáltató, ahhoz képest, hogy a Vásárló a BBox Vásárlói Gondoskodás igénylésétől számított 15 (tizenöt) napon belül megfizeti-e a Gondoskodási Díjat, a Vásárlót arról tájékoztatja, hogy a Szolgáltatási Szerződés megkötésére irányuló ajánlatát elfogadja, vagy elutasítja.

2.5. A Készülék megvásárlásával egyidejűleg igényelt BBOX Vásárlói Gondoskodás esetén, illetve Dobozos Termék megvásárlása esetén a Kereskedő jogosult a Gondoskodási Díjat, a Készülék vételárával együtt a Vásárlótól átvenni. A Kereskedő (i) a Vásárló által megjelölt Készülék(ek) egyedi azonosításához szükséges adatokat, (ii) a BBOX Vásárlói Gondoskodás Vásárló által választott időtartamát, (iii) a Vásárló által választott szolgáltatási csomag típusát, (iv) a Készülék(ek)re vonatkozó kötelező, vagy a gyártó által ennél hosszabb időre vállalt garancia időtartamát, valamint (v) a Vásárló nevét (cégnevét), lakcímét (székhelyét, telephelyét, fióktelepét), telefonszámát, és e-mail címét rögzíti a Vásárlóval kötendő Szolgáltatási Szerződésben, valamint ezzel egyidejűleg a Szolgáltató informatikai rendszerében. A Gondoskodási Díj megfizetését követően a Kereskedő a Vásárló részére átadja a Szolgáltató által kiállított számla és a Szolgáltatási Szerződés egy-egy eredeti példányát és a BBOX Vásárlói Gondoskodás Vevőtájékoztatóját, valamint a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatóját, ha utóbbi esetben a Vásárló Baleseti Garancia Szolgáltatást is nyújtó Szolgáltatási Szerződést kötött valamely Hordozható Készülékére. A Vásárló a Vevőtájékoztató és a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatójának átvételét, valamint az ÁSzF megismerését és annak magára nézve kötelezőként való elfogadását a Szolgáltatási Szerződés megkötésekor igazolja.

2.6. A Készülék megvásárlását követően távértékesítési rendszereken (Portál, TeleCenter vagy Dobozos Termék) keresztül igényelt BBOX Vásárlói Gondoskodás esetén a Szolgáltató a Vásárlóra, a Vásárló által megjelölt Készülék(ek)re, valamint a Vásárló által igényelt BBOX Vásárlói Gondoskodás jellemzőire vonatkozó, a fenti 2.5 pontban foglalt adatokat, valamint a Szolgáltatási Szerződés létrejöttének visszaigazolását a Portálon keresztül vagy Dobozos Termék megvásárlásával megkötött Szolgáltatási Szerződés esetén elektronikus formában, a Vásárló által megadott elektronikus levelezési (e-mail) címre, míg a TeleCenter-en keresztül megkötött Szolgáltatási Szerződés esetén ajánlott tértivevényes postai küldeményként, a Vásárló által megadott lakcímre juttatja el. A jelen ÁSzF és a Vevőtájékoztató, illetve szükség esetén a Hordozható Készülékek Önrész Tájékoztatójának egy-egy példányát a Szolgáltató az igénybe vett távközlő eszköznek megfelelő módon és formában bocsátja a Vásárló rendelkezésére.

2.7. A Készülék megvásárlását követően igényelt BBOX Vásárlói Gondoskodás esetén a Vásárló jogosult a Szolgáltató által működtetett távértékesítési rendszeren keresztül megkötött Szolgáltatási Szerződéstől, a 2.6 pont szerinti tájékoztatás kézhezvételétől számított 15 (tizenöt) munkanapon belül, a Szolgáltató postai címére (1307 Budapest, Pf.: 30.) vagy e-mail címére (elallas@businessbox.hu) küldött írásbeli nyilatkozattal elállni, mely esetben a Szolgáltató vagy Dobozos Termék vásárlása esetén maga a Kereskedő a Vásárló által megfizetett Gondoskodási Díjat bankkártyára történő visszatérítéssel vagy banki átutalás útján visszafizeti a Vásárló részére, a Vásárló által megadott bankszámlára.

2.8. A jelen ÁSzF a Kereskedő üzlethelyiségeiben kifüggesztésre kerül, továbbá a Portálon is elérhető és letölthető. Az ÁSzF egy papíralapú példányát a Vásárló erre irányuló kifejezett kérése esetén a Kereskedő a Szolgáltatási Szerződés megkötésével egyidejűleg a Vásárló részére átadja.

2.9. A Vásárló a Szolgáltatási Szerződés megkötése alkalmával választja ki, hogy

2.9.1. az Asszisztencia- és a Kiterjesztett Garancia Szolgáltatást magában foglaló PREMIUM Vásárlói Gondoskodás (ld. 3.2 pont), vagy

2.9.2. az Asszisztencia-, a Kiterjesztett Garancia- és a Baleseti Garancia Szolgáltatást magában foglaló EXCLUSIVE Vásárlói Gondoskodás (ld. 3.3 pont), vagy

2.9.3. az Asszisztencia- és a Baleseti Garancia Szolgáltatást magában foglaló BALESETI Vásárlói Gondoskodás (ld. 3.4 pont) nevet viselő szolgáltatáscsomagot vásárolja meg.

3. A BBox Vásárlói gondoskodás szolgáltatásai

3.1. A Szolgáltató a BBOX Vásárlói Gondoskodás keretében a 3.2, 3.3, 3.4 és 3.5 pont szerinti szolgáltatási csomagokat nyújtja, melyek alapján a Vásárló eltérő szolgáltatásokra jogosult. A Vásárló által választott szolgáltatási csomagot a Szolgáltatási Szerződés, illetve a Szolgáltatási Szerződés létrejöttének 2.6 pont szerinti visszaigazolása rögzíti.

3.2. A BBox PREMIUM Vásárlói gondoskodás szolgáltatás keretében a Vásárló:

3.2.1. a Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától kezdve és a Készülék Rendeltetésszerű Használat mellett felmerülő Működési Hibája, vagy Baleseti Meghibásodása esetén jogosult Asszisztencia Szolgáltatásra, függetlenül attól, hogy a Működési Hiba bekövetkezésére a kötelező jótállás vagy gyártói garancia ideje alatt, vagy annak lejártát követően kerül sor;

3.2.2. a Készülékre vonatkozó kötelező jótállás, vagy a gyártó és/vagy a Készülék forgalmazója által ennél hosszabb időre vállalt gyártói garancia Vásárló által megadott lejártát követően jogosult Kiterjesztett Garancia Szolgáltatásra;

3.3. A BBox EXCLUSIVE Vásárlói gondoskodás szolgáltatás keretében a Vásárló:

3.3.1. a Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától kezdve és a Készülék rendeltetésszerű használat mellett felmerülő Működési Hibája, vagy Baleseti Meghibásodása esetén jogosult Asszisztencia Szolgáltatásra, függetlenül attól, hogy a Működési Hiba bekövetkezésére a kötelező jótállás vagy gyártói garancia ideje alatt, vagy annak lejártát követően kerül sor;

3.3.2. a Készülékre vonatkozó kötelező jótállás, vagy a gyártó és/vagy a Készülék forgalmazója által ennél hosszabb időre vállalt gyártói garancia Vásárló által megadott lejártát követően jogosult Kiterjesztett garancia Szolgáltatásra;

3.3.3. a Készülék megvásárlásával egyidejűleg kötött Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától kezdve, a Készülék megvásárlását követően (pl. távértékesítés keretében) kötött Szolgáltatási Szerződés esetén pedig a Várakozási Idő leteltét követően, és a Készülék Baleseti Meghibásodása esetén jogosult Baleseti Garancia Szolgáltatásra.

3.4. A BBox BALESETI Vásárlói gondoskodás szolgáltatás keretében a Vásárló

3.4.1. a Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától kezdve és a Készülék Rendeltetésszerű Használat mellett felmerülő Működési Hibája, vagy Baleseti Meghibásodása esetén jogosult Asszisztencia Szolgáltatásra, függetlenül attól, hogy a Működési Hiba bekövetkezésére a kötelező jótállás vagy gyártói garancia ideje alatt, vagy annak lejártát követően kerül sor;

3.4.2. a Készülék megvásárlásával egyidejűleg kötött Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától kezdve, a Készülék megvásárlását követően (pl.: távértékesítés keretében) kötött Szolgáltatási Szerződés esetén pedig a Várakozási Idő leteltét követően, és a Készülék Baleseti Meghibásodása esetén jogosult Baleseti Garancia Szolgáltatásra.

3.5. A Szolgáltató – Asszisztencia Szolgáltatása keretében – a Készülék kijavításával, illetve kicserélésével járó valamennyi ügyintézést vállalja. A Vásárlót a Gondoskodási Díj megfizetésén túl – az 5.2. pontban foglaltak kivételével – nem terheli semmi egyéb díj vagy költség viselése vagy megfizetése.

3.6. A Szolgáltató a Készülék Működési Hibájának / Baleseti Meghibásodásának az elhárításával összefüggésben felmerülő csere-, javítási és/vagy pótlási költségek fedezésére megfelelő biztosítási fedezettel rendelkezik, melynek megfelelően ezeket a költségeket, a Szolgáltató által a Vásárlók javára kötött csoportos biztosítási szerződés alapján a Biztosító fedezi, az 5.2. pont alapján a Vásárlót terhelő szállítási-, javítási- és csereköltségek, valamint a Készülék Baleseti Meghibásodása esetén az Önrész kivételével, ha a jelen ÁSzF úgy rendelkezik.

3.7. A Szolgáltató kötelezettségei hatékonyabb teljesítése érdekében jogosult alvállalkozókat, beszállítókat foglalkoztatni. Alvállalkozói munkavégzéséért Szolgáltató úgy felel, mintha azt maga végezte volna el.

4. A BBox Vásárlói gondoskodás területi és időbeli hatálya

4.1. A BBox Vásárlói gondoskodás területi hatálya Magyarország területére terjed ki, melynek megfelelően a Szolgáltató Magyarország területén belül bekövetkezett Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás esetén, Magyarország területén belül vállalja a BBox Vásárlói gondoskodás teljesítését. Az ÁSzF alkalmazásában a magyar lobogó / felségjel alatt közlekedő légi- és vízi járművek fedélzete nem minősül Magyarország területének.

4.2. A Készülékre vonatkozó BBox Vásárlói gondoskodás, a Vásárló választásához képest, a - Készülék típusától függően - Készülék legfeljebb 2, 3, 4 illetve 5 éves koráig terjedő határozott időtartamra szól. A BBox Vásárlói gondoskodás határozott időtartamát a Szolgáltatási Szerződés, valamint a Szolgáltató által kiállított számla, illetve a Szolgáltatási Szerződés létrejöttének 2.6 pont szerinti visszaigazolása rögzíti.
FIGYELEM! A Szolgáltató BBox Vásárlói gondoskodás szolgáltatása a Vásárló által választott szolgáltatási csomaghoz képest – PREMIUM és EXCLUSIVE csomagok választása esetén – kezdődik meg már a Szolgáltatási Szerződés megkötésének pillanatától.
FIGYELEM! A Készülék megvásárlását követően (pl. távértékesítés keretében) kötött, EXCLUSIVE csomagot tartalmazó Szolgáltatási Szerződés esetén a Baleseti garancia Szolgáltatás csak a Várakozási Idő leteltével kezdődik meg.

4.3. A BBox Vásárlói gondoskodás függetlenül attól, hogy annak hatálya alatt sor került-e a 3. számú fejezetben meghatározott szolgáltatás(ok) igénybe vételére, legkésőbb a Szolgáltatási Szerződésben feltüntetett határozott időtartam utolsó napjának 24 órakor megszűnik.

4.4. A 4.2. ponttól eltérően a Készülék új Készülékre való kicserélése esetén, a cserekészülék Vásárlónak való átadásával, a Szolgáltatási Szerződés és ezzel a BBox Vásárlói gondoskodás megszűnik. A jelen ÁSzF alkalmazásában a Készülék új Készülékre való cseréje a Szolgáltatási Szerződés teljesítésének minősül, ezért a Szolgáltatási Szerződés fenti okból való megszűnése esetén, a Gondoskodási Díj teljes összege megilleti a Szolgáltatót. A Vásárló azonban jogosult az új készülékre vonatkozóan külön megvásárolni a BBox Vásárlói gondoskodást, a Szolgáltatóval kötött erre vonatkozó újabb Szolgáltatási Szerződés keretében.

4.5. Ha a gyártó / forgalmazó a Készüléket a jótállás (garancia) keretében új készülékre cseréli, és emiatt az eredeti jótállási (garancia) idő meghosszabbodik, a BBox Vásárlói gondoskodás a cserekészülékre is kiterjed, azonban csak a kicserélt Készülékre megkötött Szolgáltatási Szerződésben feltüntetett eredeti időtartam lejáratáig.

4.6. Ha a Vásárló a jótállásra (garanciára) vonatkozó jogainak gyakorlása során eláll a Készülék megvásárlására kötött szerződéstől, ezzel a Szolgáltatási Szerződés is megszűnik. Ha a Vásárló az elállási jog gyakorlásáról írásban vagy a TeleCenter-en keresztül szóban értesíti a Szolgáltatót, a Szolgáltató a befizetett Gondoskodási Díjnak a Szolgáltatási Szerződés határozott idejéből hátra lévő egész évekre eső arányos részét a Vásárló részére visszatéríti.

4.7. Ha a Készüléket a jótállás (garancia) keretében nem új készülékre cserélik, hanem e helyett a Vásárlónak csereutalványt adnak, úgy az eredeti Készülék után a Vásárló által fizetett Gondoskodási Díj időarányos része beszámításra kerül a csereutalvány felhasználásával vásárolt új készülék Gondoskodási Díjába.

4.8. A BBox Vásárlói gondoskodás szolgáltatásával érintett Készülék(ek) öröklése, valamint elidegenítése (pl. eladása, elcserélése, vagy elajándékozása) esetén, a Vásárló örököse(i), valamint a Készülék új tulajdonosa(i) a BBox Vásárlói gondoskodás igénybevételére való jogosultság tekintetében a Vásárló helyébe lép(nek) és saját nevükben folytatják a szolgáltatási jogviszonyt.

5. A Vásárlói igény érvényesítése és annak korlátozása, Önrész

5.1. A Szolgáltató vállalja a BBox Vásárlói gondoskodás teljesítését, amennyiben

5.1.1 a Vásárló a vélt vagy valós Működési Hibát / Baleseti Meghibásodást a 6.1. – 6.3. pontokban foglaltaknak megfelelően a Szolgáltatónak bejelentette,

5.1.2 a Vásárló a Szolgáltatóval és/vagy annak megbízottjával a valóságnak megfelelően és hiánytalanul minden olyan lényeges információt közölt, illetve rendelkezésére bocsátott minden olyan dokumentációt, amely szükséges a Szolgáltató ÁSzF szerinti kötelezettségeinek teljesítéshez,

5.1.3 a Vásárló enyhe gondatlansága miatt bekövetkezett Baleseti Meghibásodás esetén a Vásárló az Önrészt a Szolgáltatónak maradéktalanul megfizette, és

5.1.4 nem áll fenn olyan az 5.2. pontban meghatározott körülmény, amely a Szolgáltató teljesítését kizárná.

5.2. FIGYELEM! A Készülékben az alábbi, vagy az alábbi okból bekövetkezett Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás esetén a Készülék szállítási-, javítási-, illetve szükség esetén csereköltségeit a Vásárló köteles viselni, azzal, hogy a BBox Vásárlói gondoskodás ilyen esetben is kiterjed a Készülék szállításának, javításának, szükség esetén cseréjének a megszervezésére:

5.2.1. a Készülék kiegészítő alkatrészeinek, kellékeinek meghibásodása (pl. távirányító, akkumulátor, külső vezetékek meghibásodására stb.), ide nem értve az eredeti (nem hamisított) Apple márkanév alatt forgalmazott készülékekben található akkumulátor meghibásodását vagy elhasználódását;

5.2.2. a Készülék elhasználódó alkatrészeinek elhasználódása (pl. tinta, toner, lézernyomtatók elhasználódó egységei, adat-, videó- és multimédia projektorok lámpái stb.);

5.2.3. azok a Működési Hibák / Baleseti Meghibásodások, melyek elhárítása, javítása más szerződés (pl. szállítási-, karbantartási-, biztosítási szerződés), illetőleg törvényi vagy gyártói jótállás (garancia) vagy szavatosság alapján követelhető;

5.2.4. elektronikus adatfeldolgozó berendezésen vagy adathordozó eszközön tárolt adatok, állományok törlése, elveszése, torzulása, tönkremenetele bármely okból (pl. számítógépvírus, erős mágneses tér, hibás programozás, módosítás, kódolás, manipulálás stb.);

5.2.5. a Készülék elvesztése, elveszése, eltűnése, ellopása, elrablása, elhagyása, kopása, tisztítása, nem Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás miatti javítása, restaurálása;

5.2.6. a Készülék rendeltetésszerű használatát, működés közbeni élvezeti értékét nem befolyásoló esztétikai hibák (pl. karcolás, horpadás, színváltozás stb.);

5.2.7. a személyi számítógépeken futó szoftverek meghibásodásai, működési zavarai (pl. hibás programok, elveszett adatok stb.);

5.2.8. a Vásárló 7.1. pontban előírt kötelezettségeinek nem teljesítésével összefüggésben álló Működési Hibák;

5.2.9. idegen tárgyak, amelyek a Készülék használata szempontjából nem kívánatosak, Készülékbe való helyezése, erőltetése (pl. notebook billentyűzetén hagyott tárgyak stb.);

5.2.10. a Vásárló vagy vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozója (Ptk. 8:1. § (1) bek. 1. pont) jogellenes és szándékos vagy súlyosan gondatlan cselekedetével vagy mulasztásával összefüggésben álló Működési Hibák / Baleseti Meghibásodások (pl. a gyártó használati utasításában rögzített, a Készülék használatára, karbantartására, tárolására vonatkozó előírások figyelmen kívül hagyása stb.);

5.2.11. a Készülék szakszerűtlen kezelése, üzembe helyezése, szétszerelése, átalakítása;

5.2.12. szándékos rongálás és háziállat okozta Működési Hibák / Baleseti Meghibásodások (pl.: a Készülékre vonatkozó, a gyártó által kiadott használati utasításban foglaltak be nem tartása stb.);

5.2.13. ha a Vásárló a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás elhárítása, illetőleg csökkentése érdekében nem úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható, továbbá, ha a Vásárló akár írásban, akár szóban vagy megtévesztő adatokat közölt a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás bejelentése során;

5.2.14. a Készülék szállítása során bekövetkezett károsodás okozta Működési Hibák / Baleseti Meghibásodások;

5.2.15. tartós túlterhelés, tartós túladagolás és egyébként a használati utasításban szereplő előírásoktól való eltérés;

5.2.16. a Készülék nem háztartási jellegű vagy külföldön történő használata;

5.2.17. tartós időjárási hatások, amelyekkel az évszak és a helyi viszonyok alapján számolni kell;

5.2.18. tűz és elemi károk (földrengés, árvíz, vihar, hónyomás, villámcsapás stb.), továbbá természeti- vagy ipari katasztrófa és egyéb vis major okozta Működési Hibák / Baleseti Meghibásodások;

5.2.19. a Készülék üzembe-, újra üzembe helyezése, rendszeres karbantartása, szervizelése, beállítása, ellenőrzése, módosítása, tisztítása;

5.2.20. a Készülékhez helytelenül csatlakoztatott elektromos, gáz vagy vízellátás, vagy jelkapcsolat hibája miatt, illetve ezen esetekben fellépő üzemzavar vagy külső kábelek, jeladók hibája, továbbá a hálózati áramingadozás, túlfeszültség okozta károk;

5.2.21. pixelesedés és a képernyő beégése;

5.2.22. a Készülék kopása, fokozatos elhasználódása vagy korróziója miatti meghibásodása (pl. ha a Készülék huzamos ideig nedves felülettel érintkezik, vagy párás környezetnek van kitéve stb.);

5.2.23. a Készüléket birtokló 16 éven aluli kiskorú személy tevékenysége, mulasztása vagy bármilyen egyéb magatartása miatti meghibásodás, amely az idő alatt következik be, amikor a Készülék 16 év alatti személy birtokában van (ide értve különösen az iskolában történő lopás vagy rongálás eseteit, amennyiben a Készülék az esemény alkalmával a Vásárló 16 év alatti személy birtokában volt);

5.2.24. a Készülék olyan meghibásodása, amely abból ered, hogy a Készüléket olyan helyen és módon hagyták, tárolták vagy használták, amely nyilvánvalóan magában rejtette a Baleseti Meghibásodás bekövetkezésének veszélyét (pl. a Készüléket jármű̋ tetején, motorházán vagy csomagtartóján, illetve egyéb külső̋ részén hagyják, medence szélére rakják stb.), valamint ha a Készüléket különös figyelmet igénylő tevékenység közben használják, vagy nem a lehető legnagyobb elővigyázatossággal viselik (pl.: közlekedés, sportolás, fizikai munkavégzés, járművezetés, tömegközlekedési eszközről való fel-leszállás, valamit úttesten való gyalogos közlekedés ill. átkelés közben, stb.).

5.2.25. a Készülék olyan meghibásodása, amely abból ered, hogy azt Rendeltetésszerű Használatára alkalmatlan személynek (pl. csecsemőnek, kisgyermeknek stb.) adták át, vagy tették hozzáférhetővé;

5.2.26. olyan Készülék meghibásodása, amelyeknek az IMEI vagy sorozatszámát már nem lehet azonosítani, és a sérülés természete nem támasztja alá az IMEI vagy sorozatszám megsemmisülését vagy azonosíthatatlanná válását, illetve amelyeknek illetéktelenül módosították az IMEI-számát vagy sorozatszámát, vagy ezen illetéktelen módosítást megkísérelték;

5.2.27. olyan Készülék meghibásodása, amelyből eltávolították, illetve amelyben feltörték, vagy illetéktelenül módosították vagy kicserélték a szoftver vagy integrált áramkör szerinti gyártói vagy szolgáltatói biztonsági elemet (pl. az ún. SIM lock illetéktelen feloldása);

5.2.28. a Készülék olyan meghibásodása, amely abból adódik, hogy az eredeti hiba észlelését követően a Készüléket tovább használták;

5.2.29. a Készülék olyan okból és körülmények között hibásodik meg, ami miatt és ahol a balesetek előfordulása kirívóan magas (pl. Sport- vagy más tömegrendezvényeken, koncerteken, létrán, vagy más veszélyes, fizikai munkavégzés közben való készülékhasználat stb.);

5.2.30. a Készülék olyan körülmények között hibásodik meg, ahol annak használatára konkrét tiltás van érvényben (pl. benzinkút területe, repülőgépen való utazás során stb.);

5.2.31. olyan meghibásodásnak minősülnek, amelyek eseményei és azok következményei nem felelnek meg az ÁSZF-ben rögzített “1.3 Baleseti Meghibásodás” fogalmának;

5.2.32. a Készülék meghibásodás a abból adódik, hogy azt folyadék érte, függetlenül attól, hogy a Felhasználó betartotta az összes szükséges gyártói előírást. Ez a kizárás nem alkalmazandó a Baleseti Garancia szolgáltatást tartalmazó EXCLUSIVE és BALESETI Vásárlói gondoskodás csomagok esetén, amennyiben a Készülék a jelen Általános Szolgáltatási Feltételek szerinti Baleset következtében érintkezik folyadékkal és ez okból hibásodik meg;

5.2.33. a kizárólag Kiterjesztett Garancia szolgáltatást tartalmazó PREMIUM Vásárlói Gondoskodás esetén bármilyen külső behatás, sérülés, illetve folyadék hatására keletkező meghibásodás, abban az esetben is, ha a gyártó által közölt bármilyen információ szerint a Készülék – bizonyos feltételek mellett - vízálló.

5.3. FIGYELEM! Kizárólag a hordozható készülékek (Mobiltelefon, Tablet, Kamera, Fényképezőgép, Notebook) Baleseti Meghibásodása esetén a Baleseti Garancia Szolgáltatás alapján a Vásárló javításra vagy cserére az alábbiak szerint jogosult:

5.3.1. Amennyiben bizonyítják, hogy

5.3.1.1. a Balesti Meghibásodást nem a Készülék jogszerű használója vagy vele közös háztartásban élő hozzátartozója okozta, vagy

5.3.1.2. a baleset egyúttal a Készülék jogszerű használójának személyi sérülésével is járt, vagy

5.3.1.3. közlekedési eszköz (jármű) balesetével együttesen következett be;

5.3.1.4 a Készülék biztonságáról folyamatosan, így a baleset ideje alatt is gondoskodtak, azaz minősített, ütésálló védelmet nyújtó tokban vagy táskában hordták, így a Készüléken nincs olyan korábbi sérülés, karc, horzsolás, ami a baleset előtt keletkezett,

úgy a Vásárló a Készülék javítására vagy cseréjére Önrész megfizetése nélkül jogosult.

Az önrész alóli mentesülés csak akkor érvényesíthető az ütésálló tokra vagy táskára való hivatkozással, ha a Baleset idején használt védőtokot vagy táskát elküldi a Szolgáltató számára, továbbá ha a tok vagy táska sérülése bizonyítja, hogy a készülék a baleset idején a tokban vagy táskában volt. Amennyiben a meghibásodásban valamilyen folyadék szerepet játszik, akkor az önrész alóli mentesülés nem érvényesíthető az ütésálló védőtokra vagy táskára való hivatkozással!

5.3.2. Amennyiben a Baleseti Meghibásodást a Készülék használója vagy vele közös háztartásban élő hozzátartozója nem szándékosan, hanem pl. figyelmetlenségből, feledékenységből vagy ügyetlenkedésből okozta (pl. kezelési hiba vagy leejtés), a Vásárló a javításra vagy cserére bruttó 25.000 Ft Önrész megfizetése mellett jogosult. Az Önrész megfizetésére az köteles, aki a Szolgáltatási Szerződését megkötötte.

5.3.3. Amennyiben a Szolgáltató a Vásárló által a Szolgáltatóval valaha kötött valamely Szolgáltatási Szerződés tárgyát képező valamely Készülékre korábban Önrész köteles Baleseti Garancia Szolgáltatást nyújtott, úgy a következő Önrész köteles Baleseti Meghibásodás esetén bruttó 50.000 Ft, míg a harmadik és minden további Baleseti Meghibásodás alkalmával 100.000 Ft Önrész, de legfeljebb a javítás- vagy csere költsége a Vásárlót terheli.

5.3.4. A Vásárló mentesül az Önrész megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a Készüléket megfelelően óvták a sérüléstől, azaz a baleset (pl. leejtés) idején a Készülék a gyári vagy a megfelelő mechanikai védelemre felkészített tokjában vagy táskában volt.

6. A BBox Vásárlói gondoskodás teljesítésének részletes szabályai

Vélt vagy valós Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás észlelése esetén a Vásárló köteles haladéktalanul, de legkésőbb a felfedezéstől számított 2 (kettő) munkanapon belül ezt a körülményt bejelenteni a Szolgáltatónak. A Készülékkel kapcsolatos bejelentéseit a Vásárló ügyfélfogadási időben a TeleCenter-en, illetve a nap 24 órájában a Portálon keresztül vagy e-mailben teheti meg.

6.1. Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:
Telefonszám: +36 (1) 44 33 660
Internetes honlap: www.businessbox.hu
E-mail cím: hibabejelentes@businessbox.hu
Ügyfélfogadási idő: H-P 9:00-17:00 óra között (Az ügyfélfogadási időn túl üzenetrögzítő rögzíti a hívást.) A Szolgáltató telefonos ügyfélszolgálatának fenti elérhetőségei a Szolgáltatási Szerződés Vásárlói példányán is fel vannak tüntetve.

6.2. A 6.1. pont szerinti bejelentésnek tartalmaznia kell legalább:
– a Vásárló nevét, valamint szerződésszámát;
– a Készülék megnevezését (pl. hűtőszekrény, televízió, notebook);
– a Készülék egyedi azonosítására alkalmas adatokat (pl. gyári szám);
– a hibajelenség részletes leírását és
– a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás felmerülésének vélelmezett okát.

6.3. A Vásárló bejelentésével a Szolgáltató érdemben csak azt követően tud foglalkozni, hogy a Vásárló az ügyfél minőségét a Szolgáltatási Szerződésben feltüntetett szerződésszámmal vagy más megfelelő módon igazolta.

6.4. A 10 kg-nál nehezebb Készülék esetén, a Szolgáltató, megbízottja útján, megkísérli a Működési Hibát / Baleseti Meghibásodást a helyszínen elhárítani. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a Szolgáltató gondoskodik a Készülék el-, és visszaszállításáról is.

6.5. A 10 kg-nál könnyebb Készülékek esetén a Szolgáltató nem vállalja a Készülék el-, és visszaszállításának a megszervezését, ilyen esetben a hibabejelentés megtételével egyidejűleg a Szolgáltató közli a Vásárlóval, hogy melyik, a Vásárló lakóhelyéhez legközelebb eső szakszervizbe kell a Vásárlónak bevinnie a Készüléket. Amennyiben a hibabejelentéssel érintett Készülék esetében a gyári jótállás még nem járt le, azaz a Készülék működési hibájának elhárítása a forgalmazó kötelezettsége, a Szolgáltató a Vásárló hibabejelentését továbbítja a forgalmazónak. Ilyen esetben úgy kell tekinteni, mintha a Vásárló a hibát és javítási igényét közvetlenül a forgalmazónak jelentette volna be.

6.6. A Szolgáltató köteles minden tőle ésszerűen elvárható erőfeszítést megtenni annak érdekében, hogy a Vásárló által bejelentett és a Szolgáltató hibabehatároló eljárása eredményeként valósnak bizonyult Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás elhárítása, annak bejelentésétől számított legfeljebb 15 (tizenöt) napon belül megtörténjen. Nem minősül a Szolgáltató késedelmének, ha a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás fenti határidőn belüli elhárítására a Szolgáltató érdekkörén kívül eső okból, pl. alkatrészhiány vagy a szerviz késedelme, ill. mulasztása miatt nem kerülhet sor.

6.7. Ha a kivizsgálás vagy kijavítás kizárólag a helyszínen, a Vásárló helyiségében és a Vásárló által meghatározott időpontban lehetséges, vagy ha a kijavítás időpontjában a Szolgáltató és/vagy megbízottja és a Vásárló megállapodott, és a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás kijavítása a meghatározott időpontban a Szolgáltató érdekkörén kívül eső okok miatt nem volt lehetséges, úgy a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás elhárítására a 6.6. pont szerint rendelkezésre álló határidő, a Szolgáltató érdekkörén kívül eső okból alkalmatlannak bizonyult időponttól a Vásárló által megjelölt és számára alkalmas új időpontig terjedő időszakkal meghosszabbodik.

6.8. A Vásárló a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás kijavítását a BBox Vásárlói gondoskodás időtartama alatt korlátlan alkalommal jogosult igényelni. Ugyanakkor a Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Készülék javításának vagy cseréjének indokoltságáról szóló döntést maga hozza meg. A Szolgáltató döntését a Vásárló köteles tudomásul venni. Javítás esetén a Készülék hibás alkatrészei, csere esetén a kicserélt Készülék a Szolgáltató tulajdonába kerülnek.

6.9. FIGYELEM! Ha a Készülék javítása nem lehetséges vagy nem gazdaságos, és a Szolgáltató a Kiterjesztett Garancia Szolgáltatás vagy a Baleseti Garancia Szolgáltatás keretében a Készüléket ugyanolyan márkájú és típusú vagy ennek hiányában azonos műszaki paraméterű új készülékre cseréli, ennek a Biztosító által viselt költsége nem haladhatja meg a Készülék eredeti vásárláskori bruttó vételárát.

6.10. A 4.5. pont értelmében csere esetén (de ide nem értve a gyártó/forgalmazó általi garanciális cserét) a Szolgáltatási Szerződés és a BBox Vásárlói gondoskodás a kicserélt Készülékre vonatkozóan megszűnik. A Vásárló azonban jogosult az új Készülékre vonatkozóan ismételten megvásárolni a BBox Vásárlói gondoskodást.

6.11. A Szolgáltatási Szerződés megkötésével a Vásárló megbízza a Szolgáltatót, hogy garanciális és szavatossági körbe eső esetekben, Asszisztencia szolgáltatása keretében, helyette és nevében eljárjon a Készülék forgalmazójánál / gyártójánál / márkaszervizénél, ha a Működési Hiba bekövetkezésére a kötelező jótállás vagy gyártói garancia ideje alatt kerül sor. A Szolgáltató a Vásárló fentiek szerinti megbízása alapján minden olyan nyilatkozat megtételére jogosult, mely a garanciális és szavatossági igények Vásárló nevében való érvényesítése érdekében szükséges.

6.12. Amennyiben a Működési Hiba mielőbbi elhárítása érdekében (pl. a szavatosságra köteles gyártó / forgalmazó indokolatlan késedelme miatt) a Szolgáltató megelőlegezi a Készülék javítási- vagy csereköltségeit és a Működési Hibát a Készülék gyártója / forgalmazója szavatosság körében lett volna köteles elhárítani, a Szolgáltatót illetik mindazok a szavatossági jogok, és a hozzájuk kapcsolódó követelések, amelyek a Vásárlót illeték meg a Készülék gyártójával / forgalmazójával szemben.

7. A Vásárló kötelezettségei

7.1. A Vásárló köteles saját maga, vagy mások megbízásával gondoskodni arról, hogy a Készülék (i) műszakilag kifogástalan, üzemképes állapotban legyen tartva, (ii) gondos karbantartása és állagmegóvása biztosítva legyen, (iii) tartósan vagy szándékosan a műszakilag megengedhető mértéken túl ne legyenek terhelve és (iv) az üzemeltetése a gyártó utasításai szerint történjen.

7.2. Vélt vagy valós Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás észlelése esetén a Vásárló köteles minden tőle telhetőt megtenni annak érdekében, hogy a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás következményeit elhárítsa vagy enyhítse, ennek során és amennyiben a körülmények megengedik, köteles a szükséges teendőkről előzetesen egyeztetni a Szolgáltatóval.

7.3. A Vásárló köteles együttműködni a Szolgáltatóval, és amennyiben ez tőle elvárható, köteles a Szolgáltatónak a Készülékre és a Működési Hibára / Baleseti Meghibásodásra vonatkozóan mindenféle vizsgálatot engedélyezni és lehetővé tenni.

8. Eljárás a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás jellegével kapcsolatos vita esetén

8.1. Ha a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás jellegét illetően a Szolgáltató és a Vásárló között vita merül fel, a Vásárló kifogásait akár szóban, akár írásban bejelentheti a Szolgáltatónak az ügyfélszolgálaton keresztül.

8.2. Ha a Szolgáltató a Vásárló kifogásaira, annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb 3 (három) munkanapon belül köteles telefonon, vagy – a Vásárló ezirányú kifejezett kérése esetén – írásban értesíteni a Vásárlót. Amennyiben a Szolgáltató megítélése szerint a Működési Hiba / Baleseti Meghibásodás ténye, jellege, illetve keletkezésének időpontja megállapításához, vagy az érdemi állásfoglalás érdekében egyébként is szükséges különleges szakértelem, jogosult külső szakértőt bevonni. Ebben az esetben a Szolgáltató erről a körülményről a Vásárlót a bejelentéstől számított 3 (három) munkanapon belül értesíteni, a szakvéleménnyel alátámasztott álláspontját pedig a Vásárló bejelentését követő 30 (harminc) napon belül részére megküldeni köteles.

8.3. További vita esetén a Vásárló a helyi Békéltető Testülethez, valamint – a 10.4 pontra figyelemmel – bírósághoz fordulhat.

9. Adatvédelem és közvetlen üzletszerzési tevékenység

9.1. Ha a jelen ÁSzF (ld. 9.2 pont), illetve a Szolgáltatási Szerződés, valamint a Vásárló megfelelő nyilatkozata eltérően nem rendelkezik, a Szolgáltató kizárólag a jelen ÁSzF alapján vállalt szerződéses kötelezettségei teljesítése érdekében kezeli a Vásárlónak a 2.5 pontban meghatározott személyes adatait. A Szolgáltató a Vásárló személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban, valamint saját Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata alapján kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, valamint megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény, az Európai Parlament és a Tanács 2016. április 27-i (EU) 2016/679 Rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) („GDPR”) valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. Törvény adatvédelemre vonatkozó rendelkezései, valamint az egyéb hatályos jogszabályok adat-, és titokvédelmi rendelkezéseinek érvényre juttatásához szükségesek.

9.2. A Vásárló erre irányuló kifejezett, tájékozott, önkéntes és írásbeli hozzájáruló nyilatkozata alapján a Szolgáltató, illetve annak szerződéses partnerei, a 9.1 pontban meghatározott adatkezelési céltól eltérő célból is kezelhetik a Vásárlók 2.5 pont szerinti adatait, így különösen (i) a Vásárlók közvetlen üzletszerzés célját szolgáló marketing anyagokkal és üzleti ajánlatokkal való megkeresését célzó kapcsolatfelvétel, (ii) a 3.7 pont szerinti biztosítási szerződés teljesítése, (iii) az Önrész köteles Baleseti Garancia Szolgáltatás igénybevétele esetén fizetendő Önrész mértékének megállapítása, illetve (iv) a TeleCenter működtetése céljából.

9.3. A Vásárló a Szolgáltatási Szerződés megkötésével hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait a Szolgáltató, továbbá a Szolgáltatási Szerződés megkötése során a Szolgáltató megbízottjaként közreműködő Kereskedő a 9.1 pontban meghatározott célból kezelje, illetőleg a Szolgáltató a jelen ÁSzF szerinti kötelezettségei teljesítése érdekében és a szükséges terjedelemben, szerződött partnerei, így különösen a szervizek, a felkért szakértők, közvetlen üzletszerző partnerei, a TeleCenter-t működtető partnere, valamint a Biztosító(k) részére átadja.

9.4. A Vásárló a Szolgáltatási Szerződés megkötésével hozzájárul ahhoz, hogy az Önrész köteles Baleseti Meghibásodások miatt teljesített javítások- és cserék tényét az esetleges jövőbeli Önrész köteles javítások- és cserék Önrészének megállapítása céljából a Szolgáltató azt követően is kezelje, hogy a Vásárló Szolgáltatási Szerződése megszűnt. Az adatkezelés célja ilyen esetben a Szolgáltató arra vonatkozó 5.3.3 pont szerinti jogosultságának gyakorlása, hogy a Vásárló egy később kötött Szolgáltatási Szerződése alapján érvényesített Baleseti Garancia Szolgáltatás esetén a Vásárló által fizetendő Önrész mértéke megállapítható és a Vásárlóval megfizettethető legyen.

9.5. A Szolgáltató a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. Törvény (Dmtv.) 3. § (1) bekezdésének a) pontja alapján, jogosult az egykori Vásárlók név- és lakcímadatait, továbbá az egykori Vásárlók által megadott elektronikus levelezési címet is,
a) közvetlen üzletszerzés céljából küldendő – elsősorban elektronikus – küldemények fogadásához való hozzájárulás beszerzése, illetve az ilyen hozzájárulás beszerzését követően
b) közvetlen üzletszerzés célját szolgáló kapcsolatfelvétel céljából
azt követően is felhasználni, hogy az egykori Vásárló Szolgáltatási Szerződése megszűnt. Nem a jelen 9.5 pont, hanem a 9.6 pont szerint közölhető közvetlen megkeresés módszerével reklám az egykori Vásárlóval, ha akár a Szolgáltatási Szerződés alkalmával, akár annak hatálya alatt, akár azt követően, az egykori Vásárló hozzájárult a 9.6 pont szerinti reklámközléshez és ezt a hozzájárulását a 9.8 pont alapján nem vonta vissza,

9.6. A Szolgáltató a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. Törvény (Grtv.) 6. § (1) bekezdése alapján, jogosult arra, hogy közvetlen megkeresés módszerével, így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján, reklámot közöljön a Vásárlókkal, feltéve, hogy ahhoz a Vásárló, mint a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

9.7. A 9.5(b) pont szerinti kapcsolatfelvétel és a 9.6 pont szerinti reklámközlés csak azt a célt szolgálhatja, hogy (i) azon keresztül a Szolgáltató a Vásárló és az egykori Vásárló számára újabb segítségnyújtási (asszisztencia) szolgáltatás(oka)t mutasson be, (ii) a Vásárlót a Készülékhez kapcsolódó hasznos, a Készülék élettartamának meghosszabbítását elősegítő tanácsokkal lássa el, valamint (iii) felajánlja a Szolgáltatási Szerződés szerinti együttműködés olyan újabb területekre való kiterjesztésének a lehetőségét, mely a Vásárló számára további előnyökkel járhat.

9.8. A Vásárló és az egykori Vásárló név- és lakcímadatai, valamint elektronikus levelezési címe – ha törvény eltérően nem rendelkezik – harmadik személy részére akár a 9.5(a) pont szerinti kapcsolatfelvétel vagy kapcsolattartás, akár a 9.6 pont szerinti reklámközlés céljára csak akkor adhatók át, ha ehhez az egykori Vásárló és a Vásárló – az adatokat átvevő személy nevének és tevékenységének ismeretében – előzetesen hozzájárult.

9.9. Az egykori Vásárló és a Vásárló bármikor, korlátozás és indokolás nélkül kérheti adatai 9.5 pont szerinti kapcsolatfelvételi és/vagy közvetlen üzletszerzési célból, illetve a 9.6 pont szerinti reklámközlési célból történő kezelésének a megszüntetését, továbbá megtilthatja adatai harmadik személy részére történő átadását. Erre irányuló kérelmét, valamint annak kizárását, hogy a Szolgáltató részére a jövőben bármilyen közvetlen ajánlatot tartalmazó akár postai, akár elektronikus küldeményt küldjön, a Vásárló írásban, a Szolgáltató postai címére (1307 Budapest, Pf.: 30.) vagy e-mail címére (kapcsolat@businessbox.hu) küldheti. A Szolgáltató ugyanakkor minden elektronikus megkeresés alkalmával is lehetőséget biztosít az egykori Vásárló és a Vásárló részére adatai 9.5 pont szerinti kapcsolatfelvételi és/vagy közvetlen üzletszerzési célból, illetve a 9.6 pont szerinti reklámközlési célból történő kezelésének a megszüntetésére.

10. Az ÁSzF módosítása

10.1. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a jelen ÁSzF-ben foglaltakat alapos okból, így különösen a bel- és külföldi pénzügyi viszonyok, a jogszabályok és hatósági rendelkezések vagy az adott szolgáltatásra vonatkozó működési szabályok és árviszonyok megváltozása, a Biztosítókkal kötött megállapodás(ok) Biztosító(k) általi módosítása esetén, továbbá a Szolgáltató tevékenységére vonatkozó adójogszabályok megváltozása esetén, ahhoz igazodva egyoldalúan módosítsa.

10.2. Az ÁSzF 10.1. pont szerinti módosítása a Vásárló által korábban megkötött Szolgáltatási Szerződéseket nem érinti, ha az ÁSzF módosításának 10.4. pont szerinti közzétételéről szóló írásbeli tájékoztató levél kézhezvételétől számított 30 napon belül a Vásárló írásban jelzi a Szolgáltató felé, hogy az ÁSzF módosítását nem fogadja el, mely esetben az ÁSzF módosításával kapcsolatos egyet nem értését közlő Vásárló Szolgáltatási Szerződésének vonatkozásában az ÁSzF nem módosul.

10.3. Azon Vásárlók vonatkozásában, akik a megadott határidőn belül az ÁSzF módosítása ellen nem emelnek kifogást, az ÁSzF a Szolgáltató által közölt módosított tartalomnak megfelelően, a módosulás hatálybalépésének időpontjában módosul. A Vásárlók hozzájárulását az ÁSzF módosításához ilyen esetben megadottnak kell tekinteni.

10.4. A Szolgáltató az ÁSzF módosulásáról legkésőbb a módosulás hatálybalépését megelőző 45. napig elektronikus úton, vagy postai levélben tájékoztatja a Vásárlókat, annak figyelemfelhívásra alkalmas kiemelésével, hogy (i) a módosított ÁSzF a Kereskedő üzlethelyiségeiben, valamint a Portálon hozzáférhető, illetve megtekinthető, és (ii) adott Vásárló vonatkozásában a módosulás ahhoz képest és csak akkor lép hatályba, ha a Vásárló a tájékoztató levél kézhezvételétől számított 30 napon belül írásban nem jelzi a Szolgáltató felé, hogy a módosítást nem fogadja el.

11. Panaszkezelés

11.1. A Szolgáltatónak a BBox Vásárlói gondoskodás értékesítésével és szolgáltatásával közvetlen kapcsolatban álló tevékenységével vagy mulasztásával, továbbá a Szolgáltatási Szerződés teljesítésével összefüggő panaszát a Vásárló akár szóban, akár írásban bejelentheti a Szolgáltató ügyfélszolgálatán keresztül.

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:
Telefonszám: 06 (1) 44-33-660 (H-P 9:00-17:00 óra között)
Internetes honlap: www.businessbox.hu
E-mail cím: panasz@businessbox.hu

11.2. Ha a Vásárló kifogásaira, panaszára annak bejelentésekor a Szolgáltató nem tud nyomban nyilatkozni, vagy annak kivizsgálása azonnal nem lehetséges, álláspontjáról a Szolgáltató legkésőbb 30 napon belül köteles írásban (elektronikus levél útján) értesíteni a Vásárlót.

11.3. Amennyiben a Vásárló nem elégedett panaszának elintézésével, úgy panasszal élhet a fővárosi és megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségeinél. A fogyasztóvédelmi felügyelőségek illetékességét egyaránt megalapozza a Vásárló lakóhelye, valamint a Szolgáltató székhelye is. A kérelem bármely illetékes felügyelőségnél benyújtható.

11.4. További vita esetén a Vásárló – választása szerint – a lakóhelye szerinti megyei (fővárosi) kereskedelmi- és iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez, valamint a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz fordulhat.

12. Záró rendelkezések

12.1. Jelen ÁSzF teljeskörűen rendezi a Vásárló és a Szolgáltató közötti jogviszonyt. Ezen túlmenően a Szolgáltatóval szemben szolgáltatási, kártérítési vagy egyéb igények érvényesítése – amennyiben törvény által előírt felelősség nem áll fenn – kizárt.

12.2. A jelen ÁSzF és a Szolgáltatási Szerződés, valamint a jelen ÁSzF és 3.2, 3.3, 3.4 és 3.5 pont szerinti szolgáltatási csomagokhoz kapcsolódó Vevőtájékoztatók rendelkezéseinek eltérése esetén a Szolgáltatási Szerződés, illetve a Vevőtájékoztató rendelkezései az irányadóak.

12.3. A Vásárlónak közvetlenül a Készülék gyártójával, eladójával, forgalmazójával, importőrével szemben fennálló törvényes jogait, különös tekintettel a szavatossági jogra és a jótállásra, a Szolgáltató által a jelen ÁSzF alapján biztosított jogok nem érintik.

12.4. A jelen ÁSzF-re Magyarország joga, a jelen ÁSzF-ben nem szabályozott kérdésekben különösen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.), valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

12.5. A jelen ÁSzF-fel vagy azzal összefüggésben, annak megszegésével, megszűnésével, érvényességével vagy értelmezésével kapcsolatban keletkező esetleges vitáikat a Felek megpróbálják elsődlegesen békés úton rendezni.

Budapest, 2019. szeptember 28.

Adatvédelmi Tájékoztató és Szabályzat

2018. május 24.

Mi ez a dokumentum és miért van rá szükség?

Ez a dokumentum a Business Box Kft. Adatvédelmi Tájékoztatója és Szabályzata, amely arról szól, hogyan kezeljük a személyes adatokat.

Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletével egyetértve, közérthetően és tömören kívánjuk tájékoztatni a Business Box-szal kapcsolatba kerülő személyeket arról, miként kezeljük személyes adataikat, azaz, milyen célból, milyen jogalapon, mennyi ideig és milyen adatokat tárolunk látogatóinkról és ügyfeleinkről, valamint milyen jogaik és lehetőségeik vannak a saját adataikkal kapcsolatban.

A Business Box Kft. magára nézve elfogadja és kötelezőnek ismeri el a jelen Szabályzatban foglaltakat.

Bizonyos esetekben azonban arra is szükség lehet, hogy valamilyen rögzített formában (aláírásával vagy online, az “Elfogadom” gombra kattintva) Ön is elfogadja az Adatvédelmi Tájékoztatóban és Szabályzatban foglaltakat.

Tartalomjegyzék

Miért, kinek és milyen adatait kezeljük?

A Business Box a kapcsolatunk során több helyzetben is felkérheti személyes és egyéb típusú adatok megadására. Minden helyzetben csak a legszükségesebb, célnak megfelelő adatokat kérjük, a célok szerinti meghatározott felhasználási idővel.

A Business Box és Adatfeldolgozó partnerei ezeket a személyes adatokat szükség esetén megoszthatják egymással, és a jelen adatvédelmi szabályzat rendelkezéseinek keretein belül felhasználhatják.

Az adatokat anonimizált formájukban felhasználhatjuk a Business Box termékeinek, szolgáltatásainak, tartalomszolgáltatásának, hirdetéseinek és ügyfélkommunikációjának fejlesztéséhez.

Weboldal látogatók

A weboldalaink olvasóinak böngészési adatait (cookie) a weboldal fejlesztésének céljából gyűjtjük és elemezzük, amennyiben a Cookie tájékoztató oldalsávban hozzájárult ehhez. Ha nem járul hozzá, azaz nem fogadja el a cookie-kat, nem gyűjtjük az ön böngészési adatait, kivétel ezalól az ún. Alapvető szükséges cookie-k. További információkat tudhat meg, ha a bal alsó sarokban lévő C (cookie) gombra kattint.

Push üzenet

Ha szeretne rendszeresen hasznos tanácsokat, ajánlatokat kapni előugró üzenetek formájában (számítógépen és mobilon), akkor kattintson az engedélyezés gombra. Ezzel rögzítjük az ön készülékének adatait, amivel jóváhagyja számunkra az üzenetküldést. Ezeket az üzeneteket addig kapja tőlünk, amíg ön vissza nem vonja a hozzájárulását. Ha nem szeretné kapni őket, kattintson az elutasítás gombra, valamint (ha már feliratkozott) a leiratkozás gombra kattintva. Ezt követően nem fogunk önnek ilyen formában üzeneteket küldeni és nem is tartjuk nyilván az ön készülékének adatait.

Hírlevél feliratkozók

Amennyiben szeretné, hogy emailben hasznos tanácsokat, ajánlatokat kapjon tőlünk, neve és email címe megadásával feliratkozhat különböző tematikájú hírlevelinkre. Feliratkozás után adatait addig tároljuk, míg ön vissza nem vonja a hozzájárulását, azaz le nem iratkozik az hírlevelünkről. Ha nem szeretne tőlünk email üzeneteket kapni, akkor a levél végén kattintson a leiratkozás gombra. Ezt követően nem fog tőlünk több emailt kapni és töröljük az email címét.

Regisztrált felhasználók

A regisztráció lehetőségével, visszatérő látogatóink számára szeretnénk kényelmesebbé tenni a szerződéskészítést és adataik áttekintését. A fiókregisztráció során a név, cím telefonszám, email cím, kerül a kezelt adatok közé, amit a fiók törléséig kezelünk. A regisztráció nem kötelező, amennyiben nem szeretné, hogy adatait ily módon is kezeljük egyszerűen ne regisztráljon, valamint ha már regisztrált, belépést követően törölje ügyfélfiókját.

Ajánlatkérő érdeklődők

Ajánlatkérő látogatóink számára eltároljuk a szerződés teljesítéséhez azaz a szerződés későbbi megkötéséhez szükséges adatokat. Ezek az adatok ön neve, email címe, postacíme, telefonszáma. Az ajánlat, a készülék gyári garanciaidejének lejárta előtti 60. napjáig érvényes, így eddig tároljuk ezeket az adatokat. Ha nem szeretné igénybe venni, hagyja figyelmen kívül, és a lejárat előtti 60. napot követően az ajánlattal együtt adatait automatikusan töröljük.

Ügyfelek, vásárlók

Ahhoz, hogy a szerződés elkészülhessen, ügyfeleinktől, vásárlóinktól a szerződés teljesítéséhez szükséges személyes adatokat kezeljük. Ilyen adatok az ön neve, email címe, postacíme, telefonszáma. Hogy megfeleljünk a törvényi előírásnak ( NAV számára a 2003. évi XCII. törvény 47.§-ának (1) bekezdése alapján) ezeket az adatokat a szerződés teljesítésétől számítva legalább 8 évig meg kell őriznünk.

A hordozható készülékekre kötött szerződésekre kerülő személyes adatait az Önrész számítás érdekében szintén megőrizzük a szerződés lejártát követően is.

A Business Box jogos érdeke az önnel való zavartalan kommunikáció fenntartása. Ezért időnként személyes adatok felhasználásával fontos felhívásokat küldünk önnek (például vásárlással kapcsolatos információk, szolgáltatási feltételek, irányelvek módosulása). Annak érdekében, hogy ezeket az adatokat megkapja tőlünk, az ilyen értesítésekről nem tud leiratkozni. Az Ügyfél azonosítása és igénybe vett szolgáltatások meghatározása érdekében, személyes adatait használhatjuk, mint például email címét, lakcímét.

Értékesítési és szervizpartnerek

Ahhoz hogy értékesítési partnereinkkel együtt tudjunk működni, a szerződés teljesítése érdekében adatkezelés szükséges. Ilyen esetben kizárólag a legfontosabb adatokat kezeljük, mint például a név, email cím, postacím, telefonszám, ügyfélfiók felhasználó név. Jogi megfelelésből a kezelt adatok körét legalább  8 évig meg kell őriznünk (NAV számára a 2003. évi XCII. törvény 47.§-ának (1) bekezdése alapján).

Munkavállalóink

A Business Box munkavállalók adatkezelését is komolyan vesszük. Csak a legszükségesebb, közös munkához szükséges - név, email cím, cím, telefonszám adatokat kezeljük. Kilépést követően ezeket az adatokat automatikusan töröljük. Új pozíció kiírása esetén, a beérkező önéletrajzokat kiválasztás után töröljük. A hibajegyeket megőrizzük, ezeket sosem töröljük. Ezeken a hibajegyeken szerepelhet a kilépett munkatárs neve, mint a hibajegy akkori ügyintézője. Amennyiben ez a kilépett munkavállalót zavarja, kérésére a nevét a hibajegyeken anonimizálni tudjuk, azaz ne legyen felismerhető.

Cél Adatkezelés jogalapja Kezelt adatok Kezelt adatok időbeli hatálya Tiltakozás módja az adatkezelés ellen
Weboldal látogatók Jobb felhasználói élményt nyújthassunk Ön számára hozzájárulás böngészési adatok 1 évig nem kattint a ’cookie-k elfogadása’ gombra
Push üzenet Push üzeneteken keresztül hasznos információkat, ajánlatokat küldjünk Önnek hozzájárulás böngészési adatok visszavonásig (leiratkozás) nem kattint a push üzenet engedélyezésére/elutasítja a push üzenet engedélyezését/leiratkozik a push üzenetekről
Hírlevél feliratkozó emailen keresztül hasznos tartalmakat küldjünk Önnek hozzájárulás név, email cím visszavonásig (leiratkozás) nem adja meg az adatait a hírlevél-feliratkozó ablakban/a levél végén található „leiratkozom” gombra kattint
Regisztrált felhasználók regisztráció segítségével kényelmesen előkészítjük Önnek a szerződéskötést szerződés teljesítése név, cím telefonszám, email cím, ügyfélfiók felhasználó név ügyfélfiók törlésig törli az ügyfélfiókot
Ajánlatkérő érdeklődők egyedi ajánlattal segíthessünk szerződés teljesítése név, cím, telefonszám, email cím gyári garanciaidő lejárta előtti 60. napig nem használja fel az ajánlatot a garancia idő lejárta előtti 60. nap utánig
Ügyfelek, vásárlók ügyfélkommunikáció fenntartása, jogi megfelelés szerződés teljesítése név, cím, telefonszám, email cím, ügyfélfiók felhasználó név 8 évig Írásbeli tiltakozás
Értékesítés és szervízpartner értékesítés lehetővé tétel szerződés teljesítése név, cím, telefonszám, email cím 8 évig Írásbeli tiltakozás
Munkavállalóink munkavállalás biztosítása szerződés teljesítése / jogi megfelelés név, cím, telefonszám, email cím fennálló szerződésig kéri nevének anonimizálását

Biztonságos adattárolási elvek és módszerek

A Business Box az adatok tárolására, feldolgozására külső cégek (Adatfeldolgozók) szolgáltatásait és szoftvereit veszi igénybe.

A Business Box által használt szoftverek a legmodernebb, általában internet böngészőben működő programok, amelyek az adatokat ún. felhőben tárolják. Ez azt jelenti, hogy az általunk használt szoftverek az adatokat nem a számítógépeinken, mobil eszközeinken tárolják, hanem központi tárolókban, ahol a legnagyobb világcégek szakemberei gondoskodnak a legbiztonságosabb tárolási módszerekről. Ez mind a Partnereink, mind az Ügyfeleink számára előny, hiszen az Amazon, a Google vagy a Dropbox szakemberei felelősek azért, hogy biztonságban legyenek az adataik.

Számítógépeinken és mobil eszközeinken az adatokhoz kétlépcsős azonosítás után férünk hozzá, ezzel is növelve az adatbiztonságot.

Részletes adatok, információk az Adatkezelőről és Adatfeldolgozó partnereiről

Business Box szolgáltató Kft, az adatkezelő adatai

Cégnév: Business Box Szolgáltató Kft.
Székhely: 1037 Budapest, Királylaki út 60.
Iroda: 1036 Budapest Perc utca 6.
Postacím: 1307 Budapest, Pf. 30.
E-mail cím: ugyfelszolgalat@businessbox.hu
Telefonszám: +36 1 44 33 666
Adószám: 13772011-2-41
Cégjegyzékszám: 01-09-872391
Bankszámlaszám: 10700244-43978502-51100005

Külső szolgáltatók, Adatfeldolgozó partnereink adatai:

Amazon Web Services

Saját fejlesztésű Ügyfél nyilvántartó, szerződéskötő és ügyfélszolgálati szoftverünk és honlapjaink tárhely szolgáltatója, az AWS teljes mértékben kötelezőnek tekinti magára nézve az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének betartását.

Székhelye: Amazon.com, Inc., 410 Terry Avenue North Seattle, WA 98109, United States

Az adatfeldolgozás földrajzilag az Amazon Írországi és Frankfurti adatközpontjában történik, az EU területén belül.

Google LLC

Adatokat, leginkább a napi munkánkban használt dokumentumokat a Google G Suite vállalati rendszerben tároljuk. Irodai szoftverként és a vállalati levelezésre is a Google LLC szolgáltatását használjuk, aki egyetért az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében foglaltakkal és betartja azokat.

Székhelye: Mountain View, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 United States

Az adatfeldolgozás földrajzilag az Amazon Web Services Írországi és Frankfurti adatközpontjában történik, az EU területén belül.

Dropbox International Unlimited Company

A dokumentumok tárolására és a dokumentumok archiválására a Dropbox Business szolgáltatását vesszük igénybe.

Székhelye: One Park Place, Floor 5, Upper Hatch Street, Dublin 2, Ireland

A Dropbox infrastruktúrája az Amazon Web Services frankfurti adatközpontjában van telepítve és replikálva van a frankfurti régióban, hogy biztosítva a redundáns adattárolást az adatvesztés elkerülése érdekében.

Apple Incorporated

Számítógépeink és telefonjaink az Apple iCloud szolgáltatását használják az adatok egymás közötti szinkronizálására, így elkerülhetetlen, hogy néhány adat (például partnereink kapcsolattartási adatai) ne kerüljön be az Apple iCloud adattáraiba is.

Székhelye: Infinite Loop,Cupertino, CA 95014

Számlázásra két szolgáltatót is használunk, az egyiket csak biztonsági célból, ha az első nem működne. Számlázási adatait az alábbi szolgáltatóknak adhatjuk át:

szamlazz.hu

Szolgáltató neve: KBOSS.hu Kft Székhelye: 1031 Budapest, Záhony utca 7.

Számlázz.Könnyen.Hu

Szolgáltató neve: Partner HUB Zrt. Székhelye: 1138 Budapest, Szekszárdi u. 16-18. 4.em.2.

MailChimp The Rocket Science Group, LLC

Hírlevelek, értesítők küldésére nem a vállalati levelezőrendszert, hanem egy profi email küldő szolgáltató, a MailChimp rendszerét használjuk. Ők garantálják, hogy az igazán fontos értesítők, ajánlatok, hírek biztosan célba érjenek. A MailChimp megtesz mindent annak érdekében, hogy megfeleljen az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének.

A The Rocket Science Group LLC által üzemeltetett Mailchimp email küldő szoftver szerverei az Egyesült Államokban találhatóak, ugyanakkor, a cég tagja az EU és az USA között létrejött Adatvédelmi Pajzs keretrendszernek (Privacy Shield Framework), ezzel biztosítva a megfelelelést az európai uniós GDPR szabályoknak. A The Rocket Science Group LLC Privacy Shield tagságának részleteit a következő linken érhető el.

Székhelye: 75 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA

MAGYAR POSTA ZRT.

Szállítási partnerünk a Magyar Posta futárszolgálata, az ő futáraik szállítják szervizpartnereinkhez az általunk szervizbe juttatott készülékeket, illetve partnereinkhez is a magyar posta futárjaival szállíttatjuk csomagjainkat, ajándékainkat.

Székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Adatvédelmi tisztviselő

Az adatok védelmével Tóth Attila, a Business Box ügyvezetője foglalkozik. Minden adatvédelmet, adatbiztonságot érintő kérdéssel, észrevétellel, javaslattal hozzá vagy ügyfélszolgálatunkhoz fordulhat. 

Elérhetősége: attila.toth@businessbox.hu 

Ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat@businessbox.hu, +36 1 4433 666

Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzat

2018. május 24.
A Business Box Szolgáltató Kft. számára kiemelt fontosságú cél az ügyfelek személyes adatainak védelme, az ügyfelek információs önrendelkezési jogának biztosítása.
Ennek megfelelően társaságunk a természetes személy ügyfelek magánszférájának tiszteletben tartása, a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályokban, különösen az Európai Únió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR) foglaltaknak való megfelelés és az adatok megfelelő szintű kezelése, védelme érdekében elfogadta, és kötelezőnek ismerte el a jelen Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzatot (a továbbiakban “Szabályzat”).

Tartalom

1. MEGHATÁROZÁSOK

A jelen Szabályzat alkalmazásában az alábbi fogalmak az alábbi jelentéssel bírnak:

Szolgáltató – a Business Box Szolgáltató Kft. (székhelye/telephelye: 1037 Budapest, Királylaki út 60. fszt. 1.; cégjegyzékszám: Cg. 01-09-872391).

Adatfeldolgozó – az a természetes, vagy jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely a Szolgáltató megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi.

Hatóság – a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.; tel.: 06 (1) 391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu).

Portál – a Szolgáltató által működtetett, az Internet közcélú hálózatán www.businessbox.hu, www.megbizhatobbat.hu és www.tescovasarloigondoskodas.hu domain név alatt található internetes oldal, mely lehetővé teszi Szolgáltatási Szerződések távollévők közötti online megkötését.

Személyes adat – minden az Érintett azonosítására alkalmas, vele összefüggésbe hozható adat. A Személyes Adat a Szolgáltató által végzett adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az Érintettel helyreállítható.

Szolgáltatási Szerződés – az Érintett és a Szolgáltató által megkötött, a Szolgáltató által (Tesco) Vásárlói gondoskodás név alatt nyújtott asszisztencia szolgáltatások igénybevételére irányuló szerződés.

Érintett – a Szolgáltatóval kapcsolatba kerülő természetes személy.

2. A SZABÁLYZAT CÉLJA, TÁRGYI ÉS SZEMÉLYI HATÁLYA

2.1. A Szabályzat célja, hogy a Szolgáltató által végzett adatkezelésekre vonatkozó alapvető szabályok meghatározásával, bevezetésével biztosítsa a Szolgáltatónál vezetett nyilvántartások működésének törvényességét, valamint az adatvédelem alkotmányos elveinek, az adatbiztonság követelményeinek érvényesülését, továbbá akadályozza meg az adatokhoz való illetéktelen hozzáférést, az adatok jogtalan megváltoztatását valamint jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát.

2.2. A Szabályzat tárgyi hatálya kiterjed minden olyan, a Szolgáltató által végzett vagy végeztetett adatkezelésre és adatfeldolgozásra, amely az Érintett Személyes Adataira vonatkozik, függetlenül attól, hogy azt manuális módon, avagy teljesen vagy részben automatizált eszközzel végzik.

2.3. A Szabályzat személyi hatálya kiterjed a Szolgáltatóra, továbbá a Szolgáltató valamennyi szervezeti egységére, alkalmazottjára és megbízottjára, aki(k) a Szolgáltató nevében vagy érdekében adatkezelést végeznek, vagy munkakörük, feladatkörük azzal összefüggésbe hozható. A Szabályzat személyi hatálya kiterjed továbbá az Adatfeldolgozóra is (ld. 6. pont).

2.4. A Szabályzatban előírt adat- és információvédelmi szabályok betartásáért és betartatásáért a Szolgáltató vezetői felelnek.

 

3. AZ ADATKEZELÉS ELVEI

A Szolgáltató tevékenységének végzése során az alábbi adatkezeléssel kapcsolatos alapelveket tartja be, illetőleg tartatja be az adatkezelésben érintett minden alkalmazottal és megbízott Adatfeldolgozóval:

3.1. Az Adatgyűjtés Tisztességének Elve – Az Érintett magánszféráját tiszteletben kell tartani. Ennek megfelelően az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

3.2. Az Adatkezelés Célhoz Kötöttségének Elve – Személyes Adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának. Csak olyan Személyes Adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas.

3.3. Az Adatkezelés Korlátozásának Elve – A Személyes Adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és az adatkezelés céljának Szolgáltatási Szerződés fennállásának ideje alatt, valamint azon időtartam alatt kezelhető, ameddig az adatkezelési céllal Szolgáltatási Szerződéssel összefüggő jogviszonnyal kapcsolatban igény érvényesíthető. Biztosítani kell, hogy az Érintett csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

3.4. Az Adatminőség Elve – Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és – ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges – naprakészségét.

3.5. A Nyilvánosság Elve – Az adatkezelés tényének, helyének és céljának, valamint a Szolgáltató által alkalmazott adatkezelési politikának nyilvánosnak kell lennie.

3.6. A Személyes Részvétel Elve – Az Érintett megismerheti a rá vonatkozó adatokat, továbbá bármikor kérheti azok helyesbítését, kiegészítését, törlését vagy korlátozását.

4. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A Szolgáltató kizárólag az Érintett azon Személyes Adatait kezeli, amelyhez

az Érintett hozzájárult,

vagy amely a Szolgáltatási Szerződésben, ill. ahhoz kapcsolódóan vállalt

vagy a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettségek teljesítése,

vagy a Szolgáltató vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítése érdekében feltétlenül szükséges,

kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az Érintett olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek a személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek.,.

5. AZ ADATBIZTONSÁG KÖVETELMÉNYE

5.1. A Szolgáltató a Személyes Adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása és összekapcsolása, továbbá az adatok korlátozása, törlése és megsemmisítése (együttesen: adatkezelési műveletek) során biztosítja az Érintettek magánszférájának védelmét.

5.2. A Szolgáltató, valamint tevékenységi körében a Szolgáltató által megbízott Adatfeldolgozó (ld. 6. pont) gondoskodik az adatok biztonságáról, és megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a törvényben előírt valamint e Szabályzatban foglalt adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

5.3. A Személyes Adatok automatizált feldolgozása során a Szolgáltató és az Adatfeldolgozó biztosítja:

(a) a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását; (b) az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását; (c) annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a Személyes Adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják; (d) annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely Személyes Adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe; (e) a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és (f) azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

5.4. A Portálon keresztül megkötött és bankkártyás fizetéssel (ideértve a PayPal használatával történő fizetést is) létrejövő Szolgáltatási Szerződések esetén a díjfizetés a Szolgáltató szerződött partnerének internetes kártyaelfogadó rendszerén keresztül történik. Ennek során a Szolgáltató titkosított vonalon továbbítja az Érintett adatait a díjfizetés teljesítésében közreműködő partnernek.

6. AZ ADATKEZELÉS KISZERVEZÉSE

6.1. A Szolgáltató jogosult az általa végzett adatkezelési műveletek (ld. 5.1. pont) egy részét kiszervezni. Az adatfeldolgozással a Szolgáltató csak olyan szervezetet bíz meg, amely nem érdekelt a feldolgozandó személyes adatokat felhasználó üzleti tevékenységben.

6.2. Az Adatfeldolgozónak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit az adatkezelésre vonatkozó törvény és a jelen Szabályzat keretei között a Szolgáltató határozza meg. Az általa adott utasítások jogszerűségéért a Szolgáltató felel. A Szolgáltató felel az Adatfeldolgozó által az Érintettnek okozott esetleges károkért is.

6.3. Az Adatfeldolgozó az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag a Szolgáltató rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat a Szolgáltató rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.

6.4. Az Adatfeldolgozó tevékenységének ellátása során más adatfeldolgozót (alvállalkozót) nem vehet igénybe.

6.5. Az Adatfeldolgozó tevékenységét a Szolgáltató ellenőrzi.

7. ADATTOVÁBBÍTÁS

7.1. A Szolgáltató személyes adatot Magyarország területén belül és meghatározott harmadik személy részére akkor továbbíthat, ha ahhoz az Érintett hozzájárult, vagy azt törvény megengedi.

7.2. Az Európai Gazdasági Térség (EGT) valamely tagállamába irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha Magyarország területén belüli adattovábbításra kerülne sor.

7.3. Személyes adat EGT-tagállamnak nem minősülő harmadik országban adatkezelést folytató meghatározott adatkezelő részére akkor továbbítható, vagy harmadik országban adatfeldolgozást végző meghatározott Adatfeldolgozó részére akkor adható át, ha  az adatkezelő vagy adatfeldolgozó megfelelő garanciákat nyújtott, és csak azzal a feltétellel, hogy az érintettek számára érvényesíthető jogok és hatékony jogorvoslati lehetőségek állnak rendelkezésre.

7.4. A Szolgáltató az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az Érintett tájékoztatása céljából – mind a belföldre, mind a külföldre irányuló adattovábbítás esetén – adattovábbítási nyilvántartást vezet. Az adattovábbítási nyilvántartás a következőket tartalmazza:

(i) a Szolgáltató által kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, (ii) az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, valamint (iii) a továbbított személyes adatok körének meghatározását.

8. AZ ÉRINTETTEKET MEGILLETŐ JOGOK BIZTOSÍTÁSA

8.1. A tájékoztatáshoz való jog

8.1.1. Az adatkezelés az Érintett önkéntes hozzájárulásán alapul. A Szolgáltató az első kapcsolatfelvétel során az Érintett részére egyértelmű és részletes tájékoztatást ad az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatás kiterjed az Érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is (ld. 8. és 9. pontokat).

8.1.2. Az Érintett kérelmére a Szolgáltató tájékoztatást ad az Érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott Adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az Érintett Személyes Adatainak továbbítása esetén – az adattovábbításról és címzettjéről.

8.1.3. A Szolgáltató köteles a 8.1.2. pont szerinti kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az Érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet a Szolgáltatóhoz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg. A már megfizetett költségtérítést a Szolgáltató az Érintettnek visszafizeti, ha az adatokat jogellenesen kezelte, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.

8.1.4. A Szolgáltató az Érintett tájékoztatását, valamint személyes adatainak helyesbítését (8.2. pont), törlését (8.3. pont) vagy korlátozását (8.4. pont) csak akkor tagadhatja meg, ha azt törvény – az állam külső és belső biztonsága, így a honvédelem, a nemzetbiztonság, a bűncselekmények megelőzése vagy üldözése, a büntetés-végrehajtás biztonsága érdekében, továbbá állami vagy önkormányzati gazdasági vagy pénzügyi érdekből, az Európai Unió jelentős gazdasági vagy pénzügyi érdekéből, valamint a foglalkozások gyakorlásával összefüggő fegyelmi és etikai vétségek, a munkajogi és munkavédelmi kötelezettségszegések megelőzése és feltárása céljából, beleértve minden esetben az ellenőrzést és a felügyeletet is, továbbá az Érintett vagy mások jogainak védelme érdekében – előírja.

8.1.5. A tájékoztatás megtagadása esetén a Szolgáltató írásban közli az Érintettlel, hogy a felvilágosítás megtagadására az adatvédelmi törvény mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az Érintett jogosult a bírósághoz (9.1. pont), továbbá a Hatósághoz jogorvoslatért fordulni (10.2.1. pont).

8.2. A Személyes Adat helyesbítése

Ha a Személyes Adat a valóságnak nem felel meg, a Szolgáltató a Személyes Adatot helyesbíti, amennyiben a valóságnak megfelelő Személyes Adat rendelkezésére áll.

8.3. A Személyes Adat törlése

8.3.1. A Szolgáltató köteles törölni minden olyan, Érintetteivel, volt Érintetteivel vagy létre nem jött Szolgáltatási Szerződéssel kapcsolatos Személyes Adatot:

(i) amelynek kezelése esetében az adatkezelési cél megszűnt, vagy (ii) az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt (ide nem értve azon személyes adatot, amelynek adathordozóját a levéltári anyag védelmére vonatkozó jogszabály értelmében levéltári őrizetbe kell adni), vagy (iii) amelynek kezeléséhez az Érintett hozzájárulása nem áll rendelkezésre, illetve (iv) amelynek kezeléséhez nincs törvényi jogalap.

8.3.2. A telefonon történő ügyintézés esetén a Szolgáltató és az Érintett közötti telefonos kommunikációt rögzítő hangfelvételt a Szolgáltató a hangfelvétel elkészítését követően indokolatlan késedelem nélkül törli, miután az adott üggyel kapcsolatos jogérvényesítési határidők elteltek.

8.3.3. A Szolgáltató a személyes adatot indokolatlan késedelem nélkül törli, ha (i) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték; továbbá, ha (ii) azt az Érintett kéri; (iii) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; (iv) a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki; (v) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; (vi) a személyes adatokat jogellenesen kezelték..

8.4. A Személyes Adat kezelésének korlátozásakorlátozás

Törlés helyett a Szolgáltató korlátozza a Személyes Adatok kezelését, ha az Érintett ezt kéri, vagy ha a Szolgáltató rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Érintett jogos érdekeit. Az így korlátozott Személyes Adat kezelés kizárólag addig folytatható, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a Személyes Adat törlését kizárta.

8.5. A Személyes Adat helyesbítése

A Szolgáltató helyesbíti az általa kezelt Személyes Adatot, ha az Érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott Személyes Adat helytelensége vagy pontatlansága egyértelműen megállapítható.

8.6. A helyesbítésre, törlésre és korlátozásra vonatkozó közös rendelkezések

8.6.1. A helyesbítésről, a korlátozásról, és a törlésről a Szolgáltató az Érintettet, továbbá mindazokat értesíteni köteles, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az Érintett jogos érdekét nem sérti.

8.6.2. Ha a Szolgáltató az Érintett helyesbítés, korlátozáskorlátozás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti (8.1.4. pont), a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban köteles közölni a kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait, valamint tájékoztatni az Érintettet a bírósági jogorvoslat (9.1. pont), továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről (10.2.1. pont).

8.7. A tiltakozási jog

8.7.1. Az Érintett tiltakozhat Személyes Adatának meghatározott célból történő kezelése ellen,

(a) ha a Személyes Adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy a Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges (ide nem értve a jogszabályon alapuló, kötelező adatkezelést ill. ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak); (b) ha a Személyes Adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, ideértve a profilalkotást is, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint (c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

8.7.2. A Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

8.7.3. Ha a Szolgáltató az Érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

8.7.4. Ha az Érintett a Szolgáltatónak a 8.7.2. pont alapján meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha a Szolgáltató a 8.7.2. pont szerinti határidőt elmulasztja, az Érintett – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül – a 9.1. pontban meghatározott módon bírósághoz fordulhat.

8.8. Az elhunyt személyt megillető jogok gyakorlása

8.9 Az elhunyt személlyel kapcsolatba hozható adatok tekintetében az Érintett jogait az elhunyt örököse, illetve a Szolgáltatási Szerződésben nevesített további jogosult is gyakorolhatja.

9. AZ ÉRINTETT JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI

9.1. Bírósági jogérvényesítés – Az Érintett a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat, mely esetben azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, a Szolgáltató köteles bizonyítani. Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, a Szolgáltatót a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, korlátozásrakorlátozás, törlésére, illetőleg az Érintett tiltakozási jogának figyelembevételére kötelezi.

9.2. Kártérítés – A Szolgáltató az Érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az Érintettlel szemben a Szolgáltató felel az Adatfeldolgozó által okozott kárért is. A Szolgáltató mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. A Szolgáltató nem köteles megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

10. AZ ADATKEZELÉS HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSE

10.1. A személyes adatok védelméhez való jog érvényesülésének ellenőrzését és elősegítését a Hatóság végzi. Ezen feladatkörében a Hatóság bejelentés alapján vizsgálatot folytat vagy hivatalból adatvédelmi hatósági eljárást folytathat.

10.2. A Hatósági vizsgálat

10.2.1. A Hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

10.2.2. Ha a Hatóság a személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogsérelem vagy annak közvetlen veszélye fennállását megalapozottnak tartja, a Szolgáltatót a jogsérelem orvoslására, illetve annak közvetlen veszélye megszüntetésére szólítja fel. A Szolgáltató – egyetértése esetén – köteles haladéktalanul megtenni a Hatóság felszólításában megjelölt szükséges intézkedéseket, és a megtett intézkedéseiről, illetve – egyet nem értése esetén – álláspontjáról a felszólítás kézhezvételétől számított 30 napon belül írásban tájékoztatni a Hatóságot.

10.2.3. Ha a fenti 10.2.2. pont szerinti felszólítás ellenére a jogsérelem orvoslására, illetve a jogsérelem közvetlen veszélyének megszüntetésére nem került sor, a Hatóság dönt a szükséges további intézkedések megtételéről.

10.3. Adatvédelmi hatósági eljárás

10.3.1. A Hatóság adatvédelmi hatósági eljárást indíthat, ha a bejelentésen alapuló vizsgálat alapján vagy egyébként valószínűsíthető a személyes adatok jogellenes kezelése, és a jogellenes adatkezelés a személyek széles körét érinti, vagy nagy érdeksérelmet vagy kárveszélyt idézhet elő.

10.3.2. Az adatvédelmi hatósági eljárásban hozott határozatában a Hatóság (i) elrendelheti a valóságnak nem megfelelő személyes adat helyesbítését, (ii) elrendelheti a jogellenesen kezelt személyes adatok korlátozását, törlését vagy megsemmisítését, (iii) megtilthatja a személyes adatok jogellenes kezelését vagy feldolgozását, (iv) megtilthatja a személyes adatok külföldre történő továbbítását vagy átadását, (v) elrendelheti az érintett tájékoztatását, ha azt az adatkezelő jogellenesen tagadta meg, (vi) százezertől tízmillió forintig terjedő bírságot szabhat ki, valamint (vii) elrendelheti határozatának nyilvánosságra hozatalát.

10.4. A Hatóság nyilvános jelentése

Ha az ügyben a Hatóság által hatósági eljárás megindítására nem került sor a Hatóság dönthet nyilvános jelentés készítéséről. A Hatóság jelentése bíróság vagy más hatóság előtt nem támadható meg.

10.5. A Hatóság szignalizációs kötelezettsége

10.5.1. Ha a Hatóság az eljárása során bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját észleli, büntetőeljárást kezdeményez az annak megindítására jogosult szervnél.

10.5.2. Ha a Hatóság az eljárása során szabálysértés vagy fegyelmi vétség elkövetésének alapos gyanúját észleli, szabálysértési, illetve fegyelmi eljárást kezdeményez a szabálysértési, illetve a fegyelmi eljárás lefolytatására jogosult szervnél.

11. ADATVÉDELMI INCIDENS

11.1 Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

11.2   Az adatfeldolgozó az adatvédelmi incidenst, az arról való tudomásszerzését követően indokolatlan késedelem nélkül bejelenti az adatkezelőnek.

11.3 Az adatkezelő nyilvántartja az adatvédelmi incidenseket, feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait és az orvoslására tett intézkedéseket. E nyilvántartás lehetővé teszi, hogy a felügyeleti hatóság ellenőrizze az e cikk követelményeinek való megfelelést.

Záró rendelkezések

Ha a jelen Szabályzatban hivatkozott, illetve idézett jogszabályi rendelkezések tekintetében utóbb változás áll be, a jelen Szabályzat szövegét a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően, így különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.) adatvédelemre vonatkozó rendelkezéseivel összhangban kell értelmezni és alkalmazni.

Budapest, 2013. március 1.

Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) hatályba lépése alapján módosítva és kiegészítve: 2018. május 24.

Business Box Szolgáltató Kft.

HORDOZHATÓ KÉSZÜLÉKEK ÖNRÉSZ TÁJÉKOZTATÓJA
BALESET ESETÉRE

A hordozható Készülékekre (pl. Notebook, Mobile, Tablet, SmartWatch) megkötött Business Box EXCLUSIVE Vásárlói Gondoskodás Szolgáltatási szerződés Baleseti Garancia szolgáltatása keretén belüli javításra vagy cserére Ön az alábbiak szerint

Önrész megfizetése mellett jogosult.

Minden esetben önrész megfizetése mellett jogosult javításra vagy cserére, ha a készülék használója vagy vele közös háztartásban élő hozzátartozója okozta a balesetet, amennyiben a készülék sérülésével járó balesetet nem szándékosan, hanem véletlenül okozták. Ilyen például, ha leejtik a készüléket.

A szerződő a javításra vagy cserére az első baleseti sérülés alkalmával bruttó 25.000 Ft önrész megfizetése mellett jogosult. A második alkalommal 50.000 Ft a harmadik és minden további alkalommal 100.000 Ft, de legfeljebb a javítás- vagy csere költsége a szerződőt terheli.

A készüléket ért baleseti sérülés esetén az első és legfontosabb teendője, hogy ügyfélszolgálatunknak bejelentse a káreseményt és a lehető legpontosabban leírva ismertesse a baleset körülményeit! +36 1 44 33 660 vagy hiba@businessbox.hu

Mentesülés az Önrész megfizetése alól:

Amennyiben bizonyítják, hogy

 • a balesetet nem a készülék jogszerű használója vagy vele közös háztartásban élő hozzátartozója) okozta, vagy
 • a baleset egyúttal a készülék használójának személyi sérülésével is járt, vagy
 • a meghibásodás közlekedési eszköz (jármű) balesetével együtt következett be,
 • a készülék biztonságáról folyamatosan, így a baleset ideje alatt is gondoskodtak, azaz minősített, ütésálló védelmet nyújtó tokban vagy táskában hordták, így a készüléken nincs olyan korábbi sérülés, karc, horzsolás, ami a baleset előtt keletkezett,

Ön a készülék javítására vagy cseréjére önrész megfizetése nélkül jogosult.

Az önrész alóli mentesülés csak akkor érvényesíthető az ütésálló tokra vagy táskára való hivatkozással, ha a Baleset idején használt védőtokot vagy táskát elküldi a Szolgáltató számára, továbbá ha a tok vagy táska sérülése bizonyítja, hogy a készülék a baleset idején a tokban vagy táskában volt. Amennyiben a meghibásodásban valamilyen folyadék szerepet játszik, akkor az önrész alóli mentesülés nem érvényesíthető az ütésálló védőtokra vagy táskára való hivatkozással!

FIGYELEM! Jelen dokumentum tájékoztató jellegű, így azon esetek teljes körű megismeréséhez, amelyek esetén mentesülhet az önrész fizetés alól, továbbá amelyek esetén a készülék javítási, szállítási, csere- vagy önrész költségei Önt, mint a Vásárlói Gondoskodás szerződését megkötő személyt terhelik, kérjük, olvassa el figyelmesen az Általános Szolgáltatási Feltételeket is!

Panaszkezelés

A Szolgáltatónak a BBox Vásárlói gondoskodás értékesítésével és szolgáltatásával közvetlen kapcsolatban álló tevékenységével vagy mulasztásával, továbbá a Szolgáltatási Szerződés teljesítésével összefüggő panaszát a Vásárló akár szóban, akár írásban bejelentheti a Szolgáltató ügyfélszolgálatán keresztül.

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:
Telefonszám: +36-1-44-33-660 (H-P 9:00-18:00 óra között)
Internetes honlap: www.businessbox.hu
E-mail cím: panasz@businessbox.hu

Ha a Vásárló kifogásaira, panaszára annak bejelentésekor a Szolgáltató nem tud nyomban nyilatkozni, vagy annak kivizsgálása azonnal nem lehetséges, álláspontjáról a Szolgáltató legkésőbb 30 napon belül köteles írásban (elektronikus levél útján) értesíteni a Vásárlót.

Amennyiben a Vásárló nem elégedett panaszának elintézésével, úgy panasszal élhet a fővárosi és megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségeinél. A fogyasztóvédelmi felügyelőségek illetékességét egyaránt megalapozza a Vásárló lakóhelye, valamint a Szolgáltató székhelye is. A kérelem bármely illetékes felügyelőségnél benyújtható.

További vita esetén a Vásárló - választása szerint - a lakóhelye szerinti megyei (fővárosi) kereskedelmi- és iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez, valamint a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz fordulhat.

Távértékesítési információk

Amennyiben a szerződéskötést követően Ön meggondolná magát, úgy jogosult a Szolgáltatási Szerződés megkötésétől számított 15 naptári napon belül a Business Box Kft. postai címére (1307 Budapest, Pf.: 30.) vagy az elallas@businessbox.hu e-mail címre küldött írásbeli nyilatkozattal a Szolgáltatási Szerződéstől indokolás nélkül elállni. Ez esetben a Szolgáltatási Szerződés megszűnik, és az Ön által megfizetett Gondoskodási Díjat az Ön által megadott bankszámlára harminc (30) napon belül visszafizetjük.

A Vásárlói gondoskodás igénybevételére vonatkozó Szolgáltatási Szerződés közvetlenül Ön és a Business Box Kft. (székhelye: 1037 Budapest, Királylaki út 60. fszt. 1.; cégjegyzékszáma: 01-09-872391), között jön létre, a „Megvásárlom” gombra történő kattintással, az Általános Szolgáltatási Feltételek elfogadását és az esedékes Gondoskodási díj hiánytalan megfizetését követően. A Szolgáltatási Szerződés ennek megfelelően távértékesítés keretében jön létre Ön és a Business Box Kft. között és így arra a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet rendelkezései megfelelően irányadók. Külön is felhívjuk figyelmét, hogy a Szolgáltatási Szerződés csak akkor jön létre (az alapján csak akkor vehetők igénybe szolgáltatásaink), ha Ön a Vásárlói Gondoskodás díját a rendelkezésre álló határidőben hiánytalanul megfizette. Az Ön Szolgáltatási Szerződését egyedi sorszám alatt iktatjuk, ahhoz és annak kiegészítő dokumentumait Ön a Vásárlást követően Portálunkról azonnal letöltheti, elmentheti és kinyomtathatja. A szerződéskötés nyelve a magyar. Az adatbeviteli hibák kiszűrése érdekében honlapunk számos ponton ellenőrzéseket hajt végre. Amennyiben Ön valamely adatot esetleg mégis tévesen adott meg, a visszalépés funkció segítségével megadhatja a helyes adatot, ezen kívül a fizetést megelőzően az összefoglaló oldalon külön is ellenőrizheti és módosíthatja adait.

Vissza Vissza a vásárláshoz
« Tovább a vásárláshoz

Ajánlat küldés e-mailben

A megadott e-mail cím nem megfelelő!

Az Adatkezelési Szabályzatot megismertem és elfogadom.

Az Adatkezelési Szabályzatot el kell fogadnia!

Soha nem posztolunk az Ön nevében.
Mi sem szeretjük a spamet, csak ezt az ajánlatot küldjük.